Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Det var i en lejr som denne, de to spaniere arbejdede.

Spanske hjælpearbejdere kidnappet i Kenya
To spanske hjælpearbejdere i organisationen Læger Uden Grænser blev kidnappet i går i den nordlige del af Kenya. Kidnapningen skete, da en militsgruppe kaldet Al Shabab, der skulle være en del af Al Qaeda, angreb to køretøjer ved den flygtningelejr, hvor de to kvinder arbejdede. Føreren af det ene køretøj undslap, men føreren af det andet køretøj, hvor de to kvinder var, blev hårdt såret, og kvinderne blev kidnappet.

Kenyas myndigheder forfulgte kidnapperne både på jorden og med helikopter, men de undslap tæt på grænsen til Somalia. Det forlyder alligevel, at man har lokaliseret deres opholdssted, at de har det godt og at de kenyanske myndigheder nu vil begynde at forhandle med kidnapperne for at få hjælpearbejderne frigivet.

Den ene kommer fra Madrid, den anden fra Girona.Også Madrids Barajas forbliver et offentligt anliggende.

Salg af lufthavne udskudt
Ministeriet for offentlige arbejder (Fomento) har besluttet at udskyde salget rettighederne til driften af landets to største lufthavne, Madrids Barajas og Barcelonas El Prat. Udsættelsen, der foreløbig gælder for tre måneder, skyldes den aktuelle, finansielle situation, og at de selskaber, som har budt på lufthavnene, har brug for mere tid til at skaffe de nødvendige midler.En ny tidsfrist for bud på udliciteringen er sat til slutningen af januar næste år.

I slutningen af september udsatte regeringen også salget af 30 procent af aktierne i lotteriselskabet Loterías y Apuestas del Estado (LAE).Håbet har været at få syv milliarder euro for de 30 procent af lotteriselskabet og 5,3 milliarder euro fra salget af rettighederne til driften af de to lufthavne.Salget bliver nu et spørgsmål for regeringen efter valget den 20. november. Ifølge alle meningsmålinger vinder PP, og netop det konservative partis spidskandidat, Mariano Rajoy, har tidligere kaldt salget af statsejede selskaber for ”plyndring”.


Den afdøde blev fundet i en grøft her ved La Quinta Golf.

Dræbt på grund af nogle hashplanter
Den mand, som blev anholdt i tirsdags, mistænkt for drabet på den 15-årige marokkaner, hvis lig dagen forinden var blevet fundet i en grøftekant nær La Quinta Golf, på vejen mellem Nueva Andalucía og Ronda, har nu tilstået og forklaret, at han dræbte marokkaneren, fordi denne ville stjæle nogle af hans hashplanter. Mandens initialer er nu offentliggjort som P.N.G., og han er 58 år.

Marokkaneren, der boede i San Pedro de Alcántara, var altså trængt ind på hans ejendom ved La Quinta Golf for at stjæle hashplanterne. P.N.G, der ifølge et tidligere udsagn, var ”træt af indbrud på sin ejendom”, tog så sit jagtgevær og skød indbrudstyven. Han blev i mandags fundet i grøftekanten, ikke langt fra ejendommen, af en kvinde, der var ude for at lufte sin hund. Liget var pakket ind i plastik og havde skudsår i den venstre del af ansigtet og halsen.
Den formodede drabsmands hustru er nu også anholdt, anklaget for at have hjulpet manden med at skaffe sig af med liget. En ung fyr, som skulle have deltaget i indbruddet sammen med marokkaneren, er også anholdt.
Politiet har fundet flere våben på den formodede drabsmands ejendom, ligesom man har beslaglagt hashplanterne.


Alder ingen hindring.

103-årig catalaner vil være senator
Moisés Broggi er netop blevet udpeget til topkandidat til senatet for det catalanske, nationalistiske parti Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ved valget den 20. november. Det ville der måske ikke være noget nævneværdigt i, var det ikke for det faktum, at manden er født i 1908 og altså er 103 år gammel.

Han er uddannet kirurg og er kendt over hele landet som en stor humanist. Under den spanske borgerkrig kæmpede han på Republikanernes side og var en del af den internationale brigades lægehold, og fra den tid tilskrives han opfindelsen af den transportable operationsstue. Derudover er han mest kendt for at have været med til at grundlægge organisationen International Physicians for the Prevention of Nuclear War (IPPNW), der modtog Nobels fredspris i 1985.
Vælges han, bliver han ikke overraskende den ældste senator i Spaniens historie.Ruth og José Bretón forsvandt sidste lørdag.

Jagten på to forsvundne børn fra Córdoba fortsætter
Politiet har nu nedsat en specialgruppe på 15 betjente, som skal lede efter de to børn, Ruth og José Bretón, som i lørdags forsvandt fra en forlystelsespark i Córdoba.

Forældrene var separeret, og faderen var alene med børnene i parken, og han har udtalt, at han bare mistede dem af syne et kort øjeblik, men siden er de altså ikke blevet set.
Faderen har været mistænkt for selv at have kidnappet børnene, som er hhv. seks og to år gamle, men i øjeblikket undersøger politiet andre muligheder.


Et godt arbejdsmiljø er det altafgørende.

Lønmodtagerbarometer
97,2 procent af de spanske lønmodtagere mener, at de bidrager med mere på arbejdspladsen, hvis de er tilfredse og der er et godt arbejdsmiljø. Lønnen er kun det næst vigtigste. Det er i hvert fald én af konklusionerne af en meningsmåling foretaget af Adecco, et firma specialiseret i personaleledelse, der har spurgt 1.800 lønmodtagere fordelt på hele landet.

Otte ud af 10 erklærer sig desuden tilfredse på deres arbejdsplads, mens næsten halvdelen ville skifte arbejde, hvis de ville blive gladere for det nye job. Tre ud af fire mener ikke, at mere ansvar giver større arbejdsglæde, mens flere end tre ud af fire mener, at man skal være dedikeret sit arbejde for at blive tilfreds.
Seks ud af 10 mener, at deres tilfredshed er størst i begyndelsen af et ansættelsesforhold, hvorefter det tilsyneladende går ned ad bakke.
Knapt 45 procent af de adspurgte lønmodtagere ville skifte branche, hvis de kunne skrue tiden tilbage.


Rafael Nadal vinker farvel i Shanghai.

Nadal ude, Ferrer fortsætter
Rafael Nadal tabte i går 6 – 7, 3 – 6 til tyskeren Florian Mayer i ottendedelsfinalen i Shanghai Masters. Det var andet år i træk, at den mallorquinske verdenstoer røg ud i denne runde i turneringen i den kinesiske storby.

”Det er et nederlag, der påvirker mig,” sagde han efter matchen, hvor han mest bebrejdede sine manglende esser. I 2010 vandt han point på 310 esser, men i år, med bare to turneringer tilbage, har han kun akkumuleret 260.
Fredag formiddag spansk tid spiller David Ferrer mod amerikanske Andy Roddick.Store forhåbninger til Málagas Cazorla på søndag.

Liga igen
Efter pausen grundet landsholdets EM-kvalifikationskamp er alle varmet op til den ottende runde i La Liga.

De to store, FC Barcelona og Real Madrid, spiller begge i morgen, hvor førstnævnte møder Racing Santander kl. 20.00 på Camp Nou, mens Real Madrid også spiller hjemme, hvor holdet tager imod Betis allerede kl. 18.00.
Først søndag skal Málaga i kamp. Kl. 18.00 tørner man i Valencia mod hårdtslående Levante, der i øjeblikket deler førstepladsen med Barcelona. Begge hold har 14 point, mens Málaga har 13 point og ligger nummer fire, også overgået af Real Madrid.


¿Qué pasa? – de kommende dage

Benalmádena:

Tivoli World
Tivoli i Arroyo de la Miel er åbent i weekenderne kl. 11.00 – 19.00.

Indtil 18. oktober
José Dominguez Hernández, en af tidens mest notable malere, udstiller i Castillo Bil Bil.

Frigiliana:

Indtil 22. oktober
Kollektiv udstilling af kunstkort til fordel for scleroseforskning i Spanien i Galeria Krabbe. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.

Fuengirola:

14. – 23. oktober
West End-musicalen Oliver! opføres på Salon Varietes. Hver aften kl. 20.00, søndag dog kl. 19.00. Entré kan bookes på 952 474 542, se ellers www.salonvarietestheatre.com.

Málaga:

Indtil 16. oktober
Den moderne tradition er oversættelsen af titlen på udstillingen af værker af forskellige kunstnere, Heriblandt Picasso, Miró og Monet, på museet Museo Carmen Thyssen. Læs mere på www.carmenthyssenmalaga.com.

21. oktober kl. 20.30, 22. oktober kl. 20.00
Klassisk koncert med titlen ‘Det gamle Europa’ byder på musik af. E. Toldrá, J. Brahms og A. Dvorák på Teatro Cervantes. Tjek www.teatrocervantes.com.

Marbella

Indtil 30. oktober
Værker af gravørkunstneren Eugenio Ampudia er udstillet i Museo del Grabado Español Contemporáneo.

16. oktober kl. 17.00 – 21.30
Marked med kunst og kunsthåndværk i lystbådehavnen (Puerto Deportivo).

17. – 23. oktober
Feria i San Pedro de Alcántara.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa