Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


USA’s udenrigsminister på spansk visit.

Hillary Clinton besøger Spanien

USA’s udenrigsminister, Hillary Clinton, kommer den kommende weekend til Madrid, skriver El Mundo. Det bliver hendes første officielle besøg, siden hun i 2009 blev udnævnt til udenrigsminister.
Hun skal mødes med kong Juan Carlos, statsminister José Luis Zapatero og udenrigsminister Trinidad Jiménez. På dagsordenen er debatter omkring missionerne i Afghanistan og Libyen, konflikterne i det øvrige Nordafrika og Mellemøsten samt Latinamerika (specielt Cuba og Venezuela).
Det er det første officielle amerikanske besøg siden juni 2007, hvor daværende udenrigsminister Condoleezza Rice var her.
Clinton forventes at være i Spanien den 1. og 2. juli.


Arbejdet forsinket af regnvejr. Og manglende likviditet.

Manglende lys for enden af tunnelen i San Pedro

Lys for enden af tunnellen, lyder det i klichehåndbogen. Men der lader ikke til at være meget lys for enden af den, som er ved at blive gravet ud under landevejen A-7 i San Pedro de Alcántara, hvor arbejdet fortsætter og fortsætter. Det ansvarlige ministerium, Fomento, har meddelt, at færdiggørelsen bliver forsinket, men ikke hvor meget. Arbejdet lader dog ikke blive færdiggjort i slutningen af indeværende år, som ministeriet ellers før har lovet.
Årsagerne angives at være manglende likviditet (prisen er omkring 85 millioner euro) og den regnfulde vinterperiode.
Borgmester Ángeles Muñoz har udtalt, at forsinkelsen påvirker genoplivningen af Marbellas økonomi, og hun har bedt minister for Fomento, José Blanco, om en forklaring.
Men indtil arbejdet rent faktisk bliver færdigt, vil omkring 65.000 bilister dagligt blive tvunget til at udholde lange køer, der kun er blevet værre, nu sommertrafikken er i gang. Også de forretningsdrivende i byen er ved at være trætte af det ufærdige arbejde, og der har været demonstrationer i byen. La Opinión de Málaga skriver, at ifølge de erhvervsdrivendes forening, Apymesa, har foreløbig omkring 50 forretninger været nødt til at lukke.
Vejarbejdet startede i maj 2009 og skulle i henhold til planen have taget halvandet år.

Agurkekrisen har foreløbig kostet 51 mio. euro

Den spanske regering regner med, at agurkeskandalen indtil videre har kostet landet 51 millioner euro i manglende eksport.
Det er landbrugs- og miljøminister Rosa Aguilar, som ifølge El Mundo har lagt tallene sammen. Ministeren har dog under en pressekonference understreget, at der er tale om et foreløbigt tal, men det ligger alligevel langt under det præliminære tal på 200 millioner, som landbrugssektoren tidligere har hævdet var det ugentlige tab.
I øjeblikket forventer Spanien at blive kompenseret med 37 millioner, mens Holland skulle få 126 millioner, af de 210 millioner euro, som EU har øremærket til de lande, som er berørte af E. coli-plagen i Tyskland.


Magic Palace blev delvist ødelagt af en brand i februar.

Slut med magien i Torremolinos

Magic Palace i Torremolinos skal rives ned, skriver La Opinión. Den 18. februar blev bygningen næsten helt ødelagt af en brand. Myndighederne har i øvrigt endnu ikke lykkedes at spore årsagen.
Torremolinos’ byråd har nu besluttet, at hjemstedet for tryllekunstnerne skal demoleres. Grunden tilhører kommunen, mens selskabet Kazan Magic Entertaiment SL. ejer bygningen, men eftersom den aftalte husleje på 60.100 euro om året ikke er betalt, skulle kommunen være i sin gode ret til at beordre bygningen revet ned.
Magic Palace blev indviet i juli 2006, men var grundet manglende rentabilitet kun åbnet til marts 2007, og siden har bygningen ikke været anvendt. Siden branden ser den forfærdelig ud, og kommunen ønsker at anvende grunden til et andet, endnu ukendt formål.


José Luis Zapatero og Mariano Rajoy startede i går deres maratondebat.

Hvor længe skal vi lide?

Det var et af de spørgsmål, som formanden for oppositionspartiet PP, Mariano Rajoy, i går stillede statsminister José Luis Zapatero under dennes årlige tale til nationen og medfølgende debat.
Diskussionerne fortsætter i dag, men de to partiledere brugte dagen i går til at bebrejde hinanden for Spaniens dårlige økonomi. PP-lederen mente, at regeringen ikke har gjort tilstrækkeligt for at dæmme op for arbejdsløsheden og den økonomiske lavine, og PSOE-lederen beskyldte oppositionen for ikke at være kommet med nogle konstruktive forslag til, hvordan økonomien kan komme på ret køl.
Og så bad Rajoy altså igen Zapatero om at træde tilbage, mens statsministeren forsøgte at forsvare sit eftermæle.


Broen María Christina i San Sebastián

San Sebastián – Europæisk Kulturhovedstad

San Sebastián er udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad 2016.
Det var formanden for EU’s dommerkomite, Manfred Gaulhofer, der i går informerede det spanske kulturministerium om udvalgets endelige beslutning.
Den baskiske by vandt i slutspurten over Córdoba, Burgos, Segovia, Las Palmas og Zaragoza, mens Málaga jo blev fravalgt allerede i den indledende etape.
To byer har hvert år titlen som Kulturhovedstad, og San Sebastián deler æren med den polske by Wroclaw.


Forhenværende statsminister José María Aznar pønser på delt betaling af læge- og hospitalsregningerne.

Skal patienter selv betale for lægebesøg?

Tænketanken med initialerne FAES, som ledes af den tidligere, konservative statsminister José María Aznar, studerer mulighederne for at privatisere sundhedsvæsnet, informerer dagbladet El País.
Planen går foreløbig ud på, at man selv skal betale en del af regningen, når man benytter det ellers offentlige sundhedsvæsen. Tænketanken vil senere på året aflevere en analyse af mulighederne til den nuværende leder af PP, Mariano Rajoy.
Rajoy har indtil videre undgået at diskutere emnet og hvorvidt der er behov for et delvist betalingssystem, da man i partiet frygter, at det ville skræmme selv inkarnerede konservative vælgere væk ved valget i marts.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa