Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Den afdøde blev fundet i en vejkant i dette område.

Makabert fund ved vejen mellem Nueva Andalucía og Ronda
Politiet fandt i går liget af en 15-årig dreng i en vejkant nær La Quinta Golf, på vejen mellem Nueva Andalucía og Ronda.
Myndighederne er i gang med at undersøge omstændighederne, men det er allerede kommet frem, at der er tale om en ung mand af arabisk afstamning, som har initialerne T.J. Ofret har skudsår på hals og ansigt. Der er ikke fundet blod omkring den afdøde, og det får politiet til at gå ud fra, at drabet er sket et andet sted, hvorefter ofret er smidt i denne vejkant.

Fire anholdte, mistænkte for drabet på ung finne i Mijas
Fire personer er blevet anholdt i forbindelse med det formodede drab på den unge finske kvinde, hvis lig politiet antager at have fundet i torsdags i en sovepose ved en ejendom i Mijas. Den 18-årige Jenna Lepomäka havde været på ferie i Fuengirola, men forsvandt den 29. juni.
Ifølge El Mundo er tre personer nu blevet anholdt i Finland, mens den fjerde, som også er finne, er anholdt i Mijas.
På trods af anholdelserne er det endnu ikke bekræftet, at den afdøde i soveposen faktisk er Jenna Lepomäka, dertil afventes endnu resultaterne af de afgørende DNA-test. Politiet mener dog, at det er 99 procent sikkert, at det er hende.


En nyudklækket skildpaddeunge.

Udryddelsestruede skildpadder udklækket
Der er sket et mirakel ved stranden Conca i Malgrat de Mar i Catalonien. Den sidste uges tid er der hver nat udklækket mellem 10 og 15 skildpadder i sandet.
Der er tale om den store karetteskildpadde, en udryddelsestruet og beskyttet art. Det er højst usædvanligt, at en skildpadde af denne art lægger sine æg på en strand i Spanien, hvor omgivelserne grundet for mange badende og for meget byggeri er for urolige for dens smag. Det sidste tilfælde, man kender til, var i 2006, hvor i alt omkring 40 små skildpadder klækkedes på stranden i Premià de Mar, som også er i Catalonien.
Biologer mener, at moderen til de mange nyudklækkede unger må have lagt sine æg for ca. 40 dage siden, uden at nogen bemærkede det.
Så snart de små skildpadder er kravlet ud af deres æg, begynder de vandreturen mod strandkanten og deres naturlige miljø, havet. Man har afskærmet området, til man er sikker på, at alle æg er udklækket.
Skildpadden kan blive op til 1,5 meter lang og veje så meget som 60 kilo.


Ikke alle møder mellem Iñigo Urkullu (tv.) og Mariano Rajoy har været lige lyssky.

Hemmelige møder mellem PP og PNV omkring ETA
Lederen af oppositionspartiet PP, Mariano Rajoy, og formanden for det moderate, men stadig nationalistiske, baskiske parti PNV, Iñigo Urkullu har siden december 2010 holdt seks hemmelige møder, afslører El País.
Møderne fokuserede ifølge avisen på muligheden for en fremtid uden ETA og terrorisme, og målet var ellers at genopbygge nogle af de broer mellem de to partier, der i tidens løb var brændt. Iñigo Urkullu begyndte at ville mødes med Mariano Rajoy i Madrid, så snart det var klart, at PP er den mest sandsynlige vinder af valget den 20. november. Rajoy vil samtidig skabe et stabilt forhold til et parti, som, han føler, kan komme til at spille en afgørende rolle i ETA’s sidste kapitel.
Spørgsmålene, de to partiledere har debatteret, er så gamle som ETA selv. Bør en regering indgå i forhandlinger med terrororganisationen, før denne for alvor og endegyldigt har nedlagt våbnene? Og skal dens medlemmer tilbydes en form for belønning? Det kunne f.eks. være overførsel af nogle af de 700 aktivister, der i dag sidder fængslet rundt om i landet, til fængsler tættere på eller i selve Baskerlandet. I sidste uge foreslog den socialistiske leder af den baskiske lokalregering, lehendakari Patxi López, netop det, selvom han benægtede, at der ville blive tale om en belønning.
Under den tidligere konservative regering, ledet af José María Aznar, var der et anstrengt forhold til PNV, men det ønsker Rajoy altså at ændre, og her skader det ikke, at PNV officielt har indført en hårdere linje overfor terrororganisationen.


24 brandfolk har stillet op til kalenderen 2012.

Marbellas brandmænd smider klunset
De mandlige brandfolk i Marbella har nu også fået deres helt egen kalender, hvor de veltrænede, unge overkroppe og muskuløse overarme glimter hel- eller halvnøgne. En fyr eller to pr. måned. De følger dermed i sporet på andre brandfolk i Spanien og den øvrige verden.
Kalenderdrengene fra Marbella er også photoshoppet ind i situationer, hvor de redder små børn fra et brændende hus, fra en syndflod og med al udstyret redder dagen som helhed. Deres kroppe er dog ikke retoucherede, hævder fotografen, Lola Rudolphi.
De har smidt tøjet for at støtte foreningen Debra España, som hjælper pårørende til børn med den sjældne hudsygdom epidermolysis bullosa.
Kalenderen for 2012 kan allerede nu købes for otte euro i en lang række forretninger i Marbella.


Tunnelen til Los Roquillos er stadig lukket, men bliver muligvis genåbnet i dag.

Undersøisk vulkanudbrud ved El Hierro
Seismologiske undersøgelser viser nu, at en undersøisk vulkan gik i udbrud i går omkring 900 meter under havets overflade og fem kilometer fra kommunen El Pinar på El Hierros sydligste kyst.
Det bekræftede de ansvarlige seismologer ved det nationale, geografiske institut, Instituto Geográfico Nacional (IGN), i aftes omkring kl. 22.30.
Udbruddet sker i det område af havet, der er kendt som Las Calmas. Man har her målt gasser fra vulkanen op til 600 meter og disse, mener eksperterne, kommer fra en nu aktiv vulkan. Der kan også være tale om udslip af lava, men det er endnu ikke bekræftet.
Udbruddet startede to dage efter det største jordskælv, siden denne geologiske krise begyndte den 17. juli, og det målte 4,3 på richterskalaen. Det totale antal jordrystelser er nu oppe på næsten 10.000.
Lederen af El Hierros øråd, Alpidio Armas, har forsikret øens ca.11.000 indbyggere, at et undersøisk udbrud er gode nyheder, da det er med til at lette det tryk, der ellers er bygget op under Jordens overfalde.


Royal Air Maroc bruger en ATR 72-600 med 70 pladser på ruten.

Flere direkte afgange mellem Málaga og Casablanca
Den nordmarokkanske by Casablanca med den omtumlede historie har de senere år oplevet et nyt, stort opsving. Den medfølgende interesse har fået det marokkanske flyselskab Royal Air Maroc til at øge ruten mellem Casablanca og Málaga, således at der fra den 1. november er syv ugentlige afgange.


Den 12. oktober fejres bl.a. med militærparader under overværelse af kong Juan Carlos og kronprins Felipe.

Helligdag i morgen
Den 12. oktober er det national helligdag. Det er Spaniens nationaldag eller Día de la Hispanidad, som fejres på dagen i 1492, da Columbus nåede Amerika.
Vi er tilbage med flere spanske nyheder på torsdag den 13. oktober.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa