Det danske magasin i Spanien
Dagens Spanske nyheder 2012

Dagens Spanske nyheder 2012

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Marta mindes over hele landet.

39 byer mindes afdøde Marta

Flere tusinde samledes i går aftes i stilhed i 39 byer rundt om i landet for at mindes dagen, hvor Marta for tre år siden forsvandt.
Bag initiativet står Plataforma Marta del Castillo og forældrene til Marta. Formålet var ikke kun at mindes Marta, men samtidigt at protestere mod retsagens udfald, hvor Martas daværende kæreste, Miguel Carcaño, blev idømt 20 års fængsel, mens de andre anklagede alle gik fri. ”Sagen har været en farce lige fra start” protesterede en af de fremmødte til Malagahoy.es, der mener, at de anklagede i sagen har fået lov til at lege med myndighederne lige fra sagens start.
Martas lig er endnu ikke fundet, til trods for der er brugt mange ressourcer på at finde hende.

 


Det spanske håndboldlandshold mod Island.

De spanske håndboldherrer i semifinalerne

Med resultatet 31-26 vandt de spanske forboldherrer over Island i EM. Udover en plads i semifinalerne er det spanske landshold nu også garanteret en plads ved de Olympiske Lege i London i 2012.
De danske håndboldherrer spiller i aften kl. 18.15 mod Sverige i den sidste kamp i mellemrunden. De danske håndboldherrer skal vinde over Sverige, men er også afhængige af, at Polen vinder over Tyskland for at kunne gå videre til semifinalerne.

 


IMF tror ikke på, at Spanien kan nå de 4,4 procent i 2012.

IMF: Recession vil gøre det umuligt for Spanien at nå økonomiske mål.

Den Internationale Valutafond (IMF) forudser, at Spanien langt fra vil være i stand til at overholde målet om et begrænset underskud i 2012. Det fremgår af fondens nyeste rapport. Sidste år endte Spanien med et underskud på otte procent af BNP, og i år forventer IMF endnu engang, at Spanien overskrider målsætningen på 4,4 procent. Helt præcis regner IMF med, at den forestående recession vil skyde landets underskud op i 6,8 procent.
Alligevel har den spanske økonomiminister, Luis de Guindos, ingen planer om at bede om mere tid.
”Regeringens nuværende underskudsmål er at komme ned på det påkrævede 4,4 procent af BNP, og det vil det fortsætte med at være,” siger ministeren.
Heller ikke hvad angår Spaniens arbejdsløshed er fremtiden lys. Den ligger i øjeblikket på 21,5 procent eller mere end det dobbelte af EU’s gennemsnit. Banco de España forventer, at det tal vil stige til 23 procent over de næste to år.

 


”Kvinder bør ikke kunne afholde gudstjeneste.”

Ærkebiskop langer ud efter homoseksuelle og kvinder

Kvinders rolle i samfundet er begrænset, og homoseksuelle er upassende for samfundet. Så kontant er udmeldingen fra Tarragonas ærkebiskop, Jaume Pujol Balcells. Dundertalen fra det 67-årige Opus Dei-medlem kom mandag morgen i et catalansk fjernsynsprogram.
”Jeg elsker alle, men jeg adskiller også folk og deres opførsel. Som mennesker er vi alle Guds børn, og vi bør respektere hinanden. Men der er nogle typer adfærd, der bare ikke er gode.”
Om kvindelige præster sagde han: ”En kvinde skal ikke kunne give en gudstjeneste. Vi har alle vores opgaver i livet. Der er ting, kvinder kan, som jeg ikke kan. Jeg kan f.eks. ikke føde børn,” sluttede den kontroversielle præst.

 


Nadal og Federer mødes igen.

Nadal i Grand Slam-semifinale – Ferrer lever stadig

Spanske Rafael Nadal er klar til semifinalen i Australian Open efter sejr over tjekkiske Tomás Berdych med cifrene 6-7, 7-6, 6-4, 6-3. Her venter ingen ringere end den 16-dobbelte Grand Slam-vinder Roger Federer.
“Alle kampe mod ham er specielle. Det vil de altid være også selvom vi var rangeret som nummer 20 og 25 i verden,” mener den andenseedede Rafael Nadal.
Australian Open får muligvis endnu mere spansk islæt i semifinalen, da også David Ferrer stadig er med i turneringen. Han kommer dog på en meget svær opgave, når han senere i dag møder den førsteseedede Novak Djokovic i kvartfinalen.

 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa