Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Mange af os har holdt ferie, hvor vi har tilsidesat vores daglige sundhed til fordel for det søde og lidt ”syndige liv” med is, vin og grillmad.

Denne første sensommermåned er en vidunderlig tid til at starte et sundt efterår ved målrettet at forbedre vores sundhed på alle fronter.

Jeg har denne gang valgt at fokusere på forskellige kosttilskud, der kan modvirke træthed, glemsomhed, mavebesvær, overgangsalder, trætte ben samt tips til hvordan du slipper af med de overflødige kilo.

Dit basisprogram
Hele vores planet er forurenet; både jorden, vandet og luften er fuld af tungmetaller, kemiske stoffer, stråler m.m. Om vi vil det eller ej, så er vi alle en del af dette scenarie, så når vores jord er forurenet, så er vores mad også forurenet og det samme gælder vi mennesker…

For langt de fleste af os er det umuligt at spise sig til alt det, vi behøver for at fungere optimalt både fysisk og mentalt. Derfor er det så vigtigt med gode kosttilskud, sådan som verden ser ud i dag. Når du investerer i dit helbred med forskellige tilskud, så vær opmærksom på kvaliteten og bio-optageligheden af disse.

En sund base kan bestå af et multivitamin/mineraltilskud f.eks. Omnimin, Mivitotal, der nu har fået en ny version med Rosenrod og L-Carnitin specielt udviklet til sportsfolk. Mivitotal findes således både som Mivitotal Plus, Sport og Premium, hvor sidstnævnte er beregnet til at støtte immunsystemet.

Til dit basisprogram hører også de vigtige fedtsyrer. Ønsker du en allround oliekapsel med både Omega 3-6-7-9 kan nævnes Epa-Gla+ fra Biosym. Ren Omega 3 findes f.eks. i Bio-Marin Naturel fra Pharma Nord, CardiOmega og E-Epa fra Dr. Matti Tolonen.

Ønsker du mere energi
Har du rundet de 40 år, kan du tilføje Q10. Vi danner selv Q 10 i leveren, men produktionen begynder at falde fra 20-årsalderen. Q 10 findes i alle kroppens celler, og styrker bl.a. hjertemusklens pumpekraft. Q 10 findes især i cellernes mitochondrier, der er cellernes kraftværk.

Er du på kolesterolsænkende medicin med statiner, må du være ekstra opmærksom på Q 10, fordi en af bivirkningerne ved statiner er, at den nedsætter produktionen af Q 10 i leveren, hvilket ofte forårsager træthed, ømhed i muskler og led m.m.

Kroppen har relativt svært ved at optage Q 10. Da den er fedtopløselig, er det bedst at den opløst i en eller anden form for olie. Den mest almindelige form for Q 10 er den oxiderede (Ubiquinon), som kroppen først skal ind og bearbejde til den reducerede form (Ubiquinol), for at den kan optages. Som en af de første virksomheder er det lykkedes danske Pharma Nord at fremstille den reducerede form for Q10, der hedder BioActive Ubiquinol, som optages direkte i kroppen. Tilhører du kategorien af ældre, eller har du et sart tarmsystem, problemer med leveren eller/og bugspytkirtlen, er det en fordel med den reducerede form for Q10, Ubiquinol.

Er du glemsom?
Glemmer du bilnøglerne, solbrillerne eller lægger du pungen i køleskabet?…

Her følger eksempler på, hvad du kan, tilføje når hjernefunktionen skal styrkes.
Jean Carper kalder E-vitaminet for superhjernepillen. Bl.a. neutraliserer den de frie radikaler, medvirker til signaloverførsel, hæmmer tilstopning af blodkar og holder blodkar smidige, samt styrker immunsystemet.

Ginkgo Biloba er en af de mest grundigt testede midler mod svigtende hukommelse. Produktet er et ekstrakt fra bladene fra Tempeltræet. Ginkgo Biloba øger cirkulationen og tilførelsen af blod og ilt til hjernens kapillærer.

Fosfatidylserine findes i produktet Fosfoseriini fra Dr. Matti Tolonen. Det er et hjernestyrkende middel, der let når frem til hjernen, og ikke har problemer med at trænge gennem blodhjernebarrieren.

Fiskeolier – omega 3 er med til at holde hjernen i god form. Har du drukket lidt for meget alkohol i sommervarmen, påstår visse forskere, at fiskeolie kan medvirke til at beskytte hjernen mod alkoholbetingede skader. Omega 3 har stor betydning både for hjerne og sind og generelt får vi alt for lidt.

Tarmbesvær
Cirka 70 – 80% af vores immunforsvar findes i vores tarmsystem, så det er nok værd at sikre sig, at det er sundt. Tarmbakterierne har stor betydning for at opretholde et sundt immunforsvar.

Vær også opmærksom på at i en sund tarm dannes flere forskellige B-vitaminer og K-vitaminer. Antibiotikabehandling skader de sunde tarmbakterier, og svækker derved dit immunsystem. Har du været på nogen form for antibiotikabehandling i denne sommer, er det godt at genetablere dine tarmbakterier. Det gør du ved at tage probiotika. Der findes flere forskellige produkter. F.eks. Symbioflor fra Biosym og Udo´s Probiotics.

Vita Biosa er et flydende mælkesyreprodukt, der har indeholder en samling sunde bakterier og andre mikroorganismer, der dels rydder op i den dårlige tarmflora, og gør tarmslimhinderne mere tætte og sunde.

Lider du af forstoppelse, kan det være en god løsning med midlet Lepicol, der findes i pulverform. Det indeholder både fibrene psyllium, inulin og mælkesyrebakterier.

Overgangsalder
Årsagen til hedeture er en ubalance udløst af mangel på østrogent hormon, der dannes mindre af efter overgangsalderen.

Der er en masse gode tilskud, der kan hjælpe besværet.

Chello Forte er en af de mere kendte produkter, der hjælper ved hedeture og nattesved. I modsætning til andre produkter indeholder Chello en “buket” af planteekstrakter, som har været kendt og anvendt til dette formål gennem årtier.

Et andet velkendt produkt er Melbrosia, der er en blanding af blomsterpollen, pergapollen, gele Royale mm.

Midler med sølvlys cimicifuga racemosa kan være gode at forsøge.

Omega 7, der består af havtornbærekstrakt, kan være en fantastisk hjælp til sarte og tørre slimhinder.

Yderligere må du sørge for at spise sundt grønt, bønner linser og kerner f.eks. græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø, der forsyner kroppen med planteøstrogener.

Motioner dagligt og skån din lever mod alt for megen alkohol og begræns dit kaffeindtag. Vær opmærksom på at undgå stress i videst mulige omfang.

Trætte ben
Mange mennesker døjer med trætte og tunge ben, og har haft det rigtig svært i den hårde sommervarme.

Bio-Pycnogenol fra Pharma Nord der er udvundet af Fransk Pinje kan hjælpe venesystemet. Der har været gjort flere kliniske studier, der har vist Pycnogenols gode virkning på forskellige lidelser i venesystemet på benene. Det har bl.a. vist sig at styrke kapillærerne. Jeg tror selv på, at brugen af Pycnogenol har reduceret forekomsten af flere åreknuder på mine ben. Før lange flyrejser tager jeg dem i tiden før og under i lidt større doser for at forebygge hævede ben og åreknuder med deraf følgende tendens til blodpropper.

Af andre produkter kan nævnes Aesculaforce fra Vogel, der består af hestekastanje, og findes i tabletter, dråber samt spray og Active Legs med fyrnålebarkekstrakt og røde vinblade fra New Nordic.

Af cremer kan anbefales Provena for trætte ben. Det er en dejlig hjælp og den smøres på to gange dagligt.

Overvægt
Har der sat sig et par kg ekstra i sommermånederne, så sørg for at få dem væk effektivt, inden det bliver jul.

Ønsker du lidt hjælp til slankekuren, er det muligt f.eks. med B-Slenda fra Pharma Nord. Det består af specielle fibre, og regnes for at være en naturlig fedtmagnet. Selvfølgelig kan du ikke bare spise løs af fedt og sukker. Det er ment som en hjælp til din diæt.

En hjælp kan også være Chili Burn, der støtter energiforbrændingen, og hjælper med vægtregulering i forbindelse med en kaloriefattig diæt og motion.

Mange udtrykker glæde ved CLA, der hjælper ved at forbrænde fedt, og samtidig opbygge muskelmasse i forbindelse med motion.

Sidste nye skud af slankemidler er Konjak, hvis effekt er godkendt af EU. Det indeholder glukomanna, der er et vandopløseligt fiber og udvindes fra konjakplanten.

Pas på med de kunstige sødestoffer. Det siges fra mange ernæringseksperters side, at man bliver fed af dem.

Til allersidst vil jeg bare understrege, at jeg synes, at de rigtige kosttilskud er en god investering i vores helbred og er alle pengene værd, så vi er klar til at gå efteråret i møde på en god måde.

Af Anni Dahms, Anni’s Vitalshop

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa