Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Skaber sagen mod Bankinter præcedens?

Bankinter skal betale for islandsk tab

Provinsdomstolen i Murcia har beordret, at Bankinter skal betale en kundes tab på investeringer i Island.
Begrundelsen er, at banken ikke informerede tilstrækkeligt om risiciene ved at investere i islandske bankaktier. Retten i Cartagena havde først dømt til fordel for kunden, der skulle kompenseres det samme beløb, som hun havde investeret, nemlig 58.000 euro.
Bankinter ankede, men nu har provinsdomstolen bekræftet dommen.
Ifølge El País begrunder domstolen sin afgørelse med, at banken skal påpege de specifikke risici ved en investering og ikke kun fokusere på mulige afkast. Begrundelsen uddybes med, at aftalen mellem banken og kunden ikke gjorde opmærksom på, at kunden risikerede delvist eller helt at tabe de investerede penge, og at netop det er professionelle rådgiveres opgave.Fartgrænsen på 110 km/t markeret med klistermærke.

Fartgrænsen sættes måske op igen

På trods af at antallet af omkomne på de spanske veje er faldet, siden den lavere fartgrænse på 110 km/t den 7. marts blev indført på motorvejene, overvejer regeringen nu at lade grænsen stige til 120 km/t igen.
Den oprindelige årsag til fartnedsættelsen var de øgede brændstofpriser i kølvandet på urolighederne i Nordafrika og Mellemøsten, mens færre dødsulykker har været en sidegevinst.
Men hvad oliepriserne angår, er der ikke den store anledning til at hæve grænsen. En tønde olie kostede i marts omkring 116 dollar, mens prisen i dag er 113 dollar. Den internationale energikommission med EU i spidsen har dog meddelt, at man i juli slipper 60 millioner tønder fra en reservebeholdning på markedet for at berolige forbrugerne.
I begyndelsen af ugen udtalte industriminister Miguel Sebastián, at den lavere fartgrænse betyder, at der bruges omkring seks procent mindre brændstof, end da vi måtte køre med 120 km i timen, og at det alene i marts og april resulterede i en besparelse på omkring 200 millioner euro.
Samtidig betyder det lavere forbrug dog færre penge i statskassen, da omkring 50 procent af prisen på brændstof er moms og afgifter. Det kompenseres delvist ved flere bøder; i marts og april blev der udstedt 138.382 fartbøder, hvilket var 16 procent flere end i årets to første måneder.
Antallet af omkomne i trafikken faldt med 11 procent i marts og april i forhold til januar og februar.
Ikke desto mindre er der stadig stor modstand mod den lavere hastighedsgrænse, og sagen debatteres i dag i ministerrådet.


Nonner afhøres i sagen om de stjålne børn

Sagen om Spaniens stjålne børn kommer nu også til at inkludere nonner.
Statsadvokaten har besluttet ikke kun at afhøre sygeplejere og læger, men også nonner, der arbejdede som sygeplejere i de fire årtier, nyfødte børn blev tvangsfjernet fra sine biologiske forældre på et endnu ukendt antal af landets hospitaler.
Det vides ikke, hvornår retssagerne begynder, men at de implicerede kan blive anklaget for dokumentfalsk (i forbindelse med navngivning) og kidnapning.


22-årig omkommet i Sankthansbål

En 22-årig mand omkom i aftes i A Coruña, da han ifølge traditionen ville springe over bålet under San Juan. Han valgte at udfordre områdets største bål, hvor han blev fanget af et møbel, som var placeret der for at holde bålet oppe og fodre flammerne.
Flere af de andre deltagere forsøgte at redde ham, men bålet var for stort, og i stedet kom flere af “redningsmænd” selv til skade.


Lad vores ferie være i fred

Pave Benedict XVI besøger i august Madrid i forbindelse med verdenskonferencen World Youth Day for unge katolikker. Mens mange glæder sig over den ekstra omsætning, som de mange deltagere vil betyde for hovedstaden, beklager flere offentligt ansatte sig ifølge El País over, at konferencen afholdes i august, deres ferieperiode.
275 skoler i hovedstadsområdet har netop fået besked om, at der skal holdes åbent for at konferencedeltagere kan indlogeres på skolerne fra den 15. – 22. august, og det betyder, at mange af de offentligt ansatte også disse dage vil blive nødt til at komme på arbejde.
En underskriftindsamling er nu i gang, ligesom fagforeningen CCOO har beklaget sig. Skoleledere har allerede nægtet at give afkald på deres ferier.
Blandt klagemålene er desuden, at offentlige skoler ikke bør anvendes til religiøse formål.Fuengirolas fineste bygning kommer endelig til gavn.

Ombygning af det gamle rådhus i Fuengirola begynder

Arbejdet på at bygge det gamle rådhus i Fuengirola om til et hotel skal starte i juli, skriver Diario Sur.
Det sker, efter Junta de Andalucía endelig har godkendt den nye byplan (PGOU), og hotelselskabet har fået de nødvendige tilladelser.
Hotellet kommer til at hedde Casa Consistorial, det får 40 værelser, og byggeriets prisseddel bliver omkring 4,5 millioner euro.


Helligdag i dag
24. juni: I dag er der lokal helligdag i Benalmádena, Nerja og Manilva.

¿Qué pasa? – denne weekend

Estepona
24. – 26. juni
Middelaldermarked afholdes på Plaza de las Flores og de omkringliggende gader.

Frigiliana
Indtil 9. september
En kollektiv sommerudstilling kan ses i Galería Krabbe. Se mere på www.galeriakrabbe.com.

Fuengirola
24. juni kl. 20.30
Koret Virgen del Mar synger i kirken Ntra. Sra. del Rosario på Plaza de la Constitución. Gratis entré.

Málaga
Indtil 2. oktober
Cherchez la Femme er titlen på en udstilling af graveringer af Picasso, der kan ses i museet Fundación Picasso på Plaza de la Merced. Mere info på www.fundacionpicasso.es.
Indtil 30. juni

Musicalen Mamma Mia med Abbas største hits kan opleves på Teatro Cervantes. Tidspunkterne varierer, se www.teatrocervantes.com.
24. juni kl. 22.00
Ricky Martin giver koncert i Cortijo de Torres. Entré fra 37 euro på www.malagaentradas.com.

Marbella
Indtil 7. august
Værker af Joan Miró (Serie Mallorca) udstilles i Museo del Grabado Español Contemporáneo i den gamle bydel.
24. – 26. juni fra kl. 12.00 – 23.00
Kunstfestival, Festival de Arte, afholdes i Alameda-parken og Avenida del Mar.
For mere information se www.festivaldeartemarbella.com.

Mijas
Hver onsdag kl. 12.00
Flamencoshow på Plaza Virgen de la Peña.
Indtil 26. juni
Danseinteresserede kan opleve danse i flere genre i festivalen Up Dance. Studerende fra danseworkshops i Las Lagunas og Mijas Pueblo giver eksempler på dansekunst i Auditorio Municipial i Mijas Pueblo.

Sotogrande
Hver weekend
Er der poloturneringer på Santa María Polo Club. Flere detaljer fås på www.santamariapoloclub.com.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa