Det danske magasin i Spanien
Demonstrationer mod sheik Al-Thani fra fans, indberetning af ham til Qatars ambassade og borgmester de La Torre tager stærkt afstand fra klubejerenes behandling af Málaga CF og sportsdirektør Caminero i en dramatisk opstart på denne fodbold-sæson
 
Mon nogen klub i verden har oplevet noget lignende som Málaga Club de Fútbol?
Jeg tror det ikke.
Alle – høj som lav – ønsker den 50-årige præsident og klubejer, sheik Abdullah Al-Thani fra Doha i Qatar, hen hvor peberet gror. Eller blot at han kaster klub-håndklædet i ringen og bliver i sit hjemland. Her ti år efter han købte det dengang konkurs-truede Málaga CF for 36 mio. euro.
Siden gældsatte han klubben og nu før denne sæson i 2. division har han totalt lammet den og sportsdirektør Caminero, 53-årig ex-topspiller fra Madrid, der før sidste sæson tegnede en treårig kontrakt med Málaga.
De spillerhandler før sæsonen, der startede den 17. august, og som skulle bringe Málaga CFs sportslige budget på fode, undlod Al-Thani at sige ok til. Caminero hev sig i sin fagre manke, men udtalte sig loyalt i dette kaos, hvor han måtte aflyse fire-fem spillerhandler og det japanske stjernekøb Shinji Okazaki fra Leicester City stod overraskende uden spillerlicens. Det professionelle spanske fodboldforbund advarede alle agenter og deres spillere om, at licens ikke kunne udstedes i Málaga CF, før klubben havde skabt sig indtægter ved spillersalg.
Sheik Al-Thani ejer 97 af aktierne i Málaga CF. Hotelkæden BluBay har ad rettens vej sikret sig 49 % af disse, men en eventuel ankesag er endnu ikke afklaret.

Til Al-Thani:

Sælg dine aktier!
Mindretalsaktionærerne samlet i ”Association of Small Shareholders” ledet af Antonio Aguilera gik så vidt som til at indberette Al-Thani til Qatars ambassadør i Madrid, Mohammed Jaham Al Kuwari. I et brev forklarede de den situation, Al-Thani havde bragt Málaga CF i. Med dybe bekymringer og skuffelse over det uheldige image Málaga CF har fået under sheikens ledelse.
Brevet fremhæver to aspekter, der provokerer.
Det første, at sheiken som medlem af ”Qatar Royal House”, ikke kan vise seriøsitet i sine handlinger. Han møder ikke op til møder i det professionelle spanske fodboldforbund og misligholder sine forpligtigelser overfor de personer i Málaga CF, han har ansat, overfor sine spillere og andre klubber og spillerrepræsentanter.
Med henvisning til det forsømte transfermarked.
Aktie-repræsentanterne beklagede sig endvidere over de retssager, BlueBay har været nødt til at anlægge mod Al-Thani. De bad ambassadøren om at sende deres brev videre til ”Qatar Royal Family” for at informere dem om den dramatiske virkelighed i Málaga CF. Skabt af en af deres!
De opfordrede Al-Thani sælge sin aktieandel og ikke vise sig i klubben mere!

Sheiken lånte af klubkassen

I en tidligere erklæring til den brede offentlighed gjorde mindretals-aktionærerne opmærksom på, at Al-Thanis enerådigt havde lånt 4 mio. af klubkassen – og at samme kasse var blevet brugt til køb af stor villa og biler til børnene, der udgør den selvbestaltede bestyrelse i Málaga CF.
Heri hed det endvidere om Al-Thani:
”Vi skylder dig ikke noget. Vi er ikke medarbejdere, du kan true eller skræmme. Vi har ikke noget job, vi kan miste. Vor prioritet er vort hold og klub, der bærer navnet på den by, vi elsker. Vi betaler vores sæsonkort og nyder ingen fordele som gratis rejser eller billetter. Vi er med for at hjælpe Málaga CF. Derfor har vi investeret aktier i klubben – et symbol på stolthed og uendelig kærlighed til vores Málaga CF.
Og de er ikke til salg. Vi kæmper videre”.

Demonstrationer – og borgmester-bekymring

Fredag aften den 9. august deltog flere tusinde anført af forbundet af supporterklubber og de to største af disse, Malaka og Front Bolerón, i en demonstration mod Al-Thani foran Estadio La Rosaleda i det nord-østlige Málaga. I sange afkrævede de hans afgang.
”Al-Thani gå nu. Al-Thani gå nu.”
”Málaga er os. Málaga er os.”
Lød det uafbrudt i den lune sommeraften.
Tidligere havde en demonstration fundet sted inde i Málaga by.
Først i august modtog Málagas borgmester, Francisco de La Torre, vanen tro sit sæsonkort sammen med en delegation på La Rosaleda. Her kommenterede også han Al-Thanis passivitet og svigt af Málaga CF.
”Nødvendige beslutninger skal træffes hurtigt og i tråd med, hvad sportsdirektør Caminero ønsker. Han er den klare ekspert, som vi kan stole på. Jeg håber, at Al-Thani lever op til sit ansvar som klubejer.
Byrådet elsker klubben og har været behjælpelig ved mange lejligheder.
Men jeg er ligesom alle andre fans bekymret”.

Sheikens svar: ”Gud er med os!”

I sit skjul i Qatar lød det på Twitter lakonisk fra Al-Thani:
”Jeg ved, at det er en vanskelig tid, men alt løses snart. Vær venlig ikke at bekymre der.
Gud er med os.”
Formanden for det professionelle forbund, Javier Tebas, holder nøje øje med økonomien i Málaga CF og de øvrige klubber i Spanien. Loven om økonomisk fair play skal overholdes – den Al-Thani og Málaga CF brød i succes-sæsonen i Champions League 2012 – 13.
På et møde i Málaga sagde han:
”Málaga CF er nødt til at sælge spillere for at få lønbudgettet til at hænge sammen.”
For klubbens eksistens beroliger det ham, at Málaga CF ikke længere har gæld til statskassen, forsikringsselskaber eller spillerne.

Der kan handles til 2. september

I al dette kaos gik piloten på projektet i Málaga CF, sportsdirektør Caminero, rundt – ofte med en telefon for øret.
Han ville handle for at få spillerbudgettet på plads. Men fik ikke lov af sheiken.
Sådan var situationen ved redaktionens deadline, hvor ledende folk fra BlueBay, Gonzalo Hervas og Jamal Satli Iglesias tilbød at overtage den daglige ledelse i klubben…!
Transfervinduet slutter natten til den 2. september.
”Og inden da har jeg solgt spillere for 20 mio. euro,” bebudede Al-Thani pludselig!

Sendte revisorer til Málaga CF

Sommeren bød på to overraskende uanmeldte revisionsbesøg i Málaga CF. Begge iscenesat af sheik Al-Thani, klubbens ejer og præsident.
I slutningen af juni sendte sheiken en udsending fra sit land, Qatar, for at studere status for regnskaberne, indsamle informationer og sende dem til Al-Thani. Han tilbragte flere dage på kontorerne i kontakt med medarbejdere og tog afsted med sine konklusioner.
En lignende operation blev foretaget i august. En uafhængig revisor fra London ankom for at udarbejde en ny rapport til Al-Thani om klubbens økonomiske status.
Uden det gav anledning til at Al-Thani gik i gang med nødvendige økonomiske handlinger på spillermarkedet.
”Sheik Al-Thanis dårskab har ingen grænser. Han virker uvidende om virkeligheden. Situationen i Málaga CF begynder at være alvorlig. Hans blokade i ledelsen kvæler planlægning og skaber panik i institutionen og blandt fans.” Journalist Antonio Gongora, Dagbladet Sur

Almería nu også ejet af en araber

Sporene efter Al-Thani i Málaga CF skræmmer ikke UD Almería, der også spiller i 2. division.
Den saudiske Turki Al-Sheik har overtaget 96 % af aktiekapitalen i det selskab, der ejer klubben.
Han har overtaget den store post for 20 mio. euro og betalt klubbens gæld på lidt over syv mio. euro.
Al-Thanis købspris for Málaga CF for nu snart ti år siden var 36 mio. euro.
Turki Al-Sheik er uddannet fra King Fahad Security Collega i 2001 med grad i sikkerhedsvidenskab. Derefter arbejdede han i forskellige sektorer af sit lands regering, herunder indenrigsministeriet, forsvarsministeriet og for kronprinsen.
Han blev i 2015 udnævnt til rådgiver for Royal Court og i 2017 forfremmet til Royal Council med rang af minister. Ligeledes i 2017 udnævnt til ny præsident for General Sports Authority.
Turki Al-Sheik Mohammed har udnævnt El Assy som generaldirektør for UD Almería.
Sheik Al-Thanis Málaga CF møder Turki Al-Sheikh UD Alemria på Estadio La Rosaleda i weekenden den 7./8. september

Ny stjerne-spiller et marketing-kup

Nu sælges der kamp-dress fra Málaga CF i den tredjestørste by i Japan, Osaka.
Herfra er stjernespilleren Shinji Okazaki, som Málaga på mirakuløs vis har sikret sig i den ellers så komplicerede transfer-situation. Den 33-årige Okazaki ville til spansk fodbold efter succesrige sæsoner i VfB Stuttgart og FSV Mains 05 i den tyske Bundesliga samt på hold med den danske landsholdskeeper Kasper Schmeichel i engelske Leicester City – blandt andet i den sæson denne klub sensationelt vandt det engelske mesterskab.
Her dannede Okazaki en mindeværdig forward-duo med Jaime Vardy. De skabte frygt i ethvert forsvar.
Okazaki med sin hurtighed og Vardy med sin udsøgte målnæse.
Japaneren har i 119 landskampe for Japan scorer 50 mål siden hans debut i 2008. Han repræsenterede sit land ved de seneste tre VM-slutrunder i Sydafrika (2010), Brasilien (2014) og Rusland 2018.
Et scoop for Málaga CF – såvel på banen som i merchandise-afdelingen.

Resultater i testkampe

Algeciras (3. division) – Málaga CF 0-0
Málaga CF – Córdoba (3. division) 1-1
Målscorer: Hugo
Málaga CF – Mallorca (La Liga) 0-2
Melilla (3. division) – Málaga CF 0 – 1
Målscorer Hicham
Cadiz (2. division) – Málaga CF 1 – 0
 
Den første turneringskamp
Racing Santander – Málaga CF 0 – 1

De kom tilbage til Málaga CF efter udlejning

Juanpi, venezuelansk midtbanespiller, 25 år, fra Huesca
Santos, urugyansk forward, 26 år, fra Leganes
Keko, spansk angriber, 27 år, fra Valladolid
Rolon, argentinsk midtbanespiller, 24 år, fra Genova i Italien
Muñoz, spansk forsvarer, 22 år, fra Lugo og Cordoba
Villanueva, venezuelansk centerforsvarer, 26 år, fra Cadiz, Reus og Gimnastic.
Tighadouini, marokkansk forward, 26 år, fra Breda i Holland og Esbjerg i Danmark,

Rejst fra Málaga CF efter sæsonen 2018-19

Ricca, urugyansk back, 23 år, solgt til FC Brügge i Belgien for 2 mio. euro.
Harper, skotsk angriber, 23 år, til Getafe, solgt for 1.5 mio. euro. Videreudlejet til Alcorcón i 2. division.
Rosales, venezuelansk back, 29 år, solgt til Leganes for 1 mio. euro.
(I sidste sæson lejet ud til Espanyol).
Jony, spansk angriber, 25 år, solgt til Lazio i italien for 1 mio. euro.
(I sidste sæson lejet ud til Alaves).
Cecchini, argentinsk forward, 23 år, lejet ud til den amerikanske klub Seattle Sounders for 160.000 euro for 18 mdr. Herefter købsoption på 1.7 mio. euro (Málaga CF købte ham i Banfield i Argentina på en 4-årig kontrakt for 4 mio. euro for to sæsoner siden. Var i sidste sæson udlånt til Banfield)
Kieszik, polsk målmand, 35 år, til Rio Ave i Portugal, på fri transfer.
Werner, argentinsk målmand, 23 år, lejet til Atlético San Luis i Mexico – ejes af Atlético Madrid.
Brezanic, serbisk forsvarer, 30 år, til Partizan Beograd i Serbien, på fri transfer.
Pau, spansk centerforsvarer, 22 år, tilbage til Villarreal, hvor han var lejet for en sæson.
Torres, spansk centerforsvarer, 33 år, har indstillet karrieren.
Morãn, spansk midtbanespiller, 28 år, tilbage til AEK Athen i Grækenland, hvor han var lejet.
Lacen, algirsk midtbanespiller, 35 år, fritstillet.
Seleznov, ukrainsk forward, 34 år, fritstillet.
Blanco, argentinsk forward, 28 år, tilbage til Shaktar Donetsk i Ukraine, hvor han var lejet.
Alejo, spansk angriber, 24 år, tilbage til Getafe, hvor han var lejet.
Kone, ivoriansk angriber, 28 år, til Deportivo La Coruna for en sæson – han ejes af Leganes

Danske rokeringer i spansk fodbold

Den 28-årige landsholdsspiller Martin Braithwaite har efter lejemål i sidste sæson skrevet kontrakt med La Liga-klubben Leganes i Madrid. Hans karriere har talt klubberne Esbjerg, Toulouse og Bordeaux i Frankrig samt Middlesbrough i England.
Daniels Wass, 30 år og landsholdsspiller, tørner fortsat ud for Valencia i La Liga.
Tidligere klubber: Brøndby, Benfica i Portugal, Evian i Frankrig, og Celta Vigo i Spanien.
Simon Kjær, 30 år og landsholdsanfører, repræsenterer på ny Sevilla i La Liga.
Tidligere klubber: FC Midtjylland, Palermo i Italien, VfL Wolfsburg i Tyskland, Lille i Frankrig og Fenerbahce i Tyrkiet.
Pione Sisto, 24 år og landsholdsspiller, fortsætter i Celta Vigo i La Liga.
Tidligere klub: FC Midtjylland.
Michael Krohn-Dehli, 36 år og ex-landsholdsspiller, står foran et karriestop.
Tidligere klubber: Brøndby, Ajax i Holland, Celta Vigo, Sevilla og Deportivo La Coruña i La Liga.
Emre Mor, 22 år og tyrkisk landsholdsspiller med dansk pas, er skiftet fra Celta Vigo til Gatalasary i Tyrkiet.
Tidligere klubber: FC Nordsjælland og Dortmund i Tyskland.
Mathias Jensen, 23 år og U-landsholdsspiller, er skiftet fra Celta Vigo til Brentford i den næstbedste engelske række.
Tidligere klub: FC Nordsjælland.
Andrew Hjulsager, 24 år og tidligere U-landsholdsspiller, er skiftet fra Celta Vigo til KV Oostende i den bedste belgiske række.
Tidligere klub: Brøndby.
Andreas Skov Olsen, 19 år og dansk U-landsholdsspiller, kom mod forventning ikke til Real Sociedad i La Liga. Denne klub valgte i stedet det norske stortalent Martin Ødegaard, lejet i Real Madrid. Skov røg i stedet til Bologna i Italien.
Ødegaard har tidligere været lejet ud til de hollandske klubben Heerenveen og Vitesse.
Og den 26-årige danske forward Claus Berggreen kom ikke til Málaga CF. Han røg til Twente i Holland.

Málaga-spiller involveret i mach-fixing

Den 28-årige fløjspiller Sergio Gontan Keko med kontrakt i Málaga CF til 2020 – men udlejet til La Liga-klubben Valladolid i sidste sæson – er afhørt af politiet i den såkaldte Operation Oikos. En matchfixing-sag med en halv snes personer involveret. To har været fængslet, men blev løsladt mod en kaution på 100.000 euro.
En af disse er den tidligere Málaga-spiller Carlos Aranda med bookmaker-firma flere steder i Spanien – bl.a. i Málaga.
Kampene, der skulle være fixet er Valladolid – Valencia, hvor en 2-0 sejr gav Valencia adgang til Champions League, samt 2. divisionsopgøret mellem Huesca og Gimnastic i forrige sæsons afslutning. Huesca havde sikret sig oprykning til La Liga og Gimnastic undgik nedrykning ved at vinde.
Endvidere har præsidenten og den administrerende direktør for Huesca, Agustin Lasaosa, og folk fra klubbens lægestab været anholdt.
Lasaosa har nu trukket sig fra sine poster i klubben.
De implicerede hovedpersoner er endvidere involveret i hvidvaskning.
Og en U 20-landskamp mellem Norge og Honduras undersøges også. En mistanke styrket af det helt usædvanlige resultat 12-0 til Norge.
De store bagmænd i disse sager er ofte spille-syndikater på Balkan og i Fjernøsten.

Tribunepladser får hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som fra andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til top-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser midtfor på den ene langside – beskyttet for eventuel regn.
Forinden let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og bus tur-retur til stadion.
Medlemsrabatter til alle kampe.
Sæsonen 2019 – 2020 startede midt i august.
Kontaktpersoner:
Formand Morten Møller
+34 617 700 424
info@malaga-support.dk
Sekretær Ole Hansen
+34 621 214 983
kontakt@malaga-support.dk
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
Kampe på Estadio La Rosaleda i september:
7. kl. 18.00: Málaga CF – UD Almería
18./19.: Málaga CF – Rayo Vallecano
28./29.: Málaga CF – Sporting Gijón
www.malaga-support.dk
 

FØLG MALAGA CF OP i LA LIGA

DET FULDE PROGRAM FOR SÆSONEN 2019 – 20

Bemærk!!! Kick off for de enkelte kampe

fastsættes en måned i forvejen

2019

17./18. august: Racing Santander – Malaga CF

24./25. august: Malaga CF – UD Las Palmas

31. august/1. september: Girona – Malaga CF

7./8. september: Malaga CF – UD Almeria

14./15. september: Mirandes – Malaga CF

18./19. september: Malaga CF – Rayo Vallecano

21./22. september: Albacete – Malaga CF

28./29. september: Malaga CF – Sporting Gijon

2./3. oktober: Real Zaragoza – Malaga CF

5./6. oktober: SD Huesca – Malaga CF

12./13. oktober: Malaga CF – Cadiz CF

19./20. oktober: Deportivo La Coruna – Malaga CF

26./27. oktober: Malaga CF – Real Oviedo

2./3. november: SD Ponferradina – Malaga CF

9./10. november: Malaga CF – Fuenlabrada

16./17. november: AD Alcorcon – Malaga CF

23./24. november: Malaga CF – Elche

30. november/1. december: Numancia – Malaga CF

7./8. december: Malaga CF – Tenerife

14./15. december: Extremadura – Malaga CF

21./22. december: Malaga CF – Lugo

2020

4./5. januar: Real Oviedo – Malaga CF

15./16. januar: Malaga CF – Ponferradina

18./19. januar: Fuenlabrada – Malaga CF

25./26. janauar: Malaga CF – Mirandes

1./2. februar: Elche – Malaga CF

8./9. februar: Malaga CF – Numancia

15./16. februar: Cadiz CF – Malaga CF

22./23. februar: Malaga CF – Racing Santander

29. februar/1. marts: UD Las Palmas – Malaga CF

7./8. marts: Malaga CF – Real Zaragoza

14./15. marts: Malaga CF – SD Huesca

21./22. marts: Tenerife – Malaga CF

28./29. marts: Malaga CF – Extremadura

4./. 5. april: Lugo – Malaga CF

11./12. april: Malaga CF – Girona

18./19. april: Rayo Vallecano – Malaga CF

25./26. april: Malaga CF – Albacete

2./3. maj: Malaga CF – Deporivo La Coruna

9./10. maj: Sporting Gijon – Malaga CF

16./17. maj: Malaga CF – AD Alcorcon

23./24. maj: UD Almeria – Malaga CF

 
Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.