Det danske magasin i Spanien

Forleden dag stod jeg foran spejlet. Selvom jeg trak maven ind og puttede skulderbladende om i baglommerne, kunne jeg godt se, at der var rimelig meget, der trængte til en kærlig opstramning, inden jeg kunne lide at vise mig i det lette sommertøj.

Jeg kom til at skrupgrine, idet jeg pludselig erindrede, at jeg havde stået sådan hvert år, når sommermånederne nærmede sig, siden jeg var 13 år med den første sommerforelskelse i hjertet. Nu stod jeg her som 68-årig og havde nøjagtig de samme forfængelige ønsker om at tage mig bedst muligt ud i sommertøjet. Jeg er sikker på, at vi hvert forår er millioner af kvinder verden over, der gør vort bedste for at blive flotte til sæsonen ved stranden eller poolen, eller byturen i det lette, luftige og afslørende sommertøj.
Det fortæller mig, at uanset alder, bliver vi ved med at være Quinder med stort Q, og det er jo i grunden ganske dejligt at mærke livets brusen og stadig ønske at være tiltrækkende og lækre, uanset hvor vi er på livets alderstrin. Seksualiteten stortrives, når vejret er dejligt og nætterne er lune. Synes du, at din partner er blevet lidt sløv i betrækket, så drys lidt maca i hans youghurt og tag selv et drys med (peruviansk ginseng der både bruges til elskovsfremme og til at bedre fertiliteten og velværet i almindelighed).
Er du kommet i den alder, hvor tørre slimhinder er et problem, selvom lysten til sex er til stede, kan olien fra Havtorn, også kaldet omega 7, gøre underværker. Den hjælper alle steder i kroppen, hvor der er tørre slimhinder.
Jeg tror ikke helt, mænd bliver grebet af den samme forårskuller som kvinder, så derfor har jeg overvejende stilet denne artikel til kvinder, men I mænd er selvfølgelig meget velkomne til at læse med over jeres kvinders skuldre.

Slank i en fart
Hvis du står foran spejlet, og det sammen med vægten fortæller dig, at du vil trives lidt bedre, hvis der røg et par kilo, så kan det sagtens nås ved en ihærdig indsats i en kombination af mere bevægelse og med selvdiciplin at vælge den rette mad.
Er der kun tale om et par kilo, kan det være en let og hurtig genvej med en Nupokur. Nupo findes i mange varianter, både som pulverkure i mange forskellige smagsvariationer, velsmagende supper, proteinbarer, drikke med mere. De er sammensat således, at de varetager kroppens behov for både vitaminer/mineraler og proteiner.
Du kan selvføgelig også vælge et godt proteintilskud f.eks. Hamp Protein Compleks. Det er ganske velsmagende, med en lidt nøddeagtig smag, og er helt og holdent et naturligt produkt, der hverken indeholder tilsætningsstoffer, kunstig smag eller konservering. Du kan f.eks. putte proteinet i en juice, mælk eller i din smoothie. Bager du dit eget brød, kan du f.eks. bruge 75% af dit mel og lade de resterende 25% udgøre proteinkomplekset. Der er mange andre proteinpulvere f.eks. DoublePro, sojaprotein, Whey Protein m.fl. Får du godt med protein, føler du dig også mæt i længere tid. Yderligere aktiverer proteinet en lille mængde brune fedtceller i kroppen, som har den specielle egenskab, at de ikke lagrer energi, men brænder den af.
Føler du mere, at en hurtig detox-kur vil gøre dig godt, findes der også en masse gode muligheder enten i flydende form eller som tabletter.
I den flydende form findes Metodren Detox, som er en sammensætning af ca. 10 forskellige afgiftende urter. De fås i forskellige smagsvarianter f.eks. æble, mango osv. Grunden, til at jeg er så begejstret for dem, er, at urterne er sammensat i en meget balanceret form, således at de både afgifter lever, nyrer, tarmsystem osv. I en flaske er der til tre uger. Du blander 11 ml. af urtekoncentrationen med 1½ l. vand, der drikkes i løbet af dagen. Drikken er velsmagende.
I pilleform kan du evt vælge mellem TetraCleanse eller f.eks Biodrain.
Af vitaminer kan du måske vælge Spirulina, der både findes i tabletform, kapsler og pulverform. Som pulver kan du blande den med youghurt, blende den med frugt m.m. Mange, der gerne vil slanke sig, er glade for Spirulina, fordi den er god til at tage sulten, hvis den indtages ca. ½ time før det egentlige måltid. Spirulina er 100% naturlig, og indeholder en masse proteiner, ingen kolesterol, den er rig på jern, antioxidanter, vitaminer og mineraler, rig på klorofyl og essentielle fedtsyrer.

Sødt, dejligt og afhængighedsskabende
En stor fællesnævner for os kvinder er vores søde tand. Det allermest uretfærdige er, at vi også lettere tager på end mænd. Vi kan være standhaftige og ikke røre sødt hele dagen, men sidst på eftermiddagen svigter vores karakterstyrke, og vi kaster os over det søde. Når du nu ved det, og gennem årene forgæves har kæmpet imod trangen til sødt, kan du lige så godt se det i øjnene og sige til dig selv, at sådan er det nu engang og så sørge for at få det bedste ud af det og håndtere det på den sundeste måde. Hvis du spiser meget raffineret mad og mange hurtige kulhydater, slik, sukker, sodavand, alkohol, pasta, hvidt brød m.m., sker der en storproduktion af insulin, der gør, at blodsukkeret falder alt for hurtigt og så vil kroppen have det op igen – og slikket, brødet osv. konsumeres igen og således sluttes cirklen, og på længere sigt får du en øget risiko for at få en sukkersyge.
Når du ved, at tidspunktet for den søde tand nærmer sig om eftermiddagen, så vær forberedt og tag evt. lidt sundt slik i form af nødder, kerner og frø. De indeholder en masse gode fedtstoffer sammen med mineraler og proteiner. Du kan også med god samvittighed nyde lidt mørk chokolade 70% eller mere. Det indeholder en mængde gode stoffer, der nedsætter blodtrykket og indeholder magnesium og antioxidanter.
Krom er meget vigtig i denne sammenhæng. Krom regulerer både for højt og for lavt blodsukker. Mange kosteksperter mener, at de fleste ikke får nok krom i dagligdagen. En amerikansk forsker Richard C. Anderson siger, at alle mennesker behøver 200mcg krom dagligt for at forebygge sukkersyge. Nogle går endog højere op i dosis.

Sund hud og skønt hår
Huden er vores største organ, og det er især om sommeren, vi skænker den særlig opmærksomhed, da vores tøj ikke dækker så store områder af vores krop, og vi gerne vil have en strålende, elastisk og sund hud med en dejlig kulør.
Til den daglige hudpleje har Pharma Nord lige lanceret en ny revitaliserende Q10 dagcreme, som jeg er blevet lidt pjattet med. Den er uden parabener og med en masse styrkende ingredienser såsom Q 10, jojobaolie, pycgnogenol m.m. Den er rimelig prisvenlig, så man kan tillade sig at bruge løs af den uden at føle, at det går ud over økonomien.
Serien Derma har beskyttelsescremer i alle faktorer både til krop og ansigt. Det dejlige ved Dermaserien er, at produkterne er rene og prisvenlige. Er du blevet solskoldet, så brug en Aloe Vera Gel. Det både lindrer og heler solskadet hud.
Imedeen Tan Optimizer er min personlige redningsplanke om sommeren. Normalt har jeg svært ved at tåle solen og bliver aldrig brun, men det har ændret sig ganske gevaldigt, siden jeg opdagede midlet. Jeg bliver ikke så let rød mere og får endog en smukkere lysebrun farve. Jeg starter med at tage den ca. 1 måned før, jeg skal i solen. Imedeen Tan Optimizer stimulerer produktionen af melanin, der er hudens eget beskyttelses- og bruningspigment. Midlet er fyldt med planteekstrakter og vitaminer, der forbereder huden indefra til solen og også hjælper med at beskytte mod solens skadelige UV stråler.
Lider du af uønsket hårvækst, er der nu en mulighed for en permanent hårfjerning fra firmaet Arcon, der står bag en ny naturcreme uden parabener eller kemikalier. Produktet hedder HårStopp og findes i to varianter en til kroppen og en til ansigtet.
Sørg for at få essentielle fedtsyrer nok. Epa-Gla+ indeholder omega 3-6-9. Omega 6 hjæper især med at forbedre hudens barrierefunktion og modvirker kløe.
Angående den daglige kropspeje, så vær opmærksom på den gode kokosolie. Den kan nemlig ikke bare bruges i madlavningen, men er også rigtig lækker at smøre på kroppen. Den trænger let igennem huden og styrker det underliggende bindevæv. Således hjælper den med at øge hudens smidighed, fasthed og blødhed.
Taber du håret, eller synes du bare, at dit hår skal være lidt sundere, findes der mange gode produkter. Udover gode, naturlige shampoer kan du styrke håret indefra f.eks. med Hair Nutrients, Priorin eller Arcon. Det er produkter med urter og vitaminer, der er sammensat m.h.p. hårets sundhed og vækst.

Lækker du?
Rigtig mange kvinder har det problem, at de lækker. Selv i år 2011 er det et problem, vi ofte ikke har lyst til at tale om og da slet ikke med lægen. Kvinderne vil ikke med til stranden, de kan ikke gå med tynde trusser eller bruge G-streng, de taber lysten til at motionere, vil ikke danse, passer på ikke at grine, hoste osv. osv. og har ofte en tilbøjelighed til at isolere sig. Lidelsen kaldes inkontinens og kan ramme i alle aldersgrupper. Mange overvægtige kvinder lider af inkontinens, så udover at være ked af at være overvægtig bliver man også ked af at lide af inkontinens, og så lurer depressionen lige om hjørnet. Mange kan hjælpes ved at lægge kosten om og gøre knibeøvelser til en del af hverdagen, få evt hjælp af en dygtig fysioterapeut. Inkontinens kan også skyldes østrogenmangel og så kan det have en virkelig god effekt med lokal østrogenbehandling. Der findes også et kosttilskud ved navn InControl, der kan være en stor hjælp. Midlet indeholder græskarfrø og tørret tranebær.
Mange med inkontinens drikker alt for lidt vand bare med det resultat, at blæren kan rumme mindre og mindre. På den måde bliver problemet værre, så husk især i sommertiden at drikke godt med vand 1½ – 2 l dagligt.
Det må lige nævnes, at inkontinens kan være en bivirkning ved forskellige former for medicin f.eks. vanddrivende medicin og hjertemedicin.

Af Anni Dahms, Anni’s Vitalshop

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.