Det danske magasin i Spanien
Dansk divisionshold med store ambitioner gæster kysten

Dansk divisionshold med store ambitioner gæster kysten

Det danske 1. divisionshold FC Vestsjælland satser på en oprykning til Superligaen senest næste sæson. I jagten på målet var de ambitiøse sjællændere på træningslejr i Marbella.

Fodbold er bare sjovere, når det spilles på en god græsplæne i høj sol. Det kan FC Vestsjælland-spillerne tale med om. I starten af marts tog de nemlig turen fra de frostkolde baner i Slagelse til sydens sol og Marbella Football Centers flotte træningsanlæg. En sådan tur er relativt utraditionel for de ofte økonomisk trængte divisionsklubber, men dem hører FC Vestsjælland heller ikke til. De har nemlig den tidligere AGF-pengemand og i Benahavís-bosatte Kurt Andersen i ryggen.

”Nu har de trænet under barske forhold i Danmark i både januar og februar, så det er godt for dem at komme herned og få trænet igennem i noget ordentligt vejr på nogle gode baner,” siger Kurt Andersen, som både er hovedaktionær og bestyrelsesformand i klubben. Opholdet bestod foruden et til to daglige træningspas af tre kampe mod henholdsvis Málaga B (2-2), Djurgården IF (0-3) og UD Marbella (2-3), og angriberen Danni König var foreløbig ganske godt tilfreds med udbyttet af træningslejren, da La Danesa fangede ham efter kampen mod Málaga.

”Nu har vi trænet to måneder i minus 10 grader i Danmark, så det er selvfølgelig rigtig lækkert at komme herned til sådan nogle forhold,” sagde König ved den lejlighed.

 

Ikke første gang i Spanien
Sidste år var holdet på La Manga i Murcia, men i år faldt valget altså på Marbella Football Center. Og det er administrerende direktør Gert Torben Hansen ganske godt tilfreds.

”Det er jo top, top lækre faciliteter, vi har her, og det er jo også derfor, at europæiske storklubber som HSV og CSKA Moskva har været her,” siger Gert Torben Hansen, der afslører, at turen løber op i små 400.000 kroner for de 22 spillere og otte trænere, fysioterapeuter og øvrige klubfolk, der er med i Spanien. Et anseeligt beløb for enhver dansk divisionsklub, men FC Vestsjælland ser det som en vigtig investering i jagten på det mål, der hedder Superligafodbold på Slagelse Stadion senest i sæsonen 2013/14.

”Vi opererer med en seksårsplan, der begyndte i 2008 og gerne skulle betyde oprykning næste sæson,” siger direktøren, der forventer, at de ti point, der er fra FC Vestsjællands nuværende femteplads til de oprykningsgivende sølvmedaljer, er for stort et spring til at hente på forårssæsonens 12 kampe. I stedet hedder målet top fire. Træner Ove Pedersen ser optimistisk på begge målsætninger.

”Vi har trænet syv gange om ugen hjemme i Danmark, mens flere af vores konkurrenter har været på ferie, og nu er vi så på denne tur, så vi har investeret rigtig meget, og jeg synes, vi har gode forudsætninger for at nå målene,” slutter Ove Pedersen La Danesas besøg på Marbella Football Center.

Forårssæsonen begynder for FC Vestsjællands vedkommende den 1. april, hvor 1. divisions øjeblikkelige tophold fra Esbjerg fB tager imod på Blue Water Arena.

Af Andreas Müller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.