Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Manuel Chaves er nu anden vicestatsminister

Regeringsrokade uden overraskelser

Efter Alfredo Pérez Rubalcaba den forgangne weekend trådte tilbage fra regeringen for at fokusere på valget i 2012, udpegede statsminister José Luis Zapataro i går hans efterfølgere som indenrigsminister og første vicestatsminister samt talsperson for regeringen.
Den første post er gået til statssekretær Antonio Camacho, som gennem de seneste syv år har været ’nummer to’ i indenrigsministeriet. Økonomiminister Elena Salgado er forfremmet til første vicestatsminister, mens Manuel Chaves, tidligere formand for den andalusiske lokalregering og nuværende minister med ansvar for regionerne, er rykket en plads op i tronfølgen, til en andenplads. Hans post som nummer tre er nedlagt.
Minister for offentlige arbejder (Fomento), José Blanco, der altid har været én af statsministerens varmeste fortalere, er forfremmet til talsmand for regeringen. Ministerrokaden er den niende, siden Zapatero kom til magten i 2004. Elena Salgado, der først var sundhedsminister, senere ansvarlig for Fomento og nu økonomi, er den eneste, som har overlevet dem alle.
Ministerrokaden har ikke dæmpet rygterne om, at statsministeren alligevel vil udskrive valg i utide. Lige nu gættes der i flere medier på, at valget fremrykkes fra marts 2012 til november i år. Årsagen skulle i sagens natur være, at PSOE så skulle have en bedre chance for at genvinde valget. Partiet er ellers bagud i de fleste meningsmålinger, men når det gælder kapløbet mellem Alfredo Pérez Rubalcaba og PP’s kandidat, Mariano Rajoy, fører Rubalcaba.

Tyre stanger to denne morgen

Under denne morgens tyreløb i forbindelse med San Fermín i Pamplona, lykkedes det tyrene at stange to af løberne. Begge er dog udenfor livsfare, og ingen er foreløbig kommet alvorligt til skade under dette års San Fermín.
Løbet varede blot to minutter og 15 sekunder. På onsdag løbes det sidste løb for denne gang.

Utilfredshed med fartnedsættelse på kystvejen

Fartgrænsen på kystvejen, den tidligere N-340 nu A-7, mellem Mijas Costa (El Faro) og Marbella (Río Real) samt mellem Puerto Banús og Estepona, blev i slutningen af sidste uge sat ned fra 100 til 80 km i timen.
Det er de to implicerede kommuner, Marbella og Mijas, ikke tilfredse med. Ifølge La Opinión de Málaga har de to borgmestre, Ángeles Muñoz og Ángel Nozal (begge PP), beklaget sig til det ansvarlige ministerium, Fomento. Klagen går først og fremmest ud på, at kommunerne ikke var informeret på forhånd, og man mener ikke, at der sker forholdsvis flere ulykker på disse strækninger, hvorfor en fartnedsættelse ikke burde være nødvendig. ”Siger man dermed, at det gennem alle disse år har været farligt for bilister at køre på denne strækning?” kommenterer Ángeles Muñoz til Diario Sur. Også diverse borgergrupper og foreninger har beklaget sig over fartgrænsen, som, man mener, ligefrem er en gene for turismen. Formanden for Centro de Iniciativas Turísticas de Marbella (CIT), Juan José González, er dog ikke enig. “Det er en restriktiv foranstaltning, men jeg håber, det giver gode resultater. Sandheden er, at tilkørslerne på A-7 er meget farlige,” siger han til La Opinión.


Spanske kvinder får nu 1,38 barn.

Færre babyer

Fødselstallet falder igen. Antallet af nyfødte begyndte efter en række mere produktive år at falde i 2008, mens tal fra 2010, som det nationale statistiske institut (INE) netop har offentliggjort, har fasttømret det som en tendens.
Antallet af nyfødte faldt i 2010 med 1,96 procent i forhold til året inden, hvilket vil sige, at 484.055 nye spaniere kom til verden. Det var tredje år i træk, at tallet faldt. Fødselsraten – altså antallet af børn per kvinde – er også faldet, foreløbig dog kun fra 1,39 til 1,38 barn. Spanske kvinder føder gennemsnitligt det første barn, når de er 31,9 år gamle, mens udenlandske kvinder her i landet starter, når de er 28,7.
Eksperter er bekymrede over den lave fødselsrate, og Gerardo Meil, professor i sociologi ved universitetet i Madrid, siger til El País, at den ideelle rate er 2,1 for at bibeholde en demografisk bæredygtighed.


Kunstsamler formodes at have bestilt tyveriet af den uvurderlige samling.

På sporet af Codex Calixtinus

Politiet fortsætter sine undersøgelser af tyveriet af Codex Calixtinus, bøgerne om pilgrimsruten fra det 12. århundrede, som sidste uge blev stjålet i katedralen i Santiago de Compostela. Foreløbig har man gransket videoovervågninger i katedralen. Ingen af kameraerne var placeret i det rum, hvor bøgerne var forvaret i en sikkerhedsboks, men politiet mener alligevel at have fundet et par mulige spor.
Myndighederne regner med, at der var tale om et bestilt arbejde fra en kunstsamler.

Hundeefterladenskaber koster 3.000 euro

I Mijas kan det kan koste dyrt ikke at have posen parat, når hunden har forrettet sin nødtørft på gaderne eller andet offentligt område.
Indbyggerne i kommunen har beklaget sig over efterladte hundeekskrementer, og derfor har byrådet besluttet sig for at slå hårdt ned mod de hundeejere, der ikke følger reglerne om at fjerne dyrenes efterladenskaber.
Politiet holder nu nøje øje, og lovovertrædere kan forvente en bøde på op til 3.000 euro.


Björn Borg vender tilbage til banerne på Puente Romano

Tennis – Marbella Masters

Den nostalgiske tennisturnering Marbella Masters afholdes igen i år, nærmere betegnet den 25. – 27. august, på tennisklubben på Hotel Puente Romano. Blandt deltagerne til dette tennisshow er i år bl.a. selveste Björn Borg samt Pat Cash og Yevgeny Kafelnikov.
Der spilles fra kl. 18.00, entré mellem ni og 23 euro. Læs mere på www.marbellamasters.es.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa