Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Hilario López Luna informerer om anholdelse af formodet drabsmand.

Var træt af indbrud, dræbte tyven
”Han slog indbrudstyven ihjel, fordi han var ’træt af’ indbrud på sin ejendom.”
Sådan citerer Hilario López Luna, regeringsrepræsentant i Málaga-provinsen, tilståelsen fra den mand, som politiet anholdt i tirsdags, mistænkt for drabet på en 15-årig marokkaner.
Den unge mands lig blev fundet i mandags i en vejgrøft tæt på den mistænktes bolig ved La Quinta Golf i Nueva Andalucía, på vejen mod Ronda. Han var blevet skudt flere gange, bl.a. i hoved og hals. Eftersom retsmedicinerne ikke fandt blod omkring den afdøde, formodes han at være blevet skudt et andet sted og siden være blevet smidt i vejgrøften.Den anholdte er en spansk mand, andet er endnu ikke offentliggjort. Det menes dog, at han kan have haft hjælp til at skaffe liget af vejen, og politiet leder nu efter medskyldige.

 


Et spansk F-18 fly i luften.

Spaniens F-18 kommer hjem
De fire spanske F-18 jagerfly, som har deltaget i NATO’s aktioner mod diktaturet i Libyen, kommer hjem på lørdag, sagde forsvarsminister Carme Chacón i går.
Meddelelsen kom under militærparaderne i forbindelse med Día de la Hispanidad, nationaldagen, som fejres den 12. oktober. Det skete også, netop som dagbladet El País var begyndt at offentliggøre spekulationer om, hvorvidt forsvarsministeriet kan klare afdragene på nyindkøbt materiel.
Ifølge kilder i forsvaret skyldes tilbagetrækningen dog også, at der ikke er det samme behov for flyene, som der var i begyndelsen af aktionen i Libyen. Da skulle de spanske jagerfly vogte luftrummet over det nordafrikanske land for at sikre, at Gaddafis styrker ikke brugte luftvåbnet mod oprørerne. Efter det libyske luftvåben ikke længere var i kamp, fløj de spanske fly som eskorte for andre landes fly, der deltog i bombardementerne. Heller ikke dette arbejde er aktuelt længere.
Flyene vil efter hjemkomsten på lørdag fortsat stå klare, skulle NATO igen få brug for dem.

 


De Kanariske Øers lokalregering offentliggjorde i aftes billeder af havet ud for El Hierro. De lyse farver skyldes gas og bobler fra vulkanudbruddene.

To undersøiske vulkanudbrud, hundredvis evakueret
Da geologer i mandags bekræftede det første undersøiske vulkanudbrud – 900 meter under havets overflade og fem kilometer fra kommunen El Pinar på El Hierros sydligste kyst – blev det af formanden for ørådet, Alpidio Armas, betegnet som gode nyheder, eftersom et udbrud ville lette på det magmatryk, der siden juli er bygget op under Jordens overflade.
Alligevel er yderligere to undersøiske vulkaner gået i udbrud, og denne gang tættere på øen. Det ene af dem 3,7 kilometer og det andet kun 2,8 kilometer fra kysten.
Besætningen på søværnets redningsskib Adhara var i går eftermiddags de første til at bekræfte udbruddene, da de opdagede to store brune områder på havoverfladen, ligesom de bemærkede en stærk lugt af svovl og døde fisk i vandet. Det understreges dog, at svovlgasserne ikke skulle være farlige for mennesker. Fra luften er der også observeret strømme af luftbobler i havet. Begge områder ligger ud for La Restinga, og derfor har myndighederne foreløbig evakueret byens 700 indbyggere.
Geologer mener, at der fortsat kan komme flere udbrud, men det er umuligt for dem at sige, hvor og hvornår det eventuelt vil ske. De undersøiske udbrud er de første vulkanudbrud på de Kanariske Øer, siden vulkanen Teneguía på La Palma gik i udbrud den 26. oktober 1971.

 


Grundloven dikterer minimum 300 kongresmedlemmer, her er i dag 350.

Politikere haves, beskæftigelse søges
Partido Popular overvejer at reducere antallet af kongresmedlemmer med 50, ”fordi Spanien har for mange politikere”, skriver avisen ABC.
Meddelelsen kommer fra partisekretær og talsmand Esteban González Pons, og partiet mener altså, at man sagtens kan reducere antallet af de nuværende 350 kongresmedlemmer til 300, hvilket er minimumsantallet ifølge grundloven.
Hvordan og hvornår det eventuelt skal ske, hvis PP eventuelt vinder valget den 20. november, har partiet ikke informeret om, kun at befolkningen skal forvente administrative slankekure. Ikke fordi der er for mange funktionærer, men fordi der er et ”overskud af politikere”.
Også i lokalpolitik er der for mange politikere, der udfører funktioner, som netop funktionærerne burde varetage, mener altså PP.
”Et land, der er ved at gå under, må man genrejse, og det kræver generøsitet og en stor indsats fra alle,” har González Pons postuleret.

 


Gaspar Llamazares (tv.) er utilfreds med, at FBI igen har brugt hans billede til at skabe en illustration af en ældre bin Laden.

Llamazares utilfreds med FBI’s genbrug af fotomontagen med bin Laden
Den spanske politiker og medlem af kongressen for IU Gaspar Llamazares er godt træt af FBI. Den amerikanske efterretningstjeneste har nemlig igen offentliggjort den fotomontage, hvori man har manipuleret et billede af Llamazares til at vise, hvordan al-Qaeda lederen Osama bin Laden ville se ud, havde han levet i dag.
Det er anden gang, FBI har offentliggjort montagen på sin hjemmeside. Første gang var i 2009, og i januar 2010 modtog Llamazares en undskyldning fra den amerikanske ambassade i Madrid. Men man har åbenbart ikke luget ud i billedarkivet, og nu er den så gal igen.
Billedet af Llamazares er også blevet brugt til at genskabe et billede af Atiyah Abd Al-Rahman, der blev dræbt i august, og politikeren fra Asturien har ret bekymret understreget, at de to personer, der er blevet skabt ud fra hans foto, ”er blevet likvideret”.

 


Casabermejas kirkegård.

Ofre fra Borgerkrigen graves op ved Casabermeja
Ofre fra Borgerkrigen skal graves op fra en massegrav i landsbyen Villanueva den Gauche ved Casabermeja, oplyser La Opinión de Málaga. Byen hører under Antequera kommune, og borgmesteren, Manuel Barón (PP), har netop givet sin tilladelse til, at udgravningerne kan begynde.
De formodede ofre kommer fra Casabermeja, og indbyggerne her har i flere år krævet, at deres forfædre blev gravet op, identificeret og begravet på almindelig vis på Casabermejas kirkegård.
Massegraven skulle ligge ved kirkegården i Villanueva del Gauche.

 


Fem krydstogtskibe samtidigt. Her ses Grandeur of the Seas.

Stor krydstogtsdag i Málaga
I dag besøger fem krydstogtskibe Málaga. Mellem kl. 12.30 og 13.00 lægger de alle sammen ved kajen, og det er det største antal skibe, der samtidigt har ligget i havnen i år. Dermed er alle kajpladser tilegnet krydstogtskibe optaget.
Skibene er Grandeur of the Seas, Aidavita, Costa Deliziosa Arcadia og Empress, hvis tusindvis af passagerer forventes at finde vej ind til byens centrum. De fire førstnævnte fortsætter videre i løbet af dagen, mens Empress beholder Málaga som base frem til slutningen af november, da det skal sejle en række minikrydstogter, der afgår fra og slutter i netop Málaga.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa