Nyuddannet dansk-spansk advokat klar til at erobre Kysten

Nyuddannet dansk-spansk advokat klar til at erobre Kysten

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Glem alt om sabbatår. Elizabeth Dover Petersen er strøget igennem det spanske uddannelsessystem og kunne som blot 23-årig skrive færdiguddannet jurist på CV’et. Nu står den i første omgang på arbejde som selvstændig, og hvem ved, måske et eventyr i udlandet.
Det er ikke nemt at slå igennem som succesfuld advokat i Spanien, men Elizabeth Dover Petersen har en fordel: Hun er dansker, men er født i Spanien og har boet her hele sit liv. Og så er hun ekstraordinært ærgerrig. Med blot 25 somre bag sig har hun bestalling som spansk advokat, er snart færdig med en Máster en Derecho de la Unión Europea og har allerede en del erhvervserfaring. Alligevel mødes man ikke med de store armbevægelser af den beskedne pige.
”Jeg brænder efter at komme ud og arbejde praktisk med det, jeg har studeret så længe. Og så er det dejligt at have et sted at starte,” siger Elizabeth med henvisning til broderens ejendomsrådgivningsfirma, hvor hun er tilknyttet som advokat. Her arbejder hun sideløbende med det masterstudie, hun i kraft af sin store interesse for EU er ved at færdiggøre. Fascinationen af den europæiske union gør, at Elizabeth på sigt sagtens kan se sig selv arbejde i f. eks. Bruxelles. Men lige nu er hun mere end tilfreds med jobbet her på Kysten.
”Det er da en drøm at komme udenlands og arbejde på et tidspunkt, men jeg kan også sagtens se mig selv være, hvor jeg er nu mange år frem,” fortæller Elizabeth, der ser det som et fantastisk privilegium at arbejde så tæt sammen med sin bror og den øvrige familie.

Pigen med det lyse hår
Hele Elizabeths opvækst har været præget af bevidstheden om at være anderledes. Det har dog aldrig været et problem. For venner og klassekammerater syntes bare, det var spændende, at der for en gangs skyld var en lyshåret pige blandt klassens bedste. Og så endda noget så sjældent som en udlænding med andalusisk accent. Men selv om hun fuldstændig blendede ind i miljøet, glemte hun aldrig sit danske tilhørsforhold.
”Jeg var aldrig i tvivl om, hvor jeg kom fra. Mine forældre valgte at bibeholde de danske traditioner, og vi har for eksempel aldrig holdt Reyes (Helligtrekonger i Danmark, red.), men jul,” fortæller Elizabeth.
18 år gammel og klar til universitetet vidste hun med det samme, hvad hun ville studere. Jura og i særdeleshed civilret var spændende, og da det samtidig kunne give job i familiens firma, var valget oplagt. Jurastudiet var, til en reformation for nylig gjorde uddannelsen mere tidssvarede, i Spanien meget teoretisk orienteret, og Elizabeth har derfor fået en uddannelse, hvor det at kunne sit stof og sine lærebøger udenad var et must. Netop fordi uddannelsen har været så teoretisk anlagt, er det nu ekstra dejligt endelig at være i gang som praktiserende advokat – og meget interessant er det, når kunderne er danske.
”Jeg vil rigtig gerne arbejde med skandinaviske kunder, da jeg tror, jeg med min baggrund kan være behjælpelig på en masse punkter. Hele min opvækst har været præget af spaniere, så nu vil jeg gerne ud blandt nordboerne,” fortæller Elizabeth, der altså ser det som en klar fordel at være spansk uddannet advokat med stærke forbindelser til Danmark. Hun finder det også lidt spændende at arbejde sammen med de landsmænd, som hun aldrig er vokset op iblandt, men alligevel er nationalistisk forbundet med.

Masser af muligheder
For en ung dame med Elizabeths kvalifikationer synes verden at ligge åben. Selv holder hun dog benene solidt plantet på jorden. Hun er klar over, at det, hun nu har brug for, er anciennitet.
”Min bestalling har åbnet en masse døre, men lige nu er det vigtigt at få noget erfaring,” siger Elizabeth, som er overbevist om, at hun er klar til jobbet: ”Jeg har den bedste uddannelse og den nyeste viden, og jeg føler mig rigtig godt rustet.”
Lige nu handler det om at få gang i karrieren som selvstændig, og hun er derfor ikke meget for at tale om fremtiden. Alligevel vil hun ikke udelukke noget.
”Man ved aldrig, hvad der sker i morgen,” siger Elizabeth med et hemmelighedsfuldt smil.

Blå bog: Elizabeth Dover Petersen.
Alder: 25 år
Familie: Danske forældre. Nummer tre af fire søskende, alle født og opvokset i Málaga-provinsen.
Uddannelse: 2009 jurist fra Universidad de Málaga. Erfaringer med ejendomshandler, arve- og gavesager, testamenter, fuldmagter osv. Er ved at tage en Master i EU-ret.
Job: Selvstændig advokat.
Bopæl: I Fuengirola.
Interesser: Elsker at læse, diskutere politik og gå lange ture, gerne med udgangspunkt i familiens bjergidyl i Capileira (Granada). Skriver desuden små noveller og har gjort det, siden hun var helt lille.
Civilstatus: Single – indtil videre.
Sprog: Taler basal engelsk samt flydende dansk og spansk.

Af Andreas Müller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa