Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

alt

”Revolución – revolución”, siger min makker af en beleven spansk journalist fra Infostrada Sport, da vi på pressepladserne på Estadio La Rosaleda drøfter den kommende sæson for Málaga CF i La Liga.
Snakken fandt sted i pausen af opgøret Málaga CF – Racing Santander den 10. maj, hvor ”vores” vandt 1-0 og dermed cementerede sin position som sæsonens store overraskelse i en af verdens bedste fodboldrækker. Klubben rykkede sidste år op i La Liga på det yderste mandat fra 2. division og måtte under trange økonomiske forhold stort set skabe et helt nyt hold.
Det må den igen for sæsonen 2009-2010, og her kommer de bombastiske ord om revolution ind i billedet. De faldt tillige på et tidspunkt, hvor den vigtige trænerpost var helt uafklaret. Antonio Tapia fra Fuengirola, hvis sæde med en usikker sæsonstart syntes særdeles gloende, vil have skærpet belønningerne for sine præstationer. Kravet lød på en årsgage på 400.000 euros, en bonus på 100.000 for at sikre Málaga CF endnu en sæson i La Liga og 200.000 euros for kvalifikation til UEFA Cup’en, der næste sæson omdøbes til Europa League. De engelske klubber Newcastle og Queens Park Rangers har udtalt ønske om ham.
Uafklaret lød meldingen om forhandlingerne med Tapia fra klubben ved La Danesas deadline.

Status på spillerfronten
Og det er stort set hele spillersituationen. Et større puslespil skal gå op, når ledelsen nu de kommende måneder forsøger at skabe et helt nyt mandskab for næste sæson. I den netop nu afsluttede talte det 25 aktører.
På kontrakt for næste sæson: Reservemålmand Arnau, Gamez, Welington (brasilianer), Cuadrano, Pere Marti, Fernando, Apono, Rosario Helder (portugiser) Luque D.A:, Eliseu (portugister), Miguel Angel, Manolo Gaspar og Baha (marrokaner).
Spillere, som er lånt: Albert Luque, Ajax Amsterdam, Adrian, Deportivo La Coruña, Duda (portugister) FC Sevilla, Nacho, Getafe, Lolo, Atletic Sevilla, Pablo Barros (brasilianer), Zarogaza, og Andriano (brasilianer), Internacional de Puerto Alegre.
Spillere fri af kontrakt: Salva Ballesta, Calleja, målmand Goitia, Rossato (brasilianer) og Cheli.
Af spillerne på kontrakt har blot Weligton, Gamez, Apono, Rosario Helder, Eliseu og Baha været stamspillere i denne sæson. Meget tyder på, at Gamez sælges til FC Sevilla eller Valencia for et millionbeløb. Villarreal bejler til Apono, men ham slipper Málaga CF næppe, da ledelsen ønsker at bygge et nyt hold op omkring ham, Weligton og Albert Luque. Det er et must for klubben at få sidstnævnte udlejet eller på kontrakt fra Ajax Amsterdam. Den høje forward, med en fortid på Mallorca, i Málaga, Deportivo La Coruña, Newcastle og Ajax, er her i sin karrieres efterår på ny på toppen.
Wigan i England er interesseret Eliseu for en pris 600.000 euro.
Tapias førstevalg på målmands- og anførerposten, Goitia, ønsker Betis at sikre sig og den fri Calleja ønsker Deportivo La Coruña.

Forskellige muligheder
Således bliver blot fire spillere fra startopstillingen med sikkerhed i klubben. Dog kan der ske det, at klubberne, der ejer de af Málaga CF lejede spillere, afgiver dem for endnu en sæson, hvis de ellers kan blive enige. Og endelig kan Málaga jo også sælge nogle af de folk, de har kontrakt med – som Gamez og Eliseu.
Desuden har nogle af kontraktspillernes oprindelige klubber forkøbsret på tilbagekøb.
Så der bliver nok at se til i kulissespillet på direktionsgangene på Paseo de Martiricos i sommerens handelsmåneder.
Skabes en revolution?

PS: Siden La Danesas majudgave er det fortsat gået godt for Málaga CF i La Liga med disse resultater:
Málaga – Mallorca 1-1, Osasuna – Málaga 2-3, Málaga – Deportivo La Coruña 1-1, Numancia – Málaga 2-0, Málaga – Racing Santander 1-0 og Sporting Gijon – Málaga 2-1.

Holdet manglede herefter kun at møde Betis og Espanyol inden sæsonafslutningen den 31. maj. UEFA-pladsen gled af hænde i Gijon. Málaga slutter som nr. 8 to pladser fra Europa.

Af Morten Møller. Foto Málagacf.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa