Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Kinesiske møntvaskerier vasker sorte penge hvide.

Hvidvaskning af penge i vaskerier

Guardia Civil har netop optrævlet det største kriminelle netværk af kinesere nogensinde i Spanien, informerer El País.
Politiet havde i fire år holdt øje med netværket, eller triaden, som skulle have hvidvasket penge via en række møntvaskerier i Østen.
Den ældste del af triaden havde opereret i over 20 år, og den beskæftigede sig først og fremmest med indsmugling af cigaretter, tøj og tasker. Indtægterne herfra blev bragt tilbage til Kina af herboende kinesere – flere af dem skulle være flyttet hertil af netop den årsag. Nogle af dem ufrivilligt, mener avisen. De transporterede hver gang under 20.000 euro for ikke at vække mistanke, hvis de skulle blive undersøgt i tolden.
I Kina blev pengene vasket hvide i en lang række firmaer, oprettet netop med dette formål, heriblandt omkring 1.000 vaskerier.
Politiet har anholdt 34 formodede medlemmer af netværket i Spanien. Det formodes, at de tjente op mod 40 millioner euro om året.

Baskerne tjener mest, kanarierne mindst

Lønmodtagerne i Baskerlandet er stadig dem, der har den højeste gennemsnitsløn i Spanien, mens indbyggerne på de Kanariske Øer tjener mindst.
Baskernes lønninger ligger gennemsnitligt på 26.162 euro om året, og efter dem kommer lønmodtagerne i Madrid (25.860 euro), Catalonien (23.851 euro), Navarra (23.657 euro) og Asturien (22.597 euro), mens kanarierne gennemsnitligt tjener 18.926 euro.
Den årlige, andalusiske gennemsnitsløn er også under landsgennemsnittet, nemlig 20.906 euro.
Gennemsnittet for hele Spanien er på 22.511 euro. Kvinder tjener gennemsnitligt 19.502 euro, mens mænd får 25.001 euro. Tallene er fra 2009, men blev offentliggjort i går af det nationale statistiske institut INE.


Ubenyttede cykelstier i Vélez-Málaga

Ingen reservedele til cykler i Vélez-Málaga

For tre måneder siden begyndte kommunen i Vélez-Málaga at stille 100 cykler til rådighed til indbyggere og besøgende. Tanken var, at man med de gratis cykler ville mindske biltrafikken og dermed forureningen i byen.
Men nu må man indstille tilbuddet. Årsagen er ifølge Diario Sur, at man ikke har reservedele til køretøjerne. De skulle dog have lidt mere end almindelig slitage, nogle har også været udsat for hærværk.
Det tidligere byråd (PSOE, IU og GIPMTM) havde indført en aftale med et privat firma, som for 1.500 euro om måneden skulle holde cyklerne ved lige, men aftalen inkluderede ikke lapning af dækkene eller reservedele. Allerede inden PP indtog rådhuset, blev cyklerne gradvist taget ud af drift, og nu er de alle sammen fjernet fra bybilledet.
Cykler og stativer havde kostet 150.000 euro.

Mijas beder ministerium om at betale for belysning

Gennem de seneste 40 år har Mijas’ kommune betalt for vejbelysningen på den del af landevejen A-7, som går gennem kommunen. Det koster mellem 8.000 og 12.000 euro om måneden, skriver La Opinión de Málaga.
Det tilfalder dog slet ikke kommunen at betale for vejbelysningen, men derimod staten.
Kommunens nye, konservative styre har derfor bedt Dirección General de Carreteras, der hører under ministeriet for offentlige arbejder, Fomento, om fremover at betale regningen.

Sankt Hans og San Juan

I aften er det som bekendt Sankt Hans, eller på disse breddegrader San Juan.
Det betyder bål og fest på mange af landets strande, men hvorfor er det nu, at vi fejrer denne aften?
Jo, manden vi fejrer, er Johannes Døberen. Hans fødselsdag er den 24. juni, men som med Jesus fødselsdag, som den kristne kirke har besluttet, er den 25. december, fejres også Johannes dagen i forvejen. Og som med julen indførte de tidlige kristne på pragmatisk vis mange af de nye helligdage på samme tid som de tidligere hedenske højtider. Sankt Hans blev lagt samme dag som årets længste dag (midsommer) – eller næsten, da den længste dag er den 21. juni.
Her kommer bålet ind i billedet. Ideen er at give solen mere styrke, når nu vi allerede går mod mørkere tider, ligesom ilden skulle rense tilskuerne.
Her sendes ingen heks til Bloksbjerg, men mange steder brændes en ’júa’, en dukke, som symboliserer alt ondt. Nogle steder dypper man sig i havet ved midnat, hvormed man kan ønske sig tre ting, mens man andre steder skal hoppe over bålets flammer ni gange for at tiltrække medgang. Flere steder arrangeres også fyrværkeri.
Flere kommuner, heriblandt Málaga, har løftet pegefingeren og påmindet om, at det kun er tilladt at tænde bål og grille på bestemte, godkendte områder.


Koncert med Winehouse i Bilbao tvivlsom.

Amy Winehouse-koncert i fare

Sjælepinte R&B sanger Amy Winehouse er på tourné, og ifølge planen skal hun den 8. juli give koncert i Bilbao. Efter en mærkværdig opførsel under koncerten i Beograd, hvor mange af de 20.000 tilskuere udvandrede, blev hendes koncerter i Athen og Istanbul aflyst, og hun er nu tilbage i London. Selvom hendes manager har udtalt, at hendes aktuelle, uspecificerede problemer skulle blive ordnet, er der alligevel tvivl om, hvorvidt koncerten i Bilbao bliver afholdt.

U21 klar til finale og OL

Det spanske U21 hold er ikke kun klar til finalen i U21-foldboldmesterskabet, men sejren over Hviderusland i aftes giver også en plads ved OL i 2012 i London.
Kampen i Viborg blev ellers vundet på et hængende hår, da Spanien først udlignede hviderussernes føring i sidste minut af den ordinære spilletid, mens holdet i den forlængede spilletid spillede overbevisende og scorede to pragtmål til resultatet 3-1.Finalen spilles mod Schweiz på lørdag kl. 20.45 i Aarhus.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa