Et nyt perspektiv rigere

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Jesper Friis Kjeldal gennemførte den 22. maj Copenhagen Marathon og undgik den frygtede ’mur’ ved at have vand på ryggen og kulhydrater i baglommen. Med sig i bagagen havde han også syv måneders vikariat hos Nykredit i Spanien, som har givet et nyt perspektiv på, hvordan man driver en bank.

”Jeg havde ondt i hele kroppen, og kunne ikke løfte armene, uden at det gjorde ondt.” Sådan beskrev Jesper Friis i marts de sidste 5-10 kilometer af Copenhagen Marathon 2010. I år stod det derfor øverst på ønskelisten at undgå at ramme ’muren’, hvor kroppen begynder at forbrænde fedt i stedet for sukker, og derfor udløser smerter i hele kroppen. Men udover ønsket krævede det også en omfattende træningsindsats og en ny strategi.

Med vand på ryggen
”Jeg ville ikke gå denne gang. Sidste gang gik jeg de sidste kilometer, men den her gang ville jeg undgå det,” siger Jesper. Han forbedrede sin tid fra 2010 med omkring en halv time, og kom ind i tiden 3 timer og 48 minutter. Uden at gå.
Det lykkedes først og fremmest, fordi han på ryggen havde en taske med vand og en slange, så han kunne drikke, mens han løb. Herudover havde han også kulhydrater med i form af gel, som han kunne spise løbende.
”Det er vigtigt at have trænet med den her gel, for hvis man spiser for meget, kan det godt have en negativ effekt,” forklarer Jesper. Træningen gav pote, og ’muren’ blev afværget med succes.

Den spanske livsindstilling
Jesper har haft gode rammer for sin træning i de 7 måneder, han har boet på Costa del Sol og arbejdet som chefvikar for Christel Mark Hansen i Nykredit i Marbella. Vejret har været bedre end det danske, og der er masser af strandpromenade at løbe på. Men udover gode løbeforhold fik Jesper også et nyt syn på, hvordan man driver forretning.
”Tingene er ikke så strømlinede. For eksempel måtte jeg køre fra butik til butik bare for at få et sim-kort til min telefon,” siger Jesper og fortsætter: ”men opholdet har givet mig et nyt perspektiv. Jeg har oplevet en anden kultur, hvor alting måske ikke fungerer helt så perfekt.”

Først og fremmest er der mere personlig kontakt med kunderne. For de danske kunder er det vigtigt, at de får sat ansigt på deres rådgiver, og ser et logo, de kender. Derfor har Nykredit i Marbella også gjort meget for at være synlige lokalt, blandt andet ved at sponsorere mange lokale aktiviteter. Opholdet i Spanien har givet Jesper et nyt perspektiv på forretningslivet:
”Den mere afslappede holdning kan have en gavnlig effekt, fordi man får mere kontakt med kunderne. Det kan godt blive lidt for strømlinet i Danmark.”

Vel modtaget af familien
Hjemme i andedammen har familien fulgt med i træning og arbejde, mens Jesper har været væk. Men ovenpå Copenhagen Marathon og syv måneders udlandsophold tager det lige et par dage at finde tilbage til livets vante gang:
”Jeg skal lige finde min plads i familien igen. Vi snakkede om det her den anden dag, men de sagde, at de ikke kunne mærke nogen forskel på mig.”

Men noget har åbenbart ændret sig, for maratonfeberen har fået tag i Jesper, der allerede har talt med sin kone om at løbe endnu en maraton i Berlin d. 25. september i år.

Af Jeppe Schjødt

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa