Det danske magasin i Spanien
”Mister ville have mig!”

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Skilsmissebarnet fra Azorerne blev kanon-kongen, der sensationelt hamrede Málaga til tops i Europa.
”Jeg prøvede at ramme bolden, så hårdt jeg kunne – og placere den så yderligt som muligt”.
Sådan forklarede den 29-årige Málaga-spiller Eliseu Pereira Los Santos – blot kaldet Eliseu – sit kanonmål i Champions League mod det belgiske mesterhold Anderlecht på Constant Vanden Stock stadion i EU-højborgen Bruxelles. Årets fuldtræffer i Europa. Fra 25 meters afstand hamrede han med en helflugter af sit favoritben, venstre, bolden som en projektil op i højre målhjørne. I 1. halvlegs overtid og med en fart på 112 km. i timen!
Senere i kampen lobbede han med en poteagtig smidighed bolden i nettet bag målmand Silvio Proto. Det blev totalt 3-0 til Málaga – samme cifre som i hjemmesejren mod de russiske mestre, Zenit fra Skt. Petersborg.
Senere 1-0 og 1-1 mod navnkundige Milan – målet i Milano også signeret Eliseu.
Hermed topscorer i gruppen og skytten bag Málaga CFs sensationelle topposition i Europa – kun overgået af selveste Manchester United efter de fire første spillerunder. De to hold spiller henholdsvis i Gruppe H og C – begge altså bedre end såvel FC Barcelona, Real Madrid og Valencia.
På det tidspunkt, midnat onsdag den 6. november, havde Málaga CF med tre sejre og en uafgjort tjent 12.100.000 euro i Champions League – et kæmpebeløb, der jo fint modsvarer klubejer Al-Thanis flove, gamle gæld til spillerne på 10 mio. euro!
I skrivende stund mangler Málaga CF blot to Champions League-opgør; ude mod Zenit og hjemme mod Anderlecht, men holdet har allerede kvalificeret sig til 1/8 dels finalerne, som spilles i februar og marts næste år.
Imponerende af en klub som for få år siden kæmpede mod nedrykning fra La Liga og som i sommer stod på fallittens rand.

Ville gerne til Benfica
Men hvem er denne Málaga-spiller, Eliseu, som nu får så stor europæisk opmærksomhed?
Han er født den 1. oktober i Angra do Horoismo på Azorerne, den portugisiske ø-gruppe i Atlanterhavet 1.500 kilometer fra Lissabon af en kapverdisk mor, Nene Pereira, ejer af en restaurant, og en portugisisk far, ambulancekører. De blev skilt, da Eliseu var teenanger.
Selv er han portugisisk gift og parret har to drenge. Alle stortrives i Málaga, men meget tydede på, at de i sommer skulle flytte til Lissabon. Storklubben Benfica kaldte. Da Al-Thani var i salgshumør og afhændede store navne som Cazorla til Arsenal, Rondon til Rubin Kazan og Marescha til Sampdoria, syntes Eliesu en oplagt mulighed for en ekstra økonomisk gevinst. Og som situationen var, ville Eliseu gerne væk.
Men ”Mister ville have mig”, forklarede han om sin træner i Málaga, Manuel Pellegrini. Eliseus kontrakt udløber først i 2014.
Også Manchester United viste interesse for ham.
Eliseu har været en integreret del af Málaga CF, siden han i 2008 var med til at sikre klubben oprykning fra 2. division, men indrømmer, at han i sommer var lidt frustreret over, at skiftet til Benfica glippede.
”Var jeg skuffet? Ja”, siger han. ”Jeg kunne lide tanken om at blive Benfica-spiller. Mange spillere fra hele verden er glade for at komme til den klub. En sådan mulighed forekommer kun én gang i livet. Men nu koncentrerer jeg mig om Málaga. Pellegrini bruger meget tid på og hjælper mig med at maksimere mit spil”.
I sandhed godt for Málaga.

De seneste resultater:

Champions League:
Málaga CF – Zenit 3-0 (2-0)
Anderlecht – Málaga CF 0-3 (0-1)
Málaga CF – Milan 1-0 (0-0)
Milan – Málaga CF – 1-1 (0-1)
Zenit – Málaga CF ???

La Liga:
Espanyol – Málaga CF 0-0.
Málaga CF – Rayo Vallecano 1-2 (0-1)
Málaga CF – Real Sociedad???
Osasuna – Málaga CF??

Tribune-pladser fås hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i Danmark er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn – samt hjørnepladser.
Også til det store slag mod Real Madrid den 22. december. Måske en julegaveidé?
Forinden frokostarrangement, oplæg og bus tur-retur til stadion fra Fuengirola.

Kontaktpersoner:
Formand Morten Møller 617 700 424
moellemorten@gmail.com
Næstformand Uffe Madsen 952 568 343
uffe@spaininvest.net
La Peña de Dinamarca er den en eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF. Den tæller nu mere end 250 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.Málaga-support.dk

 

Málaga CFs hjemmekampe i december

Champions League:
4. december: Málaga CF – Anderlecht.

La Liga:
8./9. december: Málaga CF – Granada
21./22. december: Málaga CF – Real Madrid.
TV fastsætter tidspunkterne for La Liga-kampene.

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa