Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Tre personer indebrændt i Torre del Mar

Tre medlemmer af den samme familie omkom i går under en brand i Torre del Mar.
Et ægtepar og deres søn nåede ikke ud i tide, da deres bolig i området Las Malvinas tidligt om morgenen brød i brand, mens deres svigerdatter og en dreng på to år blev reddet af brandfolkene.
Andre beboere i boligblokken flygtede fra røgen, der stod ud ad familiens dør og vinduer, og ringede til politiet, som igen tilkaldte brandvæsnet, der nåede frem efter bare seks minutter, men da var det allerede for sent for de tre medlemmer af familien.
Diario Sur skriver, at Policía Nacional er ved at undersøge årsagen til branden, men at det kan have været en elektrisk fejl i stuen.


Baskerlandet skriver som altid sin egen historie.

Historisk magtovertagelse i Baskerlandet

Endnu et afsnit er skrevet i Baskerlandets allerede lange og brogede historie. Det er nemlig lykkedes for venstrefløjskoalitionen Bildu at opnå magten i Guipúzcoa-provinsen, da PSOE og Partido Nacionalista Vasco (PNV) ikke kunne komme til enighed om en koalition.
Martín Garitano er blevet taget i ed som den nye administrator i provinsen, og det skete under en ceremoni med deltagelse af mange medlemmer af det forbudte parti Batasuna. Bildu blev godkendt den 1. maj, altså kun tre uger før valget den 22., og regerer allerede i 106 baskiske kommuner, inklusive San Sebastián, hvor nationalistpartiet PNV ellers gennem de sidste tre årtier har præget det politiske billede.
Det er første gang, at den ekstreme venstrefløj, der gennem årene er set i flere variationer, skal regere nogen af de tre baskiske provinser.
Bildu har allerede skabt problematik ved bl.a. at ville eliminere personlige sikkerhedsvagter for politikere og andre, som har følt sig truet af ETA, ligesom man nu vil fjerne alle symboler for Spanien, heriblandt kongens billede, fra offentlige bygninger.


93 spanske soldater er foreløbig omkommet i krigen mod taleban.

Spanske soldater dræbt i Afghanistan

To spanske soldater blev søndag dræbt i Afghanistan, idet en bombe detonerede, da de kørte forbi i en panservogn af typen Lince (opkaldt efter lossen). Tre andre blev såret.
De dræbte er Manuel Argudin Perrino (34 år) og Niyireth Pineda Marín (31 år).
96 spaniere er omkommet i Afghanistan, siden Spanien under José María Aznar (PP) i 2002 sendte de første soldater til missionen mod taleban. 93 af de omkomne var soldater, mens to var fra Guardia Civil samt en var tolk. 62 af dem omkom i helikopterulykken i maj 2003.
Forsvarsminister Carme Chacón kalder missionen i Afghanistan den mest farlige af dem, som den spanske hær deltager i.
Spanien begynder i starten af 2012 tilbagetrækningen af tropperne, som alle skal være ude af Afghanistan i 2013, når NATO planlægger at afslutte missionen.

120 km/t fra 1. juli

Ministerrådet har besluttet at hæve fartgrænsen igen. Fra den 1. juli må vi igen køre 120 km i timen på motorvejene.
Beslutningen blev taget fredag, selvom der faktisk har været færre ulykker med dødeligt udfald, og man har sparet ved mindre import af olie, siden den lavere fartgrænse blev indført den 7. marts.
Heldigvis satte man dengang kun klistermærker på fartskiltene langs motorvejene, så før den 1. juli skal mærkerne altså bare pilles af.

Spaniens U21 fortjente sejren

Spillerne på det spanske ungdomslandshold fortjente at vinde, mener træner Luis Milla.
Lille La Roja vandt som bekendt 2-0 over Schweiz i europamesterskabsfinalen, der blev spillet lørdag i Aarhus. Og det kom ikke bag på træneren. ”De fortjener det på grund af deres hårde arbejde, deres mentalitet, vilje og kampånd,” citeres han i El País.
Der blev dog sat spørgsmålstegn ved det med den spanske mentalitet, da spillerne efter sejren løb rundt på den århusianske grønsvær med ikke kun det spanske flag, men også det andalusiske og det baskiske.

Adrián løb med støvlen

Adrían López, der til dagligt spiller for Coruña, blev kåret som turneringens bedste spiller.

Kvindelige næser de bedste

Mens juryen endnu ikke har afgjort, hvorvidt kvinder eller mænd er de mest intelligente, lader det til at være et faktum, at kvinder har den bedste lugtesans.
I hvert fald er vinderen af sommelierkonkurrencen Nariz de Oro for tredje år i træk en kvinde. I år er vinderen catalanske Montse Velasco, der arbejder på den familieejede restaurant La Guina del Guinardó.
Sidste år vandt Andrea Alonso, der arbejder som vinekspert for Makro i Alicante, mens det i 2009 var Maria José Vázquez fra restauranten på Guggenheim i Bilbao, som løb med ”guldnæsen”.
For at vinde, skal man identificere fem vine ved blot at bruge lugtesansen (man må slet ikke smage).

Torremolinos vært for vinmesse

Torremolinos skal i november være vært for vinmessen XII Feria del Vino y de la Denominación de Origen (D.O.). Messens mission er naturligvis at promovere for de spanske vindistrikter og vine, men også betydningen af vinene for gastronomien, specielt middelhavsdiæten.
Både professionelle fra f.eks. restaurationsbranchen og almindelige vin-aficionados er velkomne. Messen afholdes den 12. – 14. november i kongrescentret, Palacio de Congresos y Expocisiones.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa