Det danske magasin i Spanien

Hej Christina
Jeg har nogle spørgsmål, som jeg håber, du kan besvare… Min bror er meget bange for at gå til tandlægen. Han har overvejet at prøve lattergas, men han er bange for at miste kontrollen under behandlingen.

En anden ting, jeg ønsker at spørge dig om, er om tandblegning. En af mine tænder er blevet mørk efter en rodbehandling. Er det muligt at gøre tanden lysere med en tandblegning? Hvor lang tid tager en tandblegning, og er der visse mad- og drikkevarer, som jeg ikke må indtage efter behandlingen? Kan alle mine tænder blive bleget?

 

Hej!
Tak for din e-mail.

Du kan godt fortælle din bror, at man hverken mister bevidstheden eller kontrollen over sin krop, når man bedøves med lattergas. Og han vil kunne huske alt efter behandlingen. Lattergas gør, at man føler sig afslappet og rolig. Hvis din bror har lyst, må han meget gerne komme forbi vores klinik og stille alle de spørgsmål, han har. Det er gratis og altid en god måde at lære tandlægen at kende på inden behandlingen.

Med hensyn til din rodbehandling sker det desværre ofte, at tanden bliver mørk. En blegning af tandens ydre overflade hjælper dog ikke altid. I stedet kan man foretage det, der hedder en indre blegning. Behandlingen består i, at man fylder blegemiddel i den åbning, som tandlægen lavede, da rodbehandlingen blev foretaget. Blegemidlet skal blive i tanden i nogle dage. Behandlingen gentages ugen efter, hvor der fyldes nyt blegemiddel i tanden. Behandlingen gentages en gang om ugen, indtil patienten er tilfreds. Jeg har stor erfaring med denne behandlingsmetode. Det kan dog i enkelte tilfælde være svært at opnå samme hvide farve, som de andre tænder har.

Tandblegning på klinikken tager en til halvanden time. Tandlægen begynder behandlingen med at måle den farve, dine tænder har før blegningen, og kan oftest allerede før behandlingen forudse resultatet. Før blegningen renses alle tænderne med airflow, der udover at forbedre tændernes ydre også gør, at tænderne er mere modtagelige over for blegemidlet. Derefter beskyttes tandkødet med en speciel gel, der bliver helt hård, og blegningsmidlet kommes på tænderne. Efter ti minutter skylles blegemidlet af. Proceduren gentages tre til fire gange. Til sidst fjernes den tandkødsbeskyttende gel. Og tænderne er nu flotte og hvide. Vær dog opmærksom på at du ikke må spise eller drikke ting, der kan farve tænderne. Hvis du ikke har lyst til hele tiden at skulle tænke over, hvad du indtager, har vi på klinikken et specielt beskyttende produkt, der kommes på tænderne efter blegningen. Dette produkt gør tænderne resistente mod mad- og drikkevarer, der kan farve tænderne.

De fleste tænder bliver hvidere efter en tandblegning, men der findes selvfølgelig undtagelser.

Hvis du har flere spørgsmål, så kontakt os endelig.

Med venlig hilsen tandlæge Christina Radics, Nordic Dental Centre

Af Tandlæge Christina Radics, Nordic Dental Centre

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.