Bio Tomentosa (Cat’s Claw)

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Uncaria Tomentosa vokser i højlandet i Peru. Den har været brugt i hundreder, måske tusinder af år, af de indfødte Ashaninka-indianere som afkog mod onde ånder og sygdomme, der hænger sammen med immunforsvaret og fordøjelsessystemet.

Undersøgelser er blevet gennemført flere steder i Peru, ved universiteterne i Innsbruck, München, Milano og Napoli, samt ved The Hunington Research Centre i England og The Central Research Institute of Chemestry i Ungarn.
Det er takket være plantens helende egenskaber og styrkende virkning på immunsystemet, at Bio Tomentosa synes at have terapeutiske anvendelsesmuligheder, der overstiger bl.a. Pau d’ Arco, Echinacea, gyldensegl, Astragalus og Sibirisk Ginseng.
I 1988 blev der afholdt en international konference om anvendelsen af traditionel medicin i Lima, Peru. En af deltagerne fra Peru talte om sin og kollegernes succes med at behandle ca. 700 patienter med 14 forskellige og nøje diagnosticerede former for kræft mellem 1984 og 1988. Dr. Brent W. Davis skrev i sin A New Class Herb for AK Practice i 1992, at Tomentosa har en evne til at overvinde alvorlige fordøjelseslidelser, som intet andet produkt kan gøre noget ved. Han kom til den konklusion efter at have behandlet 150 patienter fra 1988 til 1992. Forskerne har de senere år interesseret sig for, hvilke stoffer i Bio Tomentosa, der kan tænkes at forklare dens terapeutiske egenskaber. I 1989 isolerede den østrigske forsker Klaus Keplinger 6 oxindole alkaloider fra Bio Tomentosa. I det 10 sider lange patentdokument siges det, at 4 af de 6 alkaloider er egnede til generelt styrkelse af immunsystemet.

Den 28. november og d. 17. juni 1993 blev der offentliggjort to artikler i en peruviansk avis. Den første artikel berettede, at Bio Tomentosa havde vist sig effektiv i behandlingen af allergier og neurobronkitis. Artiklen beskrev Dr. Keplingers succes med at behandle herpes. Den sluttede med en diskussion af hans resultater i behandlingen af syv AIDSpatienter. Ifølge artiklen havde han ikke været i stand til at hjælpe to af disse, men de andre fem fik et så meget bedre velbefindende, at deres symptomer forsvandt.
Den anden artikel fortalte om, hvordan Immodal, et laboratorium i Østrig, der ledes af Dr. Keplinger, bruger Bio Tomentosa sammen med AZT. Denne kombination bruges til at forhindre udbredelsen af HIV-virus i blodet, aktivere immunsystemets forsvarsceller og standse udviklingen af cancerceller. Ifølge Immodal havde ingen af de mennesker med AIDS-virus, der var blevet behandlet på denne måde, yderligere udviklet deres symptomer. Endelig nævnte man, at behandlingen også havde reduceret de negative bivirkninger af behandlingen med AZT.
I sin meget anerkendte bestseller, Vibrational Healing, skriver Dr. Richard Gerber, at Bio Tomentosa er en unik lægeplante, der har været brugt i mange år af de indfødte i Peru. Han nævner videre, at planten virker meget levende imod artrisis, når den bruges indvortes, enten som the eller kapsler. Dr. Gerber siger også, at undersøgelser har vist, at planten har en meget lav toksicitet, selv om den tages i store doser, f.eks. af mennesker, der lider af smertefulde led og ikke kan tage konventionel medicin på grund af uønskede bivirkninger. Han fremhæver, at Bio Tomentosa kan være en hjælp til at reducere bivirkningerne af stråling og kemoterapi i forbindelse med cancer.
Undersøgelser har vist, at planten styrker immunforsvaret ved: cancer, bursitis, allergier, OMS, fordøjelsesproblemer, colitis, mavekatar, ubalanceret tarmflora, arthrisis, reumatisme, sår, klimakterieproblemer, Crohns sygdom, hæmorider, mavesår, organisk depression, herpes, candida albicans, miljøforgiftning, diverticulitis, parasitter og HIV.

Bio Tomentosa kan købes i Vitamina i Centro Idea.

Af Vitamina

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa