Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Frokost på Buddha Beach med udsigt til det krystalklare Middelhav.

Chill-out musik og asiatisk gastronomi i eksotisk strandmiljø
Den blide middelhavsvind og solens varme har tiltrukket dagens første gæster, der nyder det dejlige vejr på en solseng eller i swimmingpoolen. Flere af gæsterne er trukket ind i skyggen for at få sig en tropisk drink i baren eller en let frokost under parasollerne. Også min ledsager og jeg foretrækker at nyde vores frokost i skyggen, og vi bliver henvist til et bord få meter fra swimmingpoolen af en tjener, iført hvid tanktop og løse bukser. Tjekket.

Med chill-out musik i baggrunden og lydene fra havet og de mange sommergæster føles det som at være på en eksotisk, afsidesliggende ø. Tjeneren rækker os hver et menukort, der til vores store overraskelse byder på en god al fresco blanding af alt godt fra havet, thai-retter, sushi og Buddha Beach’s specielle og meget populære burger. De gæster, der ikke har lyst til at forlade deres solsenge, kan bestille lettere anretninger fra den særlige Snack & Wrap menu. Vi falder tilbage i stolesædet og nyder et øjeblik den anderledes atmosfære, vi nu er omgivet af og som adskiller sig markant fra Kystens normalt mere larmende miljø. Vi lader os gribe af musikken og mærker pulsen falde et par takter. I mellemtiden kommer tjeneren tilbage, og vi bestiller hver i sær en af de asiatiske retter.

Vi er jo på Buddha Beach, der som navnet antyder, er asiatisk inspireret – og lige meget mod hvilket verdenshjørne man kigger, mødes man af en rund Buddha-figur, der nærmest hvisker ”kom nu og gnid mig på maven, jeg trænger til det”. Vi lader Buddha-figuren vente, og forsøger i stedet at koncentrere os om menuen.

Eftersom klokken er ved at være 14.00, og varmen bliver stadig mere intens, beslutter min ledsager og jeg at nøjes med en hovedret. Jeg bestiller Satay kylling med basmati-ris og min ledsager thailandsk grøn karry med kæmperejer på spyd. Vi bliver enige om at dele, så vi får prøvet begge retter. Mens vi sidder og gynger med til musikken, bliver freden pludselig afbrudt af en saxofonspiller, der iført badebukser spiller med til chill-out musikken, mens han går rundt om poolen. Min ledsager og jeg kigger begejstret på, som om der er tale om en speciel underholdning, mens de andre gæster synes uberørte og fortsætter deres solbadning og sociale samvær. Vi finder senere ud af, at det er ganske normalt, at saxofonspilleren giver et par numre. Jo bedre stemningen er, jo større er sandsynligheden for, at han giver et nummer. Med andre ord er det lidt en indikator på, om gæsterne hygger sig og om der er en rigtig god stemning på Buddha Beach. Han spiller næsten altid.


Den lækre og pikante Satay kylling med basmatiris serveret i kokosnøddeskal.

Da vores mad kommer, lykkes det at fjerne fokus fra ”underholdningen” specielt på grund af de dejlige dufte fra maden, der spreder sig i luften. Med risene serveret i halve kokosnødskaller, og Satay kyllingen i en lerkrukke samt kæmperejerne på spyd bringes tankerne endnu en gang til en eksotisk ø fjernt fra civilisationen. Selvom temperaturen er stigende, og nu ligger på over de 30 grader, gør det intet, at chilien i maden prikker på tungen. Eller måske er det fordi, vi allerede er blevet overvundet af varmegraderne. Vi nyder hver eneste kæmpereje, som vi dypper i en pikant nøddepuré, og bagefter fortsætter vi med vores Satay kylling, der sammen med bambusskud og grønne og røde peberfrugter er kogt i en rund men også pikant sauce af kokosmælk. Vi spiser næsten op, hvilket er en stor præstation, portionen taget i betragtning. Og da vi efter en kop kaffe beslutter at vende næsen hjemad, følger to gange fyldt topmave også med. Men det har været mæthedsfornemmelsen værd, og for en samlet pris på 60 euros har vi begge spist godt og fået drikkevarer til maden samt efterfølgende kaffe.

Buddha Beach er ikke det billigste sted, man kan spise, men det er heller ikke meningen. Her er tale om en atypisk strandrestaurant, hvor socialt samvær, en fredelig og privat atmosfære, solbadning og en privat strand direkte til Middelhavet er de kendetegnende karaktertræk. Og gæsterne forventer dette eksklusive miljø, ellers kunne de vælge mange andre steder at nyde en varm sommerdag. Det asiatiske koncept er ført ud til mindste detalje, og man føler på intet tidspunkt, at her er tale om et plagiat. Buddha Beach er den ægte vare og trods sin beliggenhed tæt på Puerto Banús, er der uden tvivl tale om et lille stykke af det eksotiske Østen. Min ledsager og jeg anbefaler bestemt en frokost på Buddha Beach – evt. med et par timers solbadning før eller efter. Og glem ikke at lægge mærke til saxofonspilleren, der er helt formidabel. For dem, der ønsker en oplevelse ud over det sædvanlige, kan man booke et af de mange VIP-områder, hvor man bliver serviceret af sin helt personlige tjener. Hvem kan sige nej til det?

Rigtig god fornøjelse!

For yderligere information om Buddha Beach eller bordbestilling se www.buddhabeachbanus.com eller ring 952 81 38 82.

Af Louise Kathrine Pedersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa