Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


”Politikere taler, ledere agerer”, hævdede López de Uralde dengang på Christiansborg, nu er han selv blevet partileder.

Dronning Margrethes uindbudte gæst ny partileder
Partiet Equo kunne i går indlevere næsten 60.000 underskrifter, det dobbelte af det antal, der skal til, for at et parti kan stille op til et valg.
Det var lederen af partiet, Juan López de Uralde, der afleverede underskrifterne i indenrigsministeriet. López de Uralde er den tidligere direktør for Greenpeace i Spanien, der sammen med to af sine kolleger fra organisationen trængte ind på Christiansborg under en gallamiddag med dronning Margrethe i forbindelse med klimatopmødet i december 2009 i København.
Equo vil føre en grøn politik, og man håber at få mindst fem mandater til valget den 20. november.


Roca føres ind i retssalen i Ciudad de la Justicia i Málaga.

Første vidne mod Juan Antonio Roca
Retssagen i forbindelse med korruptionsskandalen i Marbella, kendt som Malaya, har allerede varet i over et år, og endelig er der sket et skred i bevisførelsen mod nogle af de i alt 95 tiltalte.
En forretningsmand ved navn Ismael Pérez Peña, der selv er tiltalt, har netop tilstået, at han i 2005 udbetalte en bestikkelse på 180.100 euro til Juan Antonio Roca, den hovedmistænkte i korruptionssagen, og gav fire biler til den daværende borgmester, Marisol Yagüe. Hun gav den ene af bilerne til sin forhenværende kæreste og en anden til et af sine børn.
Pérez Peña har også tilstået, at han underskrev en fiktiv kontrakt mellem kommunen og hans firma, der bl.a. var ansvarlig for at indsamle illegalt parkerede biler i byen, hvormed Roca skulle have modtaget to millioner euro. Han fik dog aldrig pengene, eftersom politiet stoppede de to mænd, der havde afhentet dem i Madrid, og beslaglagde de mange kontanter.
Forretningsmanden er altså den første til at bevidne, at bestikkelse faktisk fandt sted, da Roca var rådmand for byplanlægningen i Marbella. Indtil nu har ingen villet udtale sig grundet en tilsyneladende stiltiende aftale mellem de sagsøgte byrådsmedlemmer og forretningsfolk, men anklagerne håber, at Pérez Peñas tilståelse vil føre flere med sig.
Målet med bestikkelsen var ifølge Pérez Peña at ’opnå visse fordele’, og målet med hans tilståelse i sagen synes at være nogenlunde det samme, i hvert fald er der tale om, at Pérez Peña kun får en straf på seks måneders fængsel og en bøde for dokumentfalsk.


Nu skal man også kunne komme frem.

Korstog mod hundeefterladenskaber i Marbella
Der er stadig for mange hundeejere, der ikke opsamler de ekskrementer, som dyrene måtte efterlade under en gåtur, bare for at andre mennesker kan træde i dem. Der er ingen undtagelse i Marbella.
Det skal der ændres på, mener byrådet, og derfor har man nu besluttet at give bøder på op til 500 euro til de hundeejere, der måtte ’glemme’ at samle ekskrementerne op, informerer Diario Sur. Fanges en hundeejer i at gentage lovovertrædelsen, kan bøden blive på op til 2.000 euro.
Påbudet gælder både på gaderne og i parkerne, og fremover må dyrene ikke opholde sig på legepladserne.
Initiativerne er dele af kommunens intensivering af forbedringen af byens image. Det berører f.eks. også restauratører, der måtte finde på at sætte borde og stole uden for den tilladte zone, hvorfor det nogle gange kan være svært at komme frem, eller som ikke plejer området æstetisk, og her trues med bøder på op til 3.000 euro.


Da indbyggerne måtte flygte fra La Restinga.

Evakuerede kan ikke vende tilbage på El Hierro –
De 700 indbyggere, som sidste uge blev evakueret fra byen La Restinga på El Hierros sydkyst, havde forventet at kunne tage hjem i denne uge.
I dag har de dog fået besked om, at det endnu ikke kan ske. Det skyldes især, at strømmene i havet trækker de store pletter af udslip fra de undersøiske vulkanudbrud tættere og tættere på kysten, og det resulterer i svovl i luften, hvilket eksperter mener, kan være sundhedsskadeligt.
Antallet og styrken på jordskælvene er ellers mindsket, siden de to undersøiske vulkaner gik i udbrud, og geologerne er allerede begyndt at tale om, at faren er ved at være drevet over.
Formanden for de Kanariske Øers lokalregering, Paulino Rivero, har i dag på morgenprogrammet Los Desayunos på TVE forklaret, at man i løbet af de næste to dage også vil kunne afgøre, om de undersøiske vulkaner er færdige med at sende gas og magma op fra havbunden og hvorvidt man kan frygte nye udbrud.


Der kommer flest af racen spansk vandhund til showene.

Hundeshow i Vélez-Málaga
Den kommende weekend, nærmere betegnet den 22. og 23. oktober, afholdes hundeshowene XXV Exposición Internacional Canina og XV Exposición Nacional Canina på feria-pladsen Juan Carlos I i Vélez-Málaga.
Der forventes ca. 1.500 hunde af 200 forskellige racer. 35 procent af de deltagende hunde kommer hertil fra andre lande.


Pladsen i hjertet af Málaga igen åben.

Plaza de la Merced så god som ny
Efter ni måneders arbejde blev pladsen Plaza de la Merced i centrum af Málaga åbnet igen i går.
Store skilte med meddelelser om arbejdet havde de forgangne måneder afskærmet pladsen, men de blev fjernet i går, og alle kan igen gå på og nyde denne historiske plads i midten af byen.
To af de før fire veje omkring pladsen er desuden blevet konverteret til gågader.


Benzema fejrer Real Madrids første mål efter 19 minutter.

Real Madrid stadig stærkest i Champion Leagues gruppe D
Med et spil, der i perioder fik fodboldenglene til at synge, vandt Real Madrid i aftes hjemme på Santiago Bernabeu over Lyon med 4 – 0.
Real Madrid fører dermed stadig gruppe D, nu med ni point. De to efterfølgende Ajax og Lyon begge har fire, mens Zagreb endnu mangler at vinde point. Madrid-klubbens samlede målscore lyder på 8 – 0.
Villarreal blev derimod slået ude af Manchester City med 2 – 1, og holdet ligger nummer sidst, uden point i gruppe A.I aften spiller Valencia ude mod Bayer Leverkusen, mens FC Barcelona har hjemmebanefordel mod Viktoria Plzen. Begge kampe starter kl. 20.45.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa