Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Hotel Senator kan endelig åbne.

Marbella legaliserer Hotel Senator

Marbellas borgmester, Ángeles Muñoz, har netop meddelt, at Hotel Senator bliver legaliseret.
Hotellet blev bygget uden de nødvendige tilladelser, men med et grønt lys givet i 2002 af den daværende borgmester Julián Muñoz. Siden da har hotellets ejere og kommunen forsøgt at finde en løsning, og nu skulle ejerne have opfyldt alle krav, der var stillet for at kommunen kunne udstede åbningslicensen. Blandt disse krav har bl.a. været, at den grund på 3.600 m2, som hotellets ejere har ved siden af hotellet, skal overgå til kommunen. 2.700 af disse skal bruges til en udvidelse af kongrescentret. Selskabet har desuden forpligtet sig til at betale halvdelen af omkostningerne ved denne udvidelse, der kommer til at koste syv millioner euro, ligesom det skal betale 10 procent af grundens pris, omkring tre millioner euro.
Hotel Senator har fire stjerner og forventes at åbne dørene allerede i slutningen af denne måned.


José Ortega Cano da han forlader hospitalet i Sevilla.

Tyrefægter hyldes efter dødsulykke med en promille på 1,26

Tyrefægter José Ortega Cano er blevet udskrevet fra Hospital Virgen Macarena i Sevilla. Han havde været indlagt siden den 29. maj, hvor han var involveret i en bilulykke.
Ulykken fandt sted ved Castilblanco de los Arroyos y Burgillos, ikke langt fra Sevilla, hvor tyrefægteren kolliderede med en anden personbil, hvis fører omkom på stedet.
Hans første ord til gruppen af fans og almindeligt nysgerrige, der var forsamlet, da han forlod hospitalet, var kondolencer til den afdøde, Carlos Parras familie, mens han om sin egen helbredstilstand sagde: ”Jeg er blevet stanget hårdt af en svær tyr, men jeg har endnu ikke trukket mig tilbage.”
Forsamlingen applauderede.
Nu venter rehabilitering den feterede tyrefægter. Og en retssag, da han er anklaget for manddrab, eftersom han efter ulykken havde en promille på 1,26, mens den tilladte, maksimale promille er 0,5.

Fremgang i Málagas lufthavn

Godt og vel 5,8 millioner passagerer rejste i årets første seks måneder gennem lufthavnen Málaga-Costa del Sol.
Efter tre år med nedgang i antallet af passagerer lader 2011 endelig til at byde på fremgang, skriver Málaga Hoy. I hvert fald er statistikkerne foreløbig meget positive, da de 5,8 millioner svarer til en fremgang på 12,9 procent i forhold til samme periode sidste år.


Madrid forventes at annoncere OL-kandidatur i dag.

Tredje gang…

Madrids borgmester, Alberto Ruiz-Gallardón (PP), og lederen af PSOE-gruppen i kommunen, Jaime Lissavetzsky, har indkaldt til et pressemøde midt på dagen, hvor de forventes at offentliggøre hovedstadens kandidatur til værtsby for de Olympiske Lege i 2020. Forsøget kritiseres, allerede før det er offentliggjort. For det første var Spanien vært for legene så sent som i 1992 (Barcelona) og for det andet er kommunekassen i hovedstaden tom.
Madrid var kandidat til OL i 2012, hvor man tabte til London, og til legene fire år senere, hvor Rio de Janeiro vandt. Men man giver ikke op så let i den spanske hovedstad, så nu vil man altså prøve igen.


De fleste kranier har skudhuller, de sidste 10 meter af graven er tom.

Massegrav med 59 skeletter fundet i Burgos

En udgravning i området La Legua, i udkanten af Gumiel de Izán i Burgos-provinsen har afsløret en massegrav med 59 skeletter. De afdøde menes at være henrettet under Borgerkrigen mellem 1936 og 1939.
Retsmedicinere og den ansvarlige for udgravningen, Francisco Etxeberria, forklarer, at de afdøde var stablet op i seks lag, og at nogle af dem var blevet skudt på stedet, eftersom der ligger kugler i nærheden og de fleste af kranierne har skudhuller. Graven er 30 meter lang, men de sidste 10 meter er tom, og derfor mener man, at henrettelserne er foretaget i hast, og at bødlerne altså ikke nåede at henrette alle.
De fleste værdigenstande var fjernet fra de afdøde, men der er dog fundet enkelte genstande, som f.eks. et krucifiks, der kan hjælpe med at identificere de omkomne. Der kan være tale om den famøse grav for medarbejdere ved jernbanen, som man har ledt efter i mange år. Den 18. august 1936 forsvandt 60 af dem, sandsynligvis fordi de var medlemmer af fagforeninger; UGT og den mere anarkistiske CNT. Derfor formodes det, at de blev dræbt af falangisterne, selvom henrettelser fandt sted på alle fronter før og under Borgerkrigen.
Det er dog foreløbig en hypotese. Graven, skeletterne og genstandene undersøges nu af medarbejdere ved universiteterne i Baskerlandet og Madrid.
Graven ligger kun 300 meter fra en anden, som man fandt i 2003. Den grav indeholdt 85 skeletter.

Massiv immigration i Ceuta og Melilla

Alene denne måneds første dage er 240 afrikanere kommet ind over grænsen fra Marokko og ind i hhv. Ceuta og Melilla. Bortset fra to fra Algeriet kommer alle fra området syd for Sahara.
Den massive immigration betyder, at immigrationslejrene, Centros de Estancia Temporal (CETI), er overfyldte, og de lokale myndigheder har nu bedt om hjælp fra det øvrige Spanien. Årsagen til den øgede tilstrømning af illegale immigranter tilskrives det gode vejr og rolige hav, hvormed de har kunnet komme ind i enklaverne ad søvejen på f.eks. gummiringe og luftmadrasser.
De første immigranter forventes transporteret til den iberiske halvø i løbet af denne uge, mens nye dagligt lykkes at komme over grænserne til de to bidder Spanien i Nordafrika.

Musikfestival i Málaga

En musikfestival startede i går med klassisk musik på Plaza de la Constitución i Málaga. Festivalen fortsætter den 14. og 15. august med hhv. La Noche Europea og La Noche Americana, hvor den dog afholdes indendørs i Sala María Cristina. Læs mere på www.festivalveranoclasico.org.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa