Det danske magasin i Spanien
Las Islas – en orientalsk smagsoplevelse

Las Islas – en orientalsk smagsoplevelse

Restauranten Fairuz er som en grøn oase, der ligger sammen med Hotel Las Islas i Torreblanca. Det er nemt at komme til restauranten, da den kun ligger en kort køretur op ad bjerget fra togstationen i Torreblanca, hvorfra man også kan spadsere, hvis man ikke har bil. Det er blot at følge skiltene til hotellet. Ved indgangen står der en veteranbil, og så snart man ser den, ved man, at man er kommet til det rette sted.

Fra gaden ser man den hvide hotelfacade, og overalt er der grønne, frodige planter. Værelserne på hotellet er nyrenoverede og indrettet i andalusisk stil. På den store terrasse, som også benyttes af hotellets gæster, kan man nyde en god middag, mens man kigger ud over Middelhavet. Eller man kan tage en drink ved poolkanten og nyde i skyggen under de store træer. Las Islas og Fairuz er ikke blot et idyllisk hotel og en dejlig restaurant, det er også det perfekte sted at fejre en privat fødselsdag eller et storslået bryllup.
Restauranten er meget populær takket være det libanesiske køkken med unik og sund mad. Hver ret tilberedes med en anelse olivenolie, og grøntsagerne er de dominerende ingredienser. Hotellets og restaurantens ejer, Omar Samaha, lægger stor vægt på at tilberede maden, så den er perfekt. Den laves altid med friske råvarer, og qua hans egne libanesiske rødder, ligger smagen ham meget på sinde.
Stedets service er meget personlig og der er altid et lille ekstra touch, der gør den enkelte gæsts oplevelse unik. Man bliver budt velkommen med åbne arme allerede ved indgangen, og hele besøget var kendetegnet af stor venlighed og opmærksomhed fra personalet.


Meza.

En middag på Las Islas bør begynde med forretten “meza” og et glas libanesisk vin. Meza er mange små retter, der kan sammenlignes med tapas, og som kan nydes i flere timer. Det dækkede bord er en fryd for øjet, og aromaerne smelter sammen i en spændende blanding af krydret, salt og syrligt. Meza skal spises korrekt, helst med det tilhørende fladbrød, der er udskåret i trekanter. Efter meza er det tid til hovedmåltidet. På Fairuz er de mestre i retter tilberedt på grill, og køkkenet anbefaler, at man fortsætter sin libanesiske aften med de traditionelle kød- og kyllingespid, der er tilsmagt med samme orientalske krydderier som meza-retterne. Hvis man i stedet har lyst til noget andet, kan man vælge blandt de mange internationale middelhavsretter, der også findes på menuen; det være sig grillet fisk, en mør bøf serveret med grøntsager, kartoffelbåde og sauce eller andet.
Las Islas er et refugium for dem, der har lyst til at slippe væk fra en kaotisk hverdag, i det mindste for en stund. Men Las Islas er også det ideelle sted at fejre en speciel begivenhed med sine nære og kære, eller til en mere ekstravagant eller intim lejlighed. Kun fantasien sætter grænser.


Fra højre, ejeren Omar Samaha, hans hustru samt hans team

Af Mary Touma

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.