Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


General manager Fernando Hierro på en uriaspost midt i ”Euroforia”

Trods de flere og flere gældsposter og en trussel om udelukkelse har sheiken Al-Thani fra sit ”skjul” i Doha en ny købsliste klar.

 

Kommentar af Morten Møller – Her sammen med en sjælden gæst i Málaga CF, vicepræsidenten Abdulllah Ghnub.

 

Den 25. juni 2010 blev sheik Abdullah bin Nasser bin Abdullah Al Ahmed Al-Thani, født den 29. september 1969 i Doha, hovedstaden i Qatar på østkysten af den arabiske halvø, præsenteret som præsident for Málaga Club de Fútbol. Den arabiske forretningsmand, der er i familie med Emiren i sit land, Sheik Hamad Khalifah Al-Thani, købte det kommende konkursbo for 36 mio. euro og investerede i spillere for 59!

Mens den sportslige ”Euroforia” herskede i Málaga i april stod Al-Thani med ubetalte regninger samtidig med, at nye spillerindkøb blev bebudet.

Sikke en arabisk arrogance helt uden respekt for skatteforhold i Spanien og pengenes betydning for enhver professionel fodboldklub. Det er dem, der i sagens natur driver værket og skal retfærdiggøre sheikens investering i Málaga CF. Han skal vel have forrentet sine penge?

Således venter helt op til 15 mio. euro i indtægter, hvis Málaga CF kvalificerer sig til Champions League ved mindst en 4. plads i La Liga. Hvis ikke den europæiske fodboldunion, UEFA, sætter en kæp i hjulet for deltagelse. Herfra er truslen, at Málaga CF her og nu skal have betalt sin gæld til andre klubber – de sidste afdrag på indkøbene.

Ved redaktionens slutning skulle kravene fra de klubber, Málaga CF har købt spillere af, se således ud:

Osasuna: 2. mio. euro (Monreal købt her)

Lyon: 5 mio. euro (Toulalan købt her)

Bayen Munchen: Ukendt beløb (Demichelis købt her)

Villarreal: 2 mio. euro (Cazorla købt her)

River Plate: Ukendt beløb (Bounanotte købt her)

Valencia: Ukendt beløb (Isco og Joaquín købt her)

Hamburg SV: 1,75 mio. euro. (Mathijsen købt her)

Endvidere skylder Al-Thani penge i skat i Spanien i forbindelse med handler.

Det er trist, at en forretningsmand, der igennem Málaga CF promoverer sportsværdier, fairness og sundhed gennem samarbejde med UNESCO, selv udviser elendig økonomisk moral. Spillerne på Málaga CFs hårdt arbejdende La Liga-mandskab skylder han også i perioder løn. De spillere, som alle ved deres tiltrædelse i Málaga CF proklamerede, at deltagelse i ”Projekt Sheik” drev dem.

Nu udviser Al-Thani en total mangel på respekt for sin arbejdskraft.
Udadtil er organisationen i Málaga CF loyal overfor ejeren. Den oplyser intet om de økonomiske forhold.
Gad vide om medarbejderne får løn til tiden?


Kontakt med Emiren

Den store drivkraft i at rede alle disse økonomiske tråde ud er Málaga CFs general manager, den tidligere landsholdsrekordholder fra Real Madrid, Fernando Hierro, 44 år og født i Velez-Málaga. Efter sin professionelle karriere bestred han jobbet som sportsdirektør for Spaniens Fodboldforbund.

Gennem tiden som aktiv kender Hierro til arabiske forhold og mentalitet. Efter 439 kampe for Real Madrid brugte han bl.a. en sæson i sin karrieres efterår på en givtig kontrakt i klubben Al-Tayyan i Qatar, for i øvrigt at slutte hos engelske Bolton med danske Henrik ”Tømrer” Pedersen på holdet.

Hierro er af flere omgange rejst til Doha for at drøfte situationen med Al-Thani og det ganske uholdbare i den. Han har sågar taget telefonisk kontakt med Emiren.

Og hvorfor nu det?

Joh, alle arabiske rigmænd som i disse år investerer i fodbold i Europa gør det primært for at promovere Qatar, der overraskende nok er tildelt værtskabet for slutrunden om verdensmesterskabet i fodbold i 2022. Således så vi i kvartfinalen i Championes League Milan spille med Fly Emirates-logo på trøjerne og FC Barcelona med Qatar Foundation.

Hierros ture til Doha er taget, fordi hverken Al-Thani selv eller hans vicepræsident i Málaga CF, Abdullah Ghnub, stort set ikke viser sig i Málaga. Til stor forbløffelse for alle i og omkring klubben. Så de må opsøges i deres ”skjul”.

Så sandelig en uriaspost den sympatiske ex-stjerne er sat på.

Nye spillere
Skulle gælden blive betalt, så Málaga også af det spanske fodboldforbund får lov til at købe flere spillere, ser de fremsatte emner så fornuftige ud?

Ja, såmænd.

Den 30-årige målmand Jose Reina, spansk landsholdskeeper fra Liverpool med FC Barcelona og Villarreal som tidligere klubber. Han står noteret for 24 A-landskampe

Den 22-årige midtbanespiller Alvaro i Racing Santander, og det blot 20-årige stortalent Christian Tello, der som kantspiller har haft kampe på FC Barcelonas mesterhold. Samt manden, der imponerede alle, da Málaga CF i oktober sidste år besejrede Villarreal 2-1 på La Rosaleda, midtbanegeneralen Borja Valero, 27 år, med en fortid på de spanske U-landshold, en enkelt A-landskamp og dominerende roller i andre klubber som Mallorca og engelske West Bromwich Albion.

Og flere vil komme på banen. Endnu en centerforward er således helt nødvendig, selvom veteranen Ruud van Nistelrooy skulle tage endnu en sæson.

Da jeg inden opgøret Málaga CF – Racing Santander den 9. april talte med en spansk journalist om forholdene, virkede han bekymret for med et smil at udbryde:

”Bare vi vinder i dag, så er alle glade”.

Og det gjorde Málaga CF så – med 3-0!

Gid, sheiken nu også gør sit arbejde properly.


Citat:

”Vi svarer ikke på spørgsmål om klubbens finansielle situation.

Men det er rigtigt, at nogle klubber har klaget til UEFA, men det er sædvanligt værktøj, som visse klubber anvender for at få en garanti for deres tilgodehavende og UEFA har en deadline for, hvornår diverse gældsposter mellem klubber skal være betalt.”

Statement fra Málaga CF til La Danesa

 

Kris fik sin løn
Málaga CFs seneste danske islæt, forsvareren Kris Stadgaard, fik sit løntilgodehavende,

da klubben i januar afhændede ham til den danske mesterklub, FC København.

Det oplyser hans far og rådgiver, den tidligere topdommer Knud Stadsgaard, der personligt var i Málaga for at ordne sagen.

Blot skal Kris nu have del i den placerings-bonus, som kontraktligt skal tilfalde spillerne efter denne sæson.

Da han har været på lønningslisten i en halv sæson i Málaga CF, er han berettiget til en halv bonus – også selvom det ikke blev til et eneste spilleminut for ham i sæsonen 2011-2012.

Knud Stadsgaard siger:

”Jeg har kun positivt at sige om Málaga CF. Hele processen omkring Kris klubskifte til FCK forløb godt.”


Siden sidst

Málaga CF – Rayo Vallecano 4-2

Espanyol – Málaga CF 1-2

Málaga CF – Betis 0-2

Málaga CF – Racing Santander 3-0

Villarreal – Málaga CF 2-1

Málaga CF – Real Sociedad 1-1

Osasuna Málaga CF ????

Herefter lå Málaga CF nummer???? i La Liga.

En placering fra nummer 1-4 giver adgang til Champions League og en 5. og 6. plads til Europa League.

 

Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i Danmark er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet mod eventuel regn – samt hjørnepladser.

Forinden frokostarrangement, oplæg og bus tur-retur til stadion fra Fuengirola.

Kontaktpersoner:

Formand Morten Møller 617 700 424

moellemorten@gmail.com

Næstformand Uffe Madsen 952 568 343

uffe@spaininvest.net

La Peña de Dinamarca er den en eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF. Den tæller knap 200 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena.

Klubben optager fortsat nye medlemmer.

www.Málaga-support.dk

 

De sidste og afsluttende La Liga-kampe i maj:

Den 2. FC Barcelona – Málaga CF.

Den 6. Atlético Madrid – Málaga CF.

Den 13. Málaga CF – Sporting Gijón.

Kampene kan blive rykket en enkelt dag. TV-selskaberne bestemmer.

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa