Det danske magasin i Spanien

Nu raser EM-feberen. Kan et undertippet dansk landshold i fodbold på ny skabe den store sensation og blive europamester, når slutrunden afvikles i Ukraine og Polen i juni? – nøjagtigt som i Sverige i 1992.

Med Club Danés og La Peña de Dinamarca som arrangører vises de danske kampe på storskærm i restaurant Casa Danesa med fodboldeksperten Birger Peitersen som oplægger. Han kommer i næste måned til Costa del Sol blot i denne sags tjeneste.

La Danesa har bedt ham om en samlet forhåndsvurdering af det danske holds muligheder.

 

 

 

Radio-kommentator for DR ved EM-slutrunder siden 1992

 

Det danske landsholds pulje er blevet benævnt Dynamit-puljen. Den består foruden Danmark af Holland, Portugal og Tyskland. Nogle af os med god hukommelse kan med god ret sige: Dem har vi da banket før!

Ja, det gjorde vi så sandelig i ”H.C. Andersen-året” 1992, hvor vi – fuldstændig uforberedte og til hele fodboldverdenens overraskelse – blev europamestre ved at slå Holland i semifinalen og Tyskland i finalen.

Men der er sparket mange afleveringer siden dengang, og de seneste 20 års fodboldudvikling vil utvivlsomt gøre det totalt uvirkeligt, at Danmark kan gentage sin fantastiske bedrift. Mindre kan sandelig også gøre det, når man betænker, at vore modstandere kommer som bookmakernes favoritter til EM-titlen.


Tyskland

Tyskland har lagt sig frem som favorit til titlen. Kvaliteterne på holdet er styrkede efter den tabte EM-finale i 2008 og yderligere med VM-bronzen i 2010. Og niveauet blev klart cementeret med kvalifikationen til denne slutrunde uden at sætte et eneste point til i kvalifikationskampene.

Tyskerne har den klare opfattelse, at tiden nu er moden til at erobre en titel. Ikke mindst hjulpet af de to spillere, vi kender så godt fra Real Madrid: Mesut Özil og Sami Khedira.


Holland

Holland er ligesom blevet vores nye skrækmodstander, som Spanien tidligere var. Deres offensive kræfter med Robben i spidsen har vi svært ved at inddæmme. Senest ved VM 2010 markerede de deres tekniske overlegenhed og blev sølv-vindere. Vi tabte fortjent med 2 – 0 til dem. Hvem husker ikke Simon Poulsens besynderlige forsvarsheadning, som via Aggers ryg gik i eget mål.

Revanche-tørsten er stor hos især træner Morten Olsen, som har Holland som sit forbillede, og han kan måske lukrere på et tydeligt svagere hollandsk forsvar, hvor Málagas midtstopper Mathijsen indgår, og hans hidtidige præstation har ikke været skræmmende for Málaga CF.


Portugal

Portugal har vi et godt tag på. Og det er uanset om Ronaldo er flyvende på klubholdet Real Madrid. Netop mod et puslespil-hold af store stjerner som Portugals har Morten Olsens satsning på skabe en kollektiv stærk organisation, hvor enkelte indøvede forsvars- og angrebsmæssige kombinationer virker, hver gang rystet Portugal.

Det bliver derfor afgørende for det danske holds muligheder, at vores offensive kombinationer er effektive. Det kræver en Nicklas Bendtner i spille- og helst scoringsform og med endnu bedre samspil med de to afgørende kreative midtbanespillere, Christian Eriksen og Michael Krohn-Dehli.

Danmark
Vi kommer – beklageligvis – ikke til at gentage sangen som de danske fans i deres/vores sejrsrus i ’92 gjaldede ud over landet:

”Tyskland er et tegneseriehold, tegneseriehold, tegneseriehold” til Yellow submarine-melodien.

Nej, realistisk må jeg nok vurdere, at det ikke bliver det danske holds egen fortjeneste, hvis man går videre fra puljen, men at de øvrige holds indbyrdes pointfordeling kan falde ud til vores fordel. Så en sejr mod Portugal og et heldigt point mod Tyskland i den sidste puljekamp, så kan det være tilstrækkeligt til en kvartfinale.

 

EM-kampene med dinner i Casa Danesa

Programmet for de danske EM-kampe med dinner i Casa Danesa:

Lørdag den 9. juni kl. 16.00: Holland – Danmark.

Onsdag den 13. juni kl. 16.00: Danmark – Portugal.

Søndag den 17. juni kl. 18.30: Danmark – Tyskland.

Går Danmark videre i slutrunden, bringes de følgende kampe selvfølgelig også på storskærm i Casa Danesa.

Arrangements-pris pr. kamp: To-retters lækker menu med ½ flaske vin 22 euro.

Adgang uden spisning: 8 euro.

Bordbestilling og betaling i restaurant Casa Danesa,

Urb. Haza de Algarrobo, Ctra. Mijas km 2.2, Mijas Costa

(vejen mellem Fuengirola og Mijas – den nedre ende)

Tlf. 952 47 51 51 – mail: restaurant@casadanesa.dk

 

Slutfacit i Danmarks EM kval-gruppe

Danmark …. 19 point

Portugal…. 16 point

Norge……. 16 point

Island……. 4 point

Cypern….. 2 point

Af Birger Peitersen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.