Infonordic: Succes gennem velfærd

Infonordic: Succes gennem velfærd

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Selvom Infonordic er en succesrig virksomhed med vokseværk, er det på ingen måde hardcore business, der præger atmosfæren hos det danskejede firma. Her har man erkendt, at glade medarbejdere er nøglen til økonomisk succes – og det er medarbejderne ganske godt tilfredse med.
Det er gået stærkt, siden Martin Wenzell i 2003 grundlagde telemarketingvirksomheden Infonordic. Medarbejderstaben er vokset til i dag at bestå af 42 medarbejdere på fuld tid, hvilket formentlig gør Infonordic til den virksomhed på Kysten med flest danske medarbejdere. Ikke dårligt på bare otte år.
”Vi er vokset støt hvert år siden opstarten, både hvad angår antallet af medarbejdere og omsætning. Ikke engang finanskrisen satte en stopper for det,” fortæller Martin, der stadig er CEO i dag. Den fornemme titel er han dog ikke meget for. I Infonordic er CEO og den nyeste medarbejder nemlig fra dag ét i øjenhøjde og færdes omkring hinanden i virksomhedens store, lyse lokaler i Torremolinos. Den flade ledelsesstruktur og det store fokus på medarbejdernes trivsel er generelt noget, der vægtes højt i Infonordic, fortæller interview og research manager Christian Cortez Campos.
”Det er utrolig vigtigt med tilfredse medarbejdere. Derfor har vi indført en gratis frokostordning, ligesom vi arrangerer ture til Marokko og Sierra Nevada og giver tilskud til spanskundervisning, så medarbejdere, der ikke er det i forvejen, kan blive integrerede,” fortæller Christian, der efter bare tre år i virksomheden nu er avanceret til manager. Han er oprindeligt uddannet skrædder, men er blevet så glad for at arbejde Infonordic, at han ingen planer har om at vende tilbage til den branche.

Trivsel giver bedre resultater
Det er ikke kun af hjertets godhed, at virksomhedens beslutningstagere prioriterer medarbejdertilfredshed så højt. Det er simpelthen mest profitabelt i længden.
”I starten fyldte det økonomiske helt sikkert mest, men med tiden er jeg blevet mere opmærksom på resultaterne af at fokusere på medarbejdernes behov,” siger Martin og uddyber: ”Når vores medarbejdere er glade, så bliver de her længere, og jo længere de bliver her, desto dygtigere medarbejdere bliver de.”
En medarbejder er i gennemsnit et år og tre måneder hos Infonordic, og selv om det måske ikke lyder af meget, er det faktisk bemærkelsesværdigt meget i denne branche. Ambitionen er at give det flotte tal endnu et nyk opad, og derfor foretager virksomheden cirka hver tredje måned en anonym tilfredshedsundersøgelse blandt sine medarbejdere. I den netop foretagede kan Martin og Christian konstatere, at godt 95 % af medarbejderne synes, at Infonordic er et godt sted at arbejde. Det vækker naturligvis glæde hos lederteamet.
”Det viser jo, at det er lykkedes os at gøre Infonordic til et behageligt sted at være,” siger Christian, og Martin tilføjer: ”Den anden dag var der en medarbejder, der sagde: ”Jeg vil arbejde her, til jeg skal på pension”. Det varmer da, og det gør det værd at lægge så mange kræfter i trivsel.”

Ikke bare varm luft
Det lyder jo meget flot med al den fokus på de ansatte, men i sidste ende er det kun medarbejderne selv, der kan vurdere, om indsatsen rent faktisk er en succes. Det er den dog i høj grad, hvis man spørger Bente Brøndsted.
”Der bliver gjort meget for, at vi har det godt, og det er rart, at vi kan prøve at arbejde med forskellige ting. Frokostordningen betyder også meget, da det ligesom gør din hverdag nemmere,” roser Bente og fortsætter:
”Jeg er rigtig glad for at arbejde her og har aldrig vågnet op om morgenen og tænkt ”jeg gider bare ikke på arbejde i dag”,” siger Bente, der om en måneds tid kan fejre et år hos Infonordic. Et år, som hun uden problemer kan forestille sig får følgeskab af mange flere.
”Jeg kan sagtens se mig selv være her mange år endnu. Jeg trives her på arbejdspladsen,” fortæller Bente, der i øvrigt ses med flere af sine kolleger i fritiden.

Den rette til jobbet
Ansvaret for ansættelse af nye medarbejdere ligger hos Christian, og han har efterhånden tegnet sig et klart billede af den profil, han søger. Lysten til at arbejde hos Infonordic er afgørende, og noget dybere end et ønske om at komme på badeferie er et must. Samtidig skal personen kunne konversere pænt, høfligt og tålmodigt.
”Vi forsøger generelt at få modne folk ind i teamet. Det behøver ikke betyde, at vedkommende skal være 60, men de skal være klar til at arbejde for en virksomhed som vores. Til jobsamtalen forsøger jeg at danne mig et indtryk af, hvem ansøgeren er som person, og hvilken type medarbejder han eller hun vil være. Det er vigtigt, da der er stor forskel på de arbejdsopgaver, man kan få her,” fortæller Christian, som afslører, at gennemsnitsalderen i øjeblikket er 37. Ganske højt for branchen, hvor lignende arbejdspladser i Danmark ofte er domineret af teenagere og folk i starttyverne.
Infonordic er opdelt i tre afdelinger: Salg, mødebooking og interview og analyse. Førstnævnte afdeling sælger eksempelvis tv-pakker og magasinabonnementer, mødebooking ordner det praktiske omkring møder for både virksomheder og privatpersoner, mens interview- og analyseafdelingen laver kundemålinger, markedsanalyser osv. Det kræver ifølge Christian forskellige egenskaber at mestre opgaverne i hver af de tre afdelinger, og fordelingsprocessen er derfor vigtig. Dog ikke vigtigere, end at hvis en ansat trænger til luftforandring, kan vedkommende blive flyttet til en anden afdeling, selvom de største kompetencer ikke ligger her.
”Nogle gange har vores medarbejdere brug for at prøve noget nyt, og det efterkommer vi gerne, når det kan lade sig gøre,” lover Christian, der formentlig skal afsætte endnu mere tid til jobsamtaler den kommende tid. Infonordic håber nemlig at kunne udvide staben med endnu 10 mand de kommende 12 måneder. Martin understreger dog, at udvidelsen skal ske med de rigtige medarbejdere, for som han med et smil siger:

”Hellere 42 tilfredse ansatte end 50 utilfredse.”
Infonordic hører gerne fra alle, der kunne tænke sig at blive en del af virksomhedens team. Du kan læse mere om, hvad Infonordic kan tilbyde dig på www.infonordic.com eller kontakte ansættelsesansvarlig Christian Cortez Campos for mere information på job@infonordic.com eller 951 923 303.

Af Andreas Müller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa