Drømmen om Barcelona-trøjen blev opfyldt

Drømmen om Barcelona-trøjen blev opfyldt

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Mikkel Hansen fik sin barndomsdrøm opfyldt, da han trak Barcelona-trøjen over hovedet. Men de to år i den berømte trøje blev ikke det eventyr, han havde håbet på. Det fortæller han i bogen ”Alt om Mikkel Hansen”, som La Danesa her bringer et uddrag fra.

Af Maria Lundsby Krüger

Lige siden jeg var lille, har jeg drømt om at spille for FC Barcelona. Jeg sad klistret til skærmen, da de vandt seks Champions League-titler i 90’erne. Det ville jeg gerne prøve en dag.

Derfor var jeg heller aldrig i tvivl, da de tilbød mig en kontrakt. Jeg var så stolt, og jeg havde en rigtig god fornemmelse. Det var en vild følelse, da jeg trak trøjen over hovedet til den første kamp. Det var jo den trøje, jeg altid havde forbundet med det største. Jeg kiggede lige lidt nedad mig selv og tænkte, at trøjen klædte mig. Der var også masser af gode oplevelser i den trøje. Men jeg måtte også tilpasse mig og gå på kompromis nogle steder. Træneren behandlede ikke de unge og gamle ens, og kulturen var langt mere konservativ, end jeg var vant til.

I min første sæson spillede vi mod Drammen i Champions League. Vi vandt med fem i Norge, og det var træneren ikke tilfreds med i omklædningsrummet. Jeg sad med det ene ben oppe og slappede lidt af, mens jeg tog et stykke frugt for at fylde depoterne op. Pludselig vendte træneren sig om og råbte mig ind i hovedet: ’Vil du have mere frugt?!’

Mens jeg havde været i bad, var min taske blevet fyldt op med alle frugterne, og jeg opdagede aldrig, hvem der gjorde det.

Jeg fandt mig aldrig rigtig til rette i Barcelona. I begyndelsen troede jeg bare, det var en dårlig periode, hvor jeg ikke var glad, så jeg ventede og så tiden an. Men da jeg blev ved med at have det sådan, ville jeg hjem.

Jeg udviklede mig ikke, jeg fik ikke lov til at dække op, og der var næsten ikke tid til fysisk træning. Holdkammeraterne fik børn og havde ikke så meget tid til at ses, min kæreste og familie var meget langt væk, og det hele var ikke længere så spændende og nyt. Det hang ikke rigtig sammen for mig. Men det afgørende for min beslutning var, at jeg ikke troede på, at jeg kunne blive verdens bedste spiller i Barcelona. Ved at vende hjem kunne jeg få muligheden for at arbejde hårdt på fysikken og mere tid til at lære at dække op. Barcelona var drømmeklubben for mig, så det var svært at erkende over for mig selv, at jeg gerne ville væk.

Der er mange, der vil mene, at det var et nederlag at rejse hjem. Men se lige hvor jeg er nu. Jeg er bedre end nogensinde. De to år i Barcelona har været gode for mig. Jeg er blevet mere moden, både på og uden for banen. Jeg fortryder intet. Og jeg skal nok nå at vinde Champions League.

 

MIKKEL HANSEN
Født 22. oktober 1987 i Helsingør
196 cm, 96 kilo
60 landskampe, 274 mål
Topscorer ved VM 2011

 

ALT OM MIKKEL HANSEN

Af Maria Lundsby Krüger
96 sider
99,95 kroner
Forlaget Turbulenz
Udkommer 16. januar

 

Mikkel var ikke glad

Af Michael Jepsen

Antonio Carlos Ortega vandt Champions League med Barcelona seks gange fra 1995 til 2005. Han har fulgt Mikkel Hansen, siden han kom til Barcelona, og det var tydeligt for spanieren, at den unge danske spiller ikke trivedes i klubben.

”Når jeg så ham spille, så han ikke glad ud. Han var ikke integreret. Jeg ved ikke, om det var træneren eller ligaen, men han kom ind i en ond cirkel, hvor han ikke udviklede sig, fordi han ikke fik spilletid. Måske har han været for ung. Det er svært at få succes i Barcelona, og mange store spillere har været i klubben uden at triumfere. Da Mikkel spillede for Barcelona, gik det desuden skidt for holdet,” siger Antonio Carlos Ortega, der griner, da han hører om frugtepisoden i Norge.

”De spanske trænere er temperamentsfulde og opfører sig nok mere eksplosivt end de danske trænere. Det har måske skræmt Mikkel lidt. Det har uden tvivl været holdkammeraterne, der har puttet frugterne i hans taske, men det har sikkert bare været for sjov.”

I Danmark står håndboldeksperter i kø for at fastslå, at Mikkel Hansen allerede nu er en af verdens bedste spillere. Den vurdering er Antonio Carlos Ortega enig i.

”Han har et fantastisk skud, nok det mest spektakulære skud i verden. Han kan placere bolden, hvor han vil. Selv om han er meget ung, er han allerede en af de bedste, men det svære er ikke at nå toppen, men at blive der. Hvis han kan holde formen, undgå skader, være ydmyg og blive ved med at arbejde hårdt, så tror jeg, han kan være verdens bedste venstre back i mange år, formentlig indtil han er midt i 30’erne. I Spanien så jeg ham aldrig spille i forsvaret, og det er der, han skal forbedre sig for at kunne kalde sig verdens bedste,” siger Antonio Carlos Ortega i bogen ”Alt om Mikkel Hansen”.

I bogen peger Mikkel Hansen i øvrigt på Antonio Carlos Ortega som alle tiders bedste højre fløj. En hæder, der gør indtryk på spanieren.

”Det er jeg meget stolt af,” siger Antonio Carlos Ortega.

Udover lidt arbejde som personlig træner har han været arbejdsløs, siden han i sommeren 2011 stoppede som håndboldtræner for Antequera, og han tvivler på, at han kan få et nyt trænerjob i Spanien.

”Det er svære tider for håndbolden i Spanien, for der er ingen penge, så jeg skal nok til udlandet, hvis jeg skal finde et job som træner igen,” siger han til La Danesa.

ANTONIO CARLOS ORTEGA
Født 14. juli 1971 i Málaga
6 Champions League-titler med Barcelona
146 landskampe for Spanien
Håndboldtræner for Antequera 2005-2011

 

EM 15.-29. JANUAR I SERBIEN

Danmark puljekampe

15. januar: Danmark – Slovakiet
17. januar: Danmark – Serbien
19. januar: Danmark – Polen

 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa