Det danske magasin i Spanien
¿Qué Pasa? – Spanien
Jazzfestival med internationale indslag i Málaga
International jazzfestival med titlen 33 Festival Internacional de Jazz afholdes på Teatro Cervantes.
Festivalen afholdes den 4. til 11. november med følgende koncerter. Koncerterne starter kl. 20.30.
– 5. november: Charles Tolliver
– 6. november: Ernesto Aurignac Ensemble
– 7. november: Kenny Barron
– 8. november: Charles Lloyd
– 9. november: Antonio Sánchez
– 10. november: Nils Petter Molvaer Group
– 11. November Andrea Motis Quintet
Læs mere på www.teatrocervantes.com.

 
Gå fire dage i Marbella
Marbella 4 Days Walking hedder et arrangement fra den 17. til 20. oktober, hvori man kan deltage i to forskellige vandreture.
Der er start ved Plaza del Mar, og ruterne fører deltagerne en smuk og interessant vej gennem byen, parker og langs strandene.
Der er vandreturer på hhv. 10, 20 og 30 km.
Adgang for alle fire dage er 53 euro (på nettet), men man kan også gå mindre, og i så fald er prisen 16 euro pr. dag. Ved tilmelding via www.marbella4dayswalking.com kan man donere et beløb efter eget ønske til cancerforeningen Cudeca og dyreværnsforeningen Triple A.
 
Andalusiens ældste dyrskue
Har du undret over, hvordan et ægte spansk dyrskue forløber? Ikke?
Men alligevel kunne det måske være en idé den 10. – 12. oktober at kigge forbi Villanueva de Tapia.
Her afholdes landbrugsmessen og dyrskuet, Real Feria de Ganado, der her har sine rødder tilbage i 1869. Det er Andalusiens ældste og vigtigste dyrskue, som altså i fejrer 150 års jubilæum.
Samtidig afholdes med en række forskellige andre aktiviteter såsom udstillinger og auktioner og madlavningskonkurrence i hvem der kan lave den bedste ret med gedekid.
 
Byfest i Fuengirola
Feria del Rosario, som årets store byfest i Fuengirola kaldes, afholdes den 6. – 12. oktober til ære for byens skytshelgen, Nuestra Señora la Virgen del Rosario.
Der er tivoli på feria-pladsen. I de mange små bygninger, de såkaldte casetas, kan man nyde musik og dans – ofte flamenco og den gladere sevillana – måske en tapa med et glas sherry eller vino.
I hele byen er der ellers liv og glade dage og festklædte mennesker, hvoraf mange er på hesteryg eller i hestevogn.
 
Ost for alle pengene
I Teba afholdes den 3. og 4. oktober et stort marked med al fokus på regionens oste, hvoraf mange er lavet på mikro-landbrug. Det er oste lavet af gede-, fåre- eller komælk, ligesom det kan være blandinger af mælketyperne. Boder er stillet op langs byens gader og stræder, og man kan erhverve sig alle former for oste, mens andre boder også tilbyder pølser, skinker, olier og honninger.
Ostemarkedet kaldes Feria Mercado del Queso Artesano de Teba.
Teba ligger i øvrigt sådan lidt rundt regnet mellem Ronda og Antequera og er en lille, hvid bjergby, hvis fort vidner om den rolle, som byen spillede i forbindelse med den kristne generobring.
 
Vin- og kastanjefest i Yunquera
Hvert år i oktober afholder Yunquera sin Fiesta de La Castaña y el Vino. I år er det den 26. og 27. oktober.
Byens centrale plads omdannes til udeserveringer med friskristede kastanjer og andre lækkerier fra bjergene samt den lokale vin.
 
Spanskhedens dag
Den 12. oktober, som jo er den dato, da Cristoffer Colombus i det herrens år 1492 satte sine ben på det, vi i dag kalder Amerika, fejres stadig i Spanien. Det skyldes, at det var de såkaldte katolske monarker, Isabella og Ferdinand (primært førstnævnte), der sponsorerede turen. Desuden hævder mange fortsat, at søfareren blev født i netop Spanien, der uanset hvad fik et stort udbytte af denne opdagelse, ligesom ”spanskheden” inklusive landets sprog blev udbredt.
I Madrid er der denne dag militærparader. For alle andre byers borgere er dagen ensbetydende med en helligdag.
 
Den hellige Martíns slagtedag
San Martíns dag, som er den 11. november, er ensbetydende med den store slagtedag, la matanza. I mange byer, specielt i bjergområderne, slagtes grise for dermed at tilberede blodpølser og andre pølser samt skinker og sager til den kommende vinter.
Imens det foregår, smages der på sagerne, hvilket kommer besøgende til gode.
Kaninfest i Ronda-bjergene
I Parauta, en af Ronda-bjergenes fine, hvide landsbyer, afholdes den 15. november den årlige kaninfest. Det er ensbetydende med smagsprøver på kanin, som stadigvæk er indbyggernes traditionelle spise.
Det meste af dagen er der forskellige former for underholdning i byen, og fra kl. 11.30 uddeles tallerkner med ris med kanin, som nogle af de ihærdige indbyggere selv har tilberedt. Til kaninen nydes traditionelt et glas moscatelvin.
 
Besøg de kære afdøde Allehelgensdag
Allehelgensdag, eller Día de Todos los Santos, fejres den 1. november i hele landet med et besøg på kirkegården. Her mindes man de kære afdøde ved at bede for dem, og nogle steder hygger man omkring dem med mad og drikke, hvilket skulle være for at kompensere for de festligheder, som de hedengangne er gået glip af det forgangne år.
Der sættes friske blomster ved gravnicherne, og kirkegårdene kan denne dag være et egentlig festligt skue.
 
Revolution på is
Javier Fernández, kunstskøjteløber med et verdensmesterskab i både 2015 og 2016, er med, når showet El Sueño Continúa, Revolution on Ice, løber over isen.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.