Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


En vandrer fandt kuffert med skelet langs vejen mellem San Pedro og Ronda.

Skelet fundet i kuffert

Guardia Civil er ved at undersøge sagen om en kuffert med et skelet, som en vandrer har fundet ved vejkanten på landevejen A-397, mellem San Pedro og Ronda.
Vandreren var kommet gående langs vejen, da han så en kuffert i vejkanten, han besluttede sig for at åbne den og fandt et kranium og hvad der så ud til at være et skelet. Han tilkaldte politiet, som bedømte, at der vitterligt var tale om et skelet af et menneske.
Ifølge dagbladet ABC er både skelet og kuffert nu ved at blive undersøgt på det retsmedicinske institut, Instituto de Medicina Legal i Málaga. Her skal man finde ud af, om dødsfaldet skyldes en form for vold og også om alle dele af skelettet er der, samt om kufferten kan lede til spor i identificeringen af den afdøde. Foreløbig ved man, at der er tale om en mand.
Guardia Civil meddeler, at alle muligheder holdes åbne, og at man er i gang med at gennemgå listen over savnede personer.
Det er ikke første gang, der er fundet et skelet gemt i en kuffert. I 2006, gjorde man et tilsvarende fund på en landevej ved Ojén, og i 2008 blev en kuffert med et skelet af en mand, som havde fået slag i hovedet, fundet ved El Higuerón i Mijas.

Afghanistan kræver endnu et offer

En spansk pilot omkom i går, da taleban angreb et hotel i Kabul.
Det skete kun få dage efter, at to soldater blev dræbt af en vejbombe. I går var der dog ikke tale om et medlem af de fredsbevarende styrker, men civilpiloten Antonio Planas, der kom fra Palma. Han arbejdede for det tyrkiske luftfartsselskab Saga, der var chartret til at flyve for et afghansk selskab, og fløj ruten Frankfurt-Istanbul-Kabul.
Planes blev dog fanget i det fem timer lange angreb og skududvekslingen mellem taleban-medlemmer og sikkerhedsvagterne, netop som han var ved at tjekke ud fra hotellet for at tage til lufthavnen og flyve til Mallorca. Den 1. juli skulle han have startet med at flyve for et selskab baseret i Dubai.
15 andre døde sammen med ham på Hotel Kabul Intercontinental, der er et af den afghanske hovedstads bedste hoteller, og som ligger ret afsides på en bakketop og normalt er godt beskyttet.


Man kan altid håbe.

Også Marbella vil fjerne reklameskilte langs vejene

I sidste uge meddelte byrådet i Mijas, at man der ville fjerne nogle af de utallige reklameskilte langs vejene. Nu gives tilsvarende meddelelse fra Marbella.
Diario Sur skriver, at kommunen vil ”skabe orden i kaoset”. Foreløbig drejer det sig om knapt 400 skilte, som ikke har de nødvendige tilladelser, hvilket altså betyder, at skiltene bliver stående, hvis de nødvendige licenser indhentes og afgifterne betales.
Men reklameskiltenes forskellige indehavere har fået en frist på kun otte dage til at få tingene bragt i orden, ellers rives skiltene ned, og det ville givetvist hjælpe på både trafiksikkerheden og kommunens image.

43 procent af catalanerne ønsker selvstændighed

Var der en afstemning i dag om, hvorvidt Catalonien skal være en selvstændig stat, ville 43 procent af regionens indbyggere stemme ja. Det viser i hvert fald en meningsmåling, som det regerende, nationalistiske parti, CiU, har foretaget.
28,2 procent af de adspurgte sagde, at de mener, at regionen bør bibeholde samme status som nu, mens 23,3 sagde, at de ikke ville stemme. De resterende har endnu ikke besluttet sig. Antallet af tilhængere af en uafhængig stat i denne undersøgelse er kun en anelse højere end i andre, tidligere meningsmålinger.
”For hver dag, der går, kommer vi nærmere et flertal for, at dette land har ret til at stemme om dets egen fremtid,” sagde den regionale formand, Artur Mas i forbindelse med offentliggørelsen af undersøgelsens resultater.


Antonio Maldonado (ved mikrofonen) skal sørge for, at travbanen i Mijas benyttes året rundt.

Maldonado vender tilbage

Forhenværende borgmester i Mijas Antonio Maldonado (PSOE), som også var én af de grundlæggende kræfter bag Hipódromo Costa del Sol, hvor han efter tiden som borgmester var direktør, skal igen være ansvarlig for travbanen, skriver Diario Sur.
Travbanen tilhører kommunen i Mijas, og den nuværende borgmester, Ángel Nozal (PP), har forklaret, at faciliteterne bør benyttes hele året og ikke kun til væddeløb, men også andre arrangementer, sportslige så vel som kulturelle. Ifølge borgmesteren skal det ske med ”få penge, men masser af opfindsomhed”, og det bliver så den tidligere borgmesters opgave.
Der sker dog ikke de store ændringer i år, hvor der kun er travløb hver lørdag i juli (undtaget den 29., som er en fredag) og hver fredag i august, før der lukkes frem til næste år.

Mallorcas bjergkæde Verdens Kulturarv

Smukke Serra de Tramuntana, bjergkæden der strækker sig langs det meste af Mallorcas vestkyst, er blevet anset værdig og inkluderet på UNESCO’s liste over Verdens Kulturarv.
Dermed forpligtes øens myndigheder til at bevare naturen og skåne den flere tusinde år gamle kulturelle arv, mens man håber, at den lokale økonomi vil nyde godt af den nye status. Spanien har nu 43 naturområder og historiske bygninger på verdensarvslisten.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa