Det danske magasin i Spanien
Dagens Spanske nyheder 2012

Dagens Spanske nyheder 2012

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Ansatte i Spanair demonstrerer over lukningen ved ministeriet for offentlige arbejder i Madrid.

EU vil kulegrave catalansk støtte til Spanair

Selvom Spanair gik konkurs sidste uge, vil EU-kommissionen alligevel kulegrave omstændighederne omkring den økonomiske støtte, som de catalanske myndigheder har givet selskabet.
Det er kompetencekommissæren, spanske Joaquín Almunia, som har meddelt, at man vil fortsætte undersøgelserne som planlagt. I december modtog EU to søgsmål, som hævdede, at Spanair modtog offentlig støtte og at denne støtte var onkurrenceforvridende.
”Det faktum, at selskabet er gået i betalingsstandsning, betyder ikke, at undersøgelserne vil blive stoppet. Der er offentlige midler, som skal tilbagebetales,” sagde Almunia i går i et interview på Catalunya Radio.
I 2009 købte konsortiet Catalana d’Iniciatives 80 procent af SAS’ andele i Spanair, og siden da skulle selskabet have modtaget 237 millioner euro i støtte.
Spanair lukkede med en gæld på 474 millioner euro og aktiver på kun 125 millioner euro.
Omkring 250 ansatte i Spanair og handlingsselskabet Newco blokerede i går Paseo de la Castellana – én af Madrids travleste færdselsårer – og demonstrerede også foran ministeriet for offentlige arbejder (Fomento) i protest mod den abrupte lukning af flyselskabet.
De påmindede minister Ana Pastor om, at Spanair havde en markedsandel på omkring 22 procent og krævede, at Iberia, Vueling og Ryanair, som nu overtager størstedelen af denne markedsandel, skal tvinges til at ansætte de snart tidligere medarbejdere i Spanair.
Antallet af ansatte opgives nu til at være 2.604, og dertil kommer dem, der indirekte har været beskæftiget ved selskabet, altså cateringsselskaber o.l.
De ansattes problem er også, at de egentlig ikke er blevet fyret, og derfor kan de endnu ikke søge arbejdsløshedsunderstøttelse.

 


Lukningen kunne være en mulighed til at bringe fornyet liv til pladsen for enden af San Miguel.

Farvel til famøst spisested i Torremolinos

De sidste 20 år har McDonald’s været med til at præge én de mest centrale pladser i Torremolinos, nemlig Plaza Costa del Sol. Nu har den amerikanske burgerkæde dog lukket spisestedet, og på et skilt på døren henviser man til den nærmeste McDonald’s, som ligger i Benalmádena.
PSOE, som er i opposition i kommunen, har skyldt skylden for lukningen på byrådet, der er ledet af PP. Da pladsen blev renoveret for 10 år siden, gav kommunen ikke McDonald’s lov til at sætte borde og stole ude på pladsen, og det, mener PSOE, har begrænset spisestedets omsætning.
Ifølge Málaga Hoy bliver lokalet måske lejet af en kendt tøjkæde.

 


Dette medlem af Posidonia Oceánica er 100.000 år gammel.

Klodens ældste plante fundet ved Formentera

Forskere har netop fundet en variant af en havplante, som formodes at være klodens ældste nulevende plante.
Posidonia Oceánica hedder planten, der er en form for havgræs, som lever i tusinder af år.
Forskerne tilhører institutet Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), og de har undersøgt Posidonia Oceánica i store dele af Middelhavet – det eneste hav, hvor den findes – og de mener at den, de har fundet ved den lille baleariske ø, er omkring 100.000 år gammel.

 


José Antonio Griñán, formanden for den andalusiske lokalregering, udpegede partifælle Felipe González’ nevø til at lede tvivlsomt selskab.

Endnu flere millioner euro tabt i svindelpensioner i Andalusien

En revision har netop afsløret, at endnu et selskab i Junta de Andalucía har disponeret over offentlige midler, og at det uden nogen former for fastsatte kriterier har givet penge til private selskaber, der så har brugt dem til de illegale pensioner, kendt som bare ERE. Det skriver avisen ABC.
Det aktuelle selskab, kaldet Invercaria, skulle i 2009 – året der netop er blevet gået grundigt efter i sømmene – have disponeret over 8,21 millioner euro, som derfra er forsvundet ud til firmaer, der har udbetalt en slags førtidspensioner til personer, der aldrig nogensinde har arbejdet i firmaet. Invercaria, der er en form for investeringsselskab, hører under rådet for økonomi, innovation og videnskab i den lokale, andalusiske regering.
I marts 2010 udnævnte formanden for Junta de Andalucía, José Antonio Griñán (PSOE), en ny formand for Invercaria, nemlig Juan María González, som er én af tidligere statsminister Felipe González’ nevøer.

 


Málaga CF spiller først mandag, Cazorla scorede her sidste gang mod Granada.

Barcelona i tidlig spurt

FC Barcelona må allerede nu begynde at spurte for at indhente, endsige overhale Real Madrid, der har sat sig solidt på førstepladsen af La Liga.

Inden weekendens dyster er placeringerne i toppen:

1) Real Madrid: 52 point.

2) FC Barcelona: 45 point.

3) Valencia: 36 point.

4) Levante: 31 point.

5) Espanyol: 31 point.

6) Athletic: 29 point.

7) Atlético: 29 point.

8) Málaga: 28 point.

Alle hold har spillet 20 kampe.
Real Madrid spiller lørdag lokalopgør mod Getafe, og den kamp fløjtes i gang kl. 22.00. FC Barcelona spiller to timer senere, og det er denne gang hjemme mod Real Sociedad.
Málaga CF skal ikke i kamp før på mandag, og her gælder det ude imod Granada CF. Kampen spilles kl. 21.00 og vises på Canal + Liga og HD.
Se flere resultater, spilletidspunkter og andet godt her.

 


Sne i Sierra Nevada set fra La Carihuela i Torremolinos.

Spanien frosset til weekenden over

Vinteren har ladet vente på sig, men nu tager den revanche.
Store dele af det nordlige Spanien ligger allerede under sne, og det ikke kun i bjergene, men også ved kysterne.
I det sydlige Spanien skulle temperaturen for alvor falde i dag, og på Costa del Sol kan den nå helt ned på 0 grader, mens den inde i landet forventes at falde til –4 grader.

 

¿Qué pasa? – de kommende dage

Benalmádena
9. februar kl. 20.30
Klaverkoncert med Héctor Espiga, der spiller værker af bl.a. Bach, Beethoven og Albeniz, i Castillo Bil Bil. Entré 5 euro.

Estepona
Indtil 18. februar
Udstilling af Picassos plakater, Los Carteles de Picasso, i Casa de la Juventud på Plaza de las Flores.

Frigiliana
Indtil 18. februar
Fernando de la Rosa udstiller i Galería Krabbe. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.

Fuengirola
6. februar kl. 18.30
St. Johannes Broderforening mødes i Edif. La Bouganvillea, Calle El Pulpo. Kontakt:
Arvid Grobæk, tlf. 952 93 53 26 og 617 67 68 01, Ivar Bjørnvik, tlf. 952 599 243 og 653 052 314.

10. – 15. februar, kl. 20.00, søndag dog kl. 19.00
Music Hall – A Rollicking God Knees Up! kan opleves på Salon Varietes. Tlf. 952 474 542, www.salonvarietestheatre.com.

Málaga
8. – 9. februar
Kongres omkring videnskab, teknologi og research, 1 Foro para la Ciencia, Tecnologia e Innovación, afholdes i kongrescentret, Palacio de Ferias y Congresos.

17. februar kl. 20.30, 18. februar kl. 20.00
Klassisk koncert med Málagas Filharmoniske Orkester, der spiller værker af bl.a. W.A. Mozart og J. Brahms i Teatro Cervantes. Entré fra 7 euro på www.unientradas.es.

Mijas
Hver onsdag kl. 12.00
Flamenco-show på Plaza Virgen de la Peña i Mijas Pueblo.

3. februar – 19. marts
Margit Björklund og Niki Marko er blandt malerne, der udstiller under titlen Inspirations in Springtime i Centro Cultural de La Cala i La Cala de Mijas. Åbent mandag – fredag, morgen og eftermiddag/aften.

Fernisering afholdes den 3. februar kl. 20.00.
Mere information kan fås på www.my-rasgos.com.

Nerja
3. februar kl. 21.00
Klassisk koncert med Trío Concierto Andaluz, der spiller ”juveler fra den klassiske musik” i kulturhuset Centro Cultural Villa de Nerja. Entré 10 euro.

4. februar kl. 21.00
Flamenco-festival med Raimundo Benitez & Isa Vega i kulturhuset. Entré 10 euro.
Entreer kan bookes på www.teleentradas.com.

Torremolinos
Indtil 5. februar
18th Rockin Race Jamboree afholdes i kongrescentret, Palacio de Congresos y Exposiciones.
Sangere, bands og DJ’s fra bl.a. USA, Storbritannien, Japan og Sverige er med. Læs mere på www.rockinrace.com.

 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa