Det danske magasin i Spanien
Spørg tandlægen oktober 2012

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Jeg er en ung mand på 26 år, der godt kunne tænke sig at få hvidere tænder. Min kæreste gennem de sidste ni måneder synes, at mine tænder er meget brune. Jeg har røget de sidste fem år, men stoppede for tre måneder siden.

Er det muligt at gøre mine tænder hvidere, og hvad koster det?

Max 26

Hej Max
Tak for din henvendelse.
Selvfølgelig kan vi hjælpe dig med at få hvidere tænder. Der findes flere måder at gøre det på alt efter, hvor mørke tænderne er. Det gælder alt fra blegning med laser til en enkelt tandpolering.
Men lade os tage fat i problemet fra starten. Tænder har tre grundfarver. Hvid, brun og grå i flere lysskalaer. Alle mennesker er født med tænder i en af nævnte farver. Hvor lys farven er, afhænger af, hvor tyk tandens emalje er. Tænder, der oprindeligt er hvide, er nemmest at blege, hvor grå tænder kræver et lidt større arbejde. En tandlæge vil altid først og fremmest kigge på dine tænders grundfarve og forsøge at finde ud af, hvorfor tænderne er blevet mørkere. Derefter kan vi afgøre, hvilken form for tandblegning der er bedst for dig, og hvilket resultat du kan forvente at få. Behandlingen afhænger selvfølgelig af, hvordan dine tænder ser ud, grunden til at de er blevet misfarvede, og hvor meget du er i stand til at betale.
Kroner og fyldninger påvirkes ikke, når man bleger tænderne. Hvis du har en fyldning i en af dine fortænder, som matcher farven på de andre fortænder, skal du være opmærksom på, at den vil forblive samme farve trods en tandblegning. Hvis den skal være samme farve som dine nye, hvide tænder, er det bedst at få lavet en ny fyldning.

 

Der findes tre forskellige måder at få hvide tænder på:

1: Polering eller måske endda bedre Airflow. Denne blegning fjerner misfarvninger fra kaffe, te, rødvin, rygning mm. På tændernes yderside. Det er en enkelt og hurtig måde at blege tænderne på og koster heller ikke så meget. Samtidigt oplever man et meget synligt og godt resultat. Vi anbefaler altid, at man først prøver Airflow

Pris: 35 – 65 euro. Behandlingstid 20 minutter.

2: Hjemmeblegning
Hvis Airflow har givet gode resultater, og du ønsker at gå et skridt videre, kan man gå videre til ”home blegning”. Vi fremstiller et par gennemsigtige blegeskinner lavet til dine tænder med små buler med plads til tandblegningsmateriale, der hvor det er nødvendigt. Du fylder bulerne med tandblegningsmateriale, som du får hos os, sætter skinnen på, og lader den sidde på i 45 minutter, som det sidste inden du går i seng. Det skal du gøre fire til syv dage om ugen – afhængig af det ønskede resultat.

Pris: 195 €. Tager 45 minutter om dagen i omkring en uge uden afbrydelse.

Skinnerne kan du bruge i årevis, det eneste, du er nødt til at gøre, er at købe nyt blegemiddel. Det koster i øjeblikket 30-50 € og holder typisk to til fire blegningsfaser.

3: Laserblegning (In-house farvning). Gå ud af klinikken med et bredt smil.
Vi tager os af alt fra fjernelse af tandsten, efterbehandling og polering. Vi anvender Airflow, den mest effektive blegning på markedet. Hele behandlingen tager omkring to timer. Først renser vi dine tænder ordentligt, og ”åbner” dem. Derefter påføres blegegeléen, som aktiveres af en særlig lethed og kan operere i fem til ti minutter. Dette gentages to til fem gange, afhængigt af din situation og præferencer.

Pris: 145 til 800 € og to komfortable timer i tandlægestolen.

Enhver blegning kræver en efterbehandling, da tænderne er særligt modtagelige over for misfarvning. Tænderne er nemlig ligesom svampe og absorberer alt. Det betyder, at man tre dage efter afslutningen af en tandblegning ikke må spise eller drikke noget, der kan plette dine tænder. Det gælder fx Kaffe, te, rødvin, rygning, mørke grøntsager mv.
I dag kan tandlægen – mod ekstra betaling – tilbyde dig en nano sealer, der gør det muligt for dig at spise eller drikke som normalt tre timer efter behandlingen.
Alle tandblegninger – uanset metode – kan kun ske, hvis du har et sundt tandkød. Et rød, betændt, og let blødende tandkød ødelægger hele behandlingen.

Du er velkommen til at vende tilbage til os for en gratis konsultation.

Velkommen!

Af Dr. Christina Radics

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa