Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Den smukke og unikke havbund ud for Calahonda.

Europas eneste tropiske havbund skal fredes

Mijas kommune har bedt Junta de Andalucía om at give havbunden 1,5 km ud for Torre de Calahonda status af undersøisk naturpark. Området er på 3.000 hektar og kendt som Laja Almirante eller Laja de las Gorgonias efter koralrevene. Det er ifølge diverse undersøgelser det eneste stykke tropiske havbund ved det europæiske kontinent. Blandt undersøgelserne er én foretaget af professor i biologi ved universitetet i Málaga, José Enrique García, der mener, at områdets miljømæssige værdi er uvurderlig pga. den store variation af eksotiske dyr og planter fra både Atlanterhavet og Middelhavet. Ifølge La Opinión de Málaga er her omkring 445 forskellige dyrearter og planter.
Fredes området, vil det blive den første undersøiske naturpark i regionen, og byrådet i Mijas håber, at en øget interesse blandt dykkere vil være én af sidegevinsterne.
”Vi har en uvurderlig, undersøisk rigdom i Mijas, som vi ønsker at bevare, og som vi gerne vil udsprede budskabet om,” siger rådmand med ansvar for strande og miljø, Carmen Márquez, til La Opinión de Málaga. Hun mener desuden, at et øget kendskab til området sagtens kan forenes med dets beskyttelse, hvorfor det må være i lokalregeringens interesse at kreere den undersøiske naturpark.

Myndigheder giver børn ret til at lade mor dø

Retten i Huelva har netop afvist en appel fra modstandere af eutanasi, der havde indanket en beslutning fra de andalusiske sundhedsmyndigheder, som havde givet børnene til den 91-årige Ramona Estévez ret til at slukke for respiratoren og lade hende dø.
Ramona Estévez har ligget i koma, siden hun i juli fik et slagtilfælde. Hun havde inden da udtrykt ønske om, at hun ikke ville ønske at blive holdt kunstigt i live, skulle noget ske hende. Det gjorde der, lægerne har erklæret hende hjernedød, og siden har hendes børn forsøgt at efterkomme hendes ønske, hvilket nu vil ske.
Biskoppen i Huevla, José Vilaplana, har kritiseret rettens beslutning og kalder det ”dødshjælp, hvor døden ikke forårsages af sygdommen, men af sult og tørst.”
Eutanasi er stadig ikke lovligt i Spanien, men det betyder altså ikke, at det ikke finder sted, og i Andalusien understøttes det af en lov omkring værdig død, som blev indført i 2010, og som bl.a. giver patienter ret til at afvise at blive holdt kunstigt i live.


Gør mesterklubberne den spanske liga til en kedelig affære?

Kastesystem igen i La Liga

Efter La Liga endelig kom i gang sidste weekend, er det blevet stadig sværere at få øje på nogen, som levner andre end FC Barcelona og Real Madrid den mindste chance. Allerede i den første kamp tævede FC Barcelona Champions League-aktuelle Villarreal med 5-0, mens Real Madrid ydmygede Zaragoza med 6-0.
Nyrige Málaga var med storindkøb af spillere blevet tilskrevet en lille chance for at kunne skabe lidt kamp i toppen, men efter et nederlag allerede i den første kamp har tilhængerne udsvedt en del af entusiasmen.
Så vi er tilbage ved de to storklubber, der de forgangne syv år har duelleret om de spanske titler. De seneste tre år er det spanske mesterskab gået til Barcelona, sidste år var det med 96 point, fem flere end Madrid-klubben, men 25 flere end nummer tre, Valencia.
Ligaen er altså delt op i to kaster, som er de to store klubber og så alle de andre, der kæmper for at overleve i den bedste række.
Tilskuermæssigt er den største interesse snart, om Messi eller Ronaldo sætter en ny rekord, eller om Mourinho – det nye symbol for anti-catalanske tilhængere – foretager sig noget outreret, mens man venter på sammenstødene mellem de to klubber. Kampe, der bliver mere aggressive, som det sås sidst i Barcelona. Derudover er det et problem, at de landsdækkende Tv-stationer snart kun er parate til at betale for de to topholds kampe. Det samme gælder sponsorerne, så flere hold er startet sæsonen med reklamefrie trøjer. Heriblandt Villarreal, der ikke længere sponsoreres af lufthavnen Castellón, hvilket måske ikke er så sært, da lufthavnen endnu ikke har haft nogen flytrafik. Det sætter klubberne i økonomiske problemer, hvilket leder til manglende betalinger til spillerne, der så strejker og tilskuerpladserne står tomme.
Men kedeligt er det jo ikke, at de to klubber normalt klarer sig så godt internationalt og bringer pokaler, prestige og penge tilbage til Spanien, eller at de leverer fantastiske spillere til landsholdet, der måske ikke ville have vundet VM eller EM uden denne suverænitet. Sidst landsholdet gik på banen, var ni af spillerne fra Barcelona – og da var både Puyol og Piqué skadede.

To mindreårige anholdt for drab i Algeciras

Politiet har anholdt to personer, som er mindreårige drenge, en spanier og en marokkaner, i forbindelse med drabet sidste weekend på Agustin Vecín i Algeciras. Den 66-årige forretningsmand blev fundet død i sit hjem. Han var bundet til sin seng, kneblet og formodentlig kvalt af folk, som også har rodet huset igennem for værdigenstande.
Fire personer, tre mænd og en kvinde fra Bolivia og Nordafrika, blev allerede anholdt, da de kørte væk fra ofrets hus i to af hans biler.


PP’s Celia Villalobos på plakaten igen.

Villalobos for Málaga for syvende gang

Celia Villalobos er også med til valget den 22. november øverst på PP’s liste i Málaga-provinsen. Det er syvende gang i træk, at den tidligere borgmester i Málaga og forhenværende sundhedsminister vil være den første konservative politiker i provinsen til at få en plads i kongressen. Intet er sikkert i spansk politik, men i øjeblikket taler alle meningsmålinger for en konservativ jordskredssejr, så Villalobos’ muligheder for at genindtage sin plads i parlamentet er så sikker, som sådant kan være.
Málaga Hoy citerer PP’s generalsekretær, Francisco Salado, for at have sagt, at der aldrig havde været tvivl om, at den 62-årige Villalobos igen i år skulle være på plakaten. Hun kaldes da også et sikkert valg for partiet af den simple årsag, at hun hiver stemmer hjem.
Hvem der ellers kommer på den konservative liste skal de kommende dage afgøres mellem partiets formand i Málaga, Elías Bendodo, og formanden for den andalusiske afdeling, Javier Arenas.
La Danesa mødte sidste år den stadig progressive Villalobos i kongressen i Madrid. Interviewet kan læses her.

Uklart kandidatvalg hos PSOE

Hos PSOE er man derimod ikke så sikker på, hvem der skal pryde valgplakaterne. I øjeblikket peges der på udenrigsminister Trinidad Jiménez, som eventuelt skal være med til at bringe Alfredo Pérez Rubalcabas budskab til Málaga-vælgerne.
Partiets generalsekretær i Málaga, Miguel Ángel Heredia, og næstkommanderende José Andrés Torres Mora forventes dog at være at finde et eller andet sted på listen.


Esteponas Venus kaldes figuren nu.

5.000 år gammel figur af Venus fundet i Estepona

En lille figur, der forestiller frugtbarhedsgudinden Venus, er fundet i Estepona. Den er lavet af ler, er kun fem cm høj og menes at være omkring 5.000 år gammel.
Den blev fundet i forbindelse med udgravningerne til det nye lægecenter i Estepona.
Byens borgmester, José María García Urbano (PP), har udtalt, at figuren bliver udstillet på det arkæologiske museum, når det står færdigt.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa