Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Da Jenna Lepomäka blev efterlyst via kommunen i Fuengirola.

Efterlyst finsk kvinde måske fundet i Mijas
Policia Nacional har fundet et lig i en sovepose i en kløft ved Los Espartales, i bjergene øst for Mijas Pueblo. Man mener, der kan være tale om den unge finske kvinde Jenna Lepomäka, der forsvandt den 29. juni, skriver Diario Sur. 18-årige Jenna Lepomäka havde været på ferie i Fuengirola.
Ifølge avisen var det finsk politi, der havde fået et tip om, hvor hun eventuelt kunne være, og det tip blev videregivet til det spanske politi, og betjente fra de to lande fandt altså sammen en afdød person det pågældende sted. Kløften ligger i forbindelse med en bolig, som en finsk familie havde lejet for nogle måneder siden. Man afventer nu resultaterne af retsmedicinernes undersøgelser.


Der kan være op imod en million illegale immigranter i Spanien; de fleste fra områderne syd for Sahara.

En håndbog i at undgå udvisning til illegale indvandrere
Hver dag ankommer nye, illegale immigranter til Spanien. Nogle kommer med båd – det er dem man ser i aviserne – mens andre ankommer via lufthavnene.
Nogle af dem bliver sendt til interneringscentre for udlændinge (CIE), mens andre slipper fri, ud i byerne. Politiet regner med, at her i øjeblikket kan befinde sig op imod en million illegale immigranter. Man kalder dem ’sin papeles’. Uden papirer fordi mange selv hævder ikke at have nogen, hvorfor myndighederne ikke kan sende dem hjem igen – man ved ganske enkelt ikke, hvor man skal sende dem hen. Og uden papirer fordi kun de færreste opfylder kravene om at få opholdstilladelse.
For at hjælpe dem har advokatsammenslutningen i Madrid sammen med jesuitternes velgørenhedsorganisation, Pueblos Unidos, nu udgivet en håndbog til dem om at overleve og om at undgå at blive snuppet og udvist. De kalder den Estancia irregular: ¿multa o expulsión?. Da bogen blev præsenteret i går i Madrid, gjorde forfatterne opmærksomme på, at det, at man ikke har papirer, kun kan straffes med bøde, mens udvisning kun bør ske i de mest alvorlige tilfælde, som f.eks. i forbindelse med anden lovovertrædelse.
I håndbogen anbefaler man de illegale immigranter altid at have så megen dokumentation på sig som muligt for at undgå at blive sendt til et interneringscenter. Det kan være pas og dokumentation på, at man er indskrevet i kommunen, og også bevis på at man har børn i Spanien, skulle hjælpe med at forhindre udvisning. Det skulle det også, hvis man kan bevise, at man har været udsat for hustruvold eller hvis man er alvorligt syg, lyder det i håndbogen.


Den tidligere konservative statsminister José María Aznar.

Aznar beskylder Zapatero om at ”tigge”
Tidligere statsminister José María Aznar (PP) er for alvor gået ind i valgkampen for at støtte sin partifælle Mariano Rajoy. Og det sker bl.a. ved angreb på konkurrenterne hos PSOE.
I går var det den nuværende statsminister José Luis Zapatero, der måtte stå for skud i forbindelse med hans bestræbelser på at opnå en endelig fredsaftale med ETA. Aznar mener, at han går forkert til værks: ”Det er ikke at slå ETA, hver dag at tigge dem om en gestus, en udtalelse, et eller andet, som man kan tage med til næste møde og forsvare alle de indrømmelser, man har givet organisationen,” sagde den tidligere statsminister under sin åbningstale på PP’s landsmøde, der afholdes i Málaga.
Han bebrejder bl.a. Zapatero for, at partiet Bildu overhovedet eksisterer.
”Hvis man vil slå ETA, kan man ikke tillade en koalition, der ikke fordømmer vold, at indføre sin totalitære ledelsesform i Baskerlandet og Navarra,” fastslog Aznar.


Soldater med denne slags navne får ekstra opmærksomhed. Modelfoto.

Frygt for islamisering i det spanske forsvar
Det spanske forsvar og politi holder nøje øje med muslimske soldater og betjente, skriver aviser El País, der har fået adgang til interne dokumenter.
Blandt dem er en rapport om en civilgardist i Melilla, som man har holdt øje med i fem år, og som, påpeges det, bliver mere og mere yderliggående. Der forklares videre, hvordan manden har deltaget i islamiske møder og kongresser. I dokumenterne er der dog ingen detaljer om, hvorfor det nødvendigvist skulle være lig med nyfunden ekstremisme.
De fleste muslimer i det spanske forsvar og politikorpsene befinder sig i netop Melilla og også den anden enklave i Nordafrika, Ceuta. De senere år er flere af dem blevet afskediget, fordi man altså mener, de er radikaliserede og dermed udgør en fare.

Ulovligt byggeri fortsætter
Mijas’ nye bystyres velvillige indstilling til at legalisere mange af de boliger, der de seneste år er opført ulovligt men i god tro, må blive misforstået, skriver Diario Sur.
Nogle grundejere fortsætter nemlig med at opføre boliger på områder, der ikke er godkendte til boligbyggeri, og at foretage renoveringer, udvidelser o.l. uden de nødvendige tilladelser.
Men det er ikke bare at bygge løs og ordne papirerne bagefter. De seneste måneder har man indledt omkring 50 sager mod folk, der nu kan forvente at blive retsforfulgt, advarer byrådet.


Tre medlemmer af Nadal-familien ser ungdomsfoldbold.

Familien Nadal tager afstand fra RCD Mallorca
Klanen Nadal er dybt involveret i deres hjemøs fodboldklub, RCD Mallorca. Familien, der jo bl.a. består af tennisspilleren Rafael Nadal, hans onkel Toni Nadal, der fungerer som hans træner, og Miguel Ángel Nadal, som indtil for nylig var Michael Laudrups assistenttræner. De er både følelsesmæssigt og økonomisk involverede; samlet set ejer de 10 procent af klubbens aktier.

Men klubben har mistet dens mest famøse tilhængere.
Efter klubbens nye træner, tidligere træner i Athletic Bilbao, Joaquín Caparrós, er ankommet, er Nadal’erne begyndt at tage afstand fra klubben og dens ledelse. Nu var det ikke den nye træners skyld, men Miguel Ángel Nadal, der lovede at være chef for den første kamp efter Laudrups opsigelse, som forlod derefter pladsen på bænken. Og nu har han netop forladt bestyrelsen. Han mener, at hans visioner for holdet ikke er kompatible med de øvrige medlemmers, hvormed han peger på Llorenç Serra Ferrer, der er hovedaktionæren, viceformanden og sportsdirektøren, som Michael Laudrup ikke kunne forliges med.
Heller ikke den normalt så diplomatiske Rafael Nadal har kunnet holde sine meninger for sig selv i denne sag: ”Det er en skændsel. Som fan ville jeg gerne have set tingene ordnet på en anden måde.” Toni er enig. ”Michael Laudrup gav Mallorca prestige,” sagde bl.a. dette medlem af en familie, der ellers ikke selv har underskud af den kvalitet.


Der danses sevillana i en caseta på feria-pladsen.

Feria og fridag i Fuengirola
I aftes lød startskuddet til Fuengirolas feria – den årlige festuge.
Og man lægger godt ud i dag med en helligdag i kommunen, som er til ære for byens skytshelgen, Virgen del Rosario.
Festlighederne i dagens anledning startede allerede kl. 10.30 med en messe i kirken, hvorefter Jomfruen er båret i procession gennem byen. Men derefter går det mindre seriøst for sig, og det gør det hver dag frem til den 12. oktober, specielt på feria-pladsen, hvor der er tivoli, musik og dans, mad og vino frem til omkring kl. 06.00.

¿Qué pasa? – de kommende dage
Frigiliana

Indtil 22. oktober

Kollektiv udstilling af kunstkort til fordel for scleroseforskning i Spanien i Galeria Krabbe. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.

Fuengirola
8. oktober kl. 10.00

Frimurerlogen Sydkorset inviterer til informationsmøde. Tilmelding nødvendig: 0045 21 43 96 62 eller 952 93 67 87.
10. oktober kl. 16.30
NADFAS holder konference med temaet Madam Pompadour & Sevres på Salon Varietes. Læs mere på www.nadfascostadelsol.org.

Málaga
Indtil 16. oktober

Den moderne tradition er oversættelsen af titlen på udstillingen af værker af forskellige kunstnere, Heriblandt Picasso, Miró og Monet, på museet Museo Carmen Thyssen. Læs mere på www.carmenthyssenmalaga.com.
Indtil 9. oktober
SiMed er navnet på boligmessen, som finder sted i Palacio de Ferias y Congresos. I forbindelse med messen afholdes også messen GreenCities, som handler om miljøvenlige boliger. Se mere på www.fycma.com.

Marbella
Indtil 30. oktober

Værker af gravørkunstneren Eugenio Ampudia er udstillet i Museo del Grabado Español Contemporáneo.
9. – 12. oktober
4 Dages Gåtur er navnet på et vandrearrangement. Meningen er, at man hver dag går 20 km ad forskellige ruter. Mere info på www.marbella4dayswalkong.com.

Nerja
8. oktober kl. 10.00

Frimurerlogen Aurora inviterer til informationsmøde. Tilmelding nødvendig: 0045 21 43 96 62 eller 952 93 67 87.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa