Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Ingen tyreløb – sidste års mishandling ikke glemt

Sidste weekend var det feria-tid i Alhaurín el Grande. Som festugens højdepunkt havde kommunen tidligere år arrangeret et såkaldt tyreløb, hvor folk tidligt om morgenen, altså direkte efter nattens festivitas, kunne ”løbe” foran en tyr i byens tyrefægterarena og altså lege San Fermín.
Sidste år skete der imidlertid det, at én af tilskuerne havde taget et videokamera med og lagde optagelsen på nettet. Det er selvfølgelig grumt nok, at folk løber efter en sagesløs og forskræmt tyr, men hvad man i virkeligheden så, var en flok store, unge lømler, som slog og sparkede, hev og sled i et par unge kviekalve. Til slut så man den ene falde udmattet om og langsomt dø af mishandlingen.
I år besluttede byrådet så, at man ville rette op på byens meget beskadigede image og forbød derfor afholdelse af disse offentlige dyremishandlinger. Udover ’tyreløbene’ forbød man også brug af ponyer, der ellers tidligere år har ageret som levende legetøj for børn, som de i evighed har skullet bære rundt i en snæver ring.
Andre byer har også forbudt disse ’ponys de feria’, heriblandt Granada, Almería og Jerez.Miljøminister Rosa Aguilar forsvarer de spanske agurker.

Første agurketilfælde i Spanien

I går blev det første tilfælde af den farlige tarmsygdom VTEC registreret i Spanien. Ifølge El Mundo drejer det sig om en 41-åig mand, som blev indlagt på et hospital i San Sebastián, da han have stærke smerter og de symptomer, der kendetegner sygdommen forårsaget af E. colibakterien. Her til morgen meldes han dog allerede at være i bedring.
Avisen skriver endvidere, at manden tilsyneladende havde været i Tyskland, nogle dage før han blev syg. Der er 14 personer nu døde, mens omkring 1.400 skulle være inficeret.
Samtidig har den spanske regering igen opfordret Tyskland til at lede efter smittekilden på egen jord.
”Den tyske regering må forstå, at det ikke er korrekt at bebrejde Spanien,” siger miljøminister Rosa Aguilar til El País. Hun mødtes i går med landmænd i Almería-provinsen, der allerede mærker konsekvenserne af den manglende eksport af ikke kun agurker, som stadig flere lande advarer imod, men også andre grøntsager samt frugt. Man regner i øjeblikket med tab på omkring seks millioner euro om dagen.
Aguilar har desuden sagt, at Spanien havde været meget hurtig til at analysere drivhusene, hvor de udskældte agurker kom fra, men hvor man altså endnu ikke har fundet spor af E. colibakterien.
Fra Europakommissionen forlyder det fortsat, at man stadig ikke har sporet kilden, og de europæiske landbrugsministre mødes i dag for at diskutere sagen. I mellemtiden kommer lastvogne med grønsager og frugt – stadig fuldt lastede – tilbage til Spanien.


IU i Manilva beskyldt for at betale for stemmer

Guardia Civil og Policía Nacional er nu ved at undersøge, hvorvidt IU (Izquierda Unida) i Manilva har købt sig til stemmer ved kommunalvalget den 22. maj.
Det er konkurrenterne, PSOE, PP og Agrupación Socialista de Manilva (ASM), der ifølge La Opinión de Málaga allerede på valgdagen anmeldte IU. De mener, at IU kun havde stemmer til syv mandater, men at stemmeoptællingerne sendt til indenrigsministeriet ”ved en fejl” gav partiet otte mandater, hvormed partiet fejlagtigt fik flertal i byrådet.


350.000 biler forventes forbi Málaga på vej til Marokko

Myndighederne forventer, at omkring 350.000 biler i år vil køre gennem Málaga-provinsen med kurs mod havnene i Málaga, Algeciras eller Tarifa for derfra at sejle til Marokko eller Algeriet, skriver avisen Málaga Hoy.
I år forventes det store rykind at starte allerede i starten af juni og at være forbi i slutningen af august, når alle er kørt retur til det øvrige Spanien, Frankrig, Belgien eller andre lande mod nord.


Kongen skal opereres

Kong Juan Carlos skal igen opereres. Denne gang er det galt med det højre knæ, der volder ham problemer på grund af en gammel sportsskade. Det har forhindret ham i at stå op i længere perioder.
Operationen er planlagt til begyndelsen af juni.


Kokkekonkurrence på CIOMijas

CIOMijas i La Cala de Mijas er i morgen vært for semifinalen i en konkurrence, der skal afgøre, hvem som bliver årets kok.
I konkurrencen dømmer bl.a. den kendte kok Martín Berasategui. Ni andalusiske og en kanarisk kok dyster om at komme videre til finalen.


Læs flere nyheder her…

 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa