Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Her skulle hospitalet have ligget.

Ny grund til hospital i Mijas-Fuengirola

Et par år efter kommunen i Mijas meddelte, at man havde afsat jord til et hospital ved vandrensningsanlægget på vejen mod Cerros del Aguila, lyder det fra det nye byråd, ledet af Ángel Nozal (PP), at man i stedet vil afsætte en grund i La Cala til formålet, skriver La Opinión de Málaga.
Byrådene i både Mijas og Fuengirola har i mange år kæmpet for at overbevise Junta de Andalucía om vigtigheden af et fælles hospital i området. I 2003 lovede daværende leder af lokalregeringen, Manuel Chaves (PSOE), nu anden vicestatsminister og minister for regionerne, at et hospital ville stå indflytningsklart i 2008, men det løfte er som bekendt ikke blevet opfyldt.
Samtidig har de to byråd hver for sig duelleret for, at hospitalet skal bygges i netop deres kommune. Fuengirola har grundet den begrænsede geografi svært ved at finde en egnet grund, men det kan Mijas sagtens. Mijas’ kommune erhvervede da også i 2009 en grund på 103.000 m2, som blev godkendt til formålet i byplanlægningen, og den daværende borgmester, Antonio Sánchez (PSOE), kaldte godkendelsen et historisk øjeblik.
Men arbejdet er stadig ikke begyndt, og der har siden 2003 været få udtalelser om emnet fra lokalregeringen. Nu vil borgmester Ángel Nozal gøre et forsøg. Det nye, konservative bystyre har ikke været overbevist om førnævnte byggegrund pga. beliggenheden ved rensningsanlægget og et kommende anlæg til afsaltning af havvand. I stedet foreslås nu en byggeklar grund på 200.000 m2 i La Cala. En ideel beliggenhed, mener man, med nem tilkørsel og midt mellem kystvejen A-7 og motorvejen.
Junta de Andalucía har endnu ikke givet et svar på kommunens seneste forslag.

Inciterende rytmer fra Kid Creole

Torsdag den 25. august gæstede den musikalske legende Kid Creole Marbella. Med sig havde han et otte-mands band, samt sine tre “Coconuts”. Kid Creole and the Coconuts blev kendt i 80´erne for deres rytmisk inspirererede dansenumre, iblandt hvilke især “Annie, I am not your Daddy”, nok er den mest kendte. Hundredvis var mødt op på Nikki Beach denne dejlige sommeraften for at nyde musikken og danse med til de kendte rytmer. Og publikum blev på ingen måde skuffet. Fra det sekund Kid Creole og koksnødderne kom på scenen, var der fuld fart på. Kid Creole and the Coconuts var inviteret til Marbella af The Millionaires Summer Party, der også i slutningen af juli stod for det store Millionaries White Party på Finca Concepción, hvor der var koncert med Shirley Bassey, Barry White og Frank Sinatra look-a-likes. Marbella har i år haft besøg af mange artister, heriblandt Earth, Wind and Fire, George Benson, Jamie Cullum og Tom Jones.


San Pedro de Alcántara fortsætter som en del af Marbella-kommune.

San Pedro bliver ikke selvstændig

Beboerforeninger i San Pedro de Alcántara har igen bedt Junta de Andalucía om at tildele byen status som selvstændig kommune, altså gøre den uafhængig af Marbella.
Det bliver dog ikke i denne omgang, noterer La Opinión de Málaga, og lokalregeringen begrunder beslutningen med, at området ikke opfylder kravet om, at der skal være en stribe ubebygget land på mindst 7.500 m2 mellem de to byer, hvilket der ikke er. Tværtimod er de to byer så godt som vokset sammen.
I Junta de Andalucía mener man også, at borgerservicen er mere effektiv, når de to byer drives som en samlet kommune.

Bordelkunder i Torrox Costa vrede over videoovervågning

Faste kunder på et bordel i Torrox Costa beklager sig nu over det webcam, som turistrådet har sat op uden for etablissementet, der ligger lige over for busstationen. Meningen med kameraet er at vise vejr- og trafikforhold i området på kommunens hjemmeside, men nu har det fået en helt anden mening, og man har kunnet se, hvilke biler, der parkerer i nærheden af ”klubben”.
Kunderne har ligefrem dannet en protestgruppe på internettet, ligesom de har beklaget sig til politiet over, at deres biler kan ses på videoovervågningen.
Svaret har foreløbig været, at bilernes nummerplader ikke kan ses, hvorfor overvågningskameraet er fuldt lovligt, hvilket prostitution selvfølgelig ikke er, men bordelkundernes intention er at fortsætte kampen for at kunne besøge bordellet uden at blive afsløret.


Rafael Nadal har også sine egne meninger, mens træneronkel Toni her ser på.

Tennis-teenagere bliver voksne

Det er ikke mange dage siden, det blev kendt, at den danske tennisspiller Caroline Wozniacki havde fyret sin far fra trænerposten, hvilket far Piotr nu alligevel benægter. Om det trods alt nåede at være en inspiration for Rafael Nadal vides ikke, men i et interview med The Wall Street Journal taler han om sit forhold til sin onkel og træner, Toni Nadal. ”Jeg er ikke længere en dreng. Min onkel er nødt til at acceptere, at jeg har flere meninger end før,” sagde den 25-årige mallorquinske spiller om familie- og trænerforholdet til det amerikanske dagblad.
Toni Nadal har styret sin nevøs karriere, siden denne var tre år gammel, men der synes dog ikke at være tvivl om, at det kun er et spørgsmål om tid, før der ændres på det. ”Han har tre børn, og han er træt af at rejse Jorden rundt hele tiden. Man ved ikke, hvad der kan ske,” siger nevø Nadal videre i interviewet.
Rafael Nadal er aktuel med sin selvbiografi, kaldet ’Rafa’, og er ellers klar til at forsvare sin titel ved US Open, efter Irene har sluppet sit tag i New York. Det formodes at ske i dag mod Andrey Golubev, men, som Rafael Nadal netop har udtalt til El País: ”Det blæser.”
Også Caroline Wozniacki skal ifølge programmet spille i dag. Hun skal møde Nuria Llagostera Vives, der som Nadal kommer fra Mallorca.
Læs mere om sæsonens sidste grand slam-turnering på www.usopen.org.

Ingen dato på lokalvalget i Andalusien

Det er lederen af lokalregeringen, José Antonio Griñán, der skal beslutte, hvornår valget til det andalusiske parlament skal afholdes. Og den beslutning har han endnu ikke truffet.
Da statsminister José Luis Zapatero rykkede valget frem fra marts 2012 til november i år, kunne man formode, at Griñán ville gøre det samme, da de to valg historisk har været afholdt den samme dag. Andalusieren var dog rimelig hurtig til at meddele, at det nok ikke ville blive tilfældet denne gang, uden dog at sætte et endeligt kryds i kalenderen.
Nu har han så meddelt, at valget ”formodentligt” bliver i marts – men stadig uden at give en bestemt dato.


Jakob Fuglsang den første dag i førertrøjen.

Fuglsang efter trøjen i morgendagens etape af Vuelta a España

Efter gårsdagens sjette plads i enkeltstarten på den 10. etape, den 47 km lange rute i Salamanca, ligger danske Jakob Fuglsang (LEO) nummer to, kun 12 km efter britiske Christopher Froome (SKY) i den røde trøje.
Bedste spanier lige nu er Juan José Cobo (GEO), som ligger nummer otte med 1,47 min til toppen og generelt er mange favoritter kørt agterud, hvilket giver danskeren pæne chancer. I dag er hviledag i vueltaen, men i morgen skal Jakob Fuglsang efter trøjen i bjergene, når det går fra Verín til Estación de Montaña Manzaneda i Orense, tæt på grænsen til Portugal.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa