Det danske magasin i Spanien
Bæstet tilbage med Málaga CF-logo

Bæstet tilbage med Málaga CF-logo

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

”Jeg tog ikke på badeferie i Brasilien, men ville opereres af den læge, der kendte mig”, fortalte Baptista om smutturen til hjemlandet.
Han er ikke nogen hvemsomhelst, stjerne-navnet Málaga CF købte i den regnfulde transfertid i januar.
Brasilianeren Julio Baptista med en fortid i de europæiske storklubber Sevilla, Real Madrid, Arsenal og Roma var udset til, sammen med topscorer Rondon fra Venezuela, at score de mål, som kunne bringe Málaga CF på kurs væk fra den sumpede nedrykningssektion i La Liga. Hans kontrakt lød på 2,5 år med en købspris på 2,5 mio. euro og en gage tæt på de 3 mio. pr. sæson. Det blev til Málaga-debut i 1-4 nederlaget til mesterholdet FC Barcelona den 16. januar på Camp Nou i Barcelona. En uge senere scorede Baptista i den dramatiske 3-4 match i Valencia for den 13. februar at blive skadet i 2-2 opgøret mod Getafe på La Rosaleda. Han nettede på straffespark, men pådrog sig uheldigvis en meniskskade.
Og så så man ikke mere til stjernen før 3. april, da han rejste med sine holdkammerater til Levante (1-3) – uden at spille. Baptista var dagen forinden sammen med sine kone arriveret til Málaga fra hjemlandet Brasilien. Det havde i mellemtiden vakt almindelig undren, at han ikke blev i Málaga og lod sig operere her, hvor Málaga CF har sin lægestab.

Kender lægerne
Ved sin tilbagekomst til Costa del Sol forklarede han:
”Jeg ville forkorte min skadespause. Den var sat til otte uger, men blev efter operation i Brasilien begrænset til seks. Jeg har arbejdet hårdt med træning på cykel og i pool, så min fysiske tilstand er bevaret. Jeg håber snart at vende tilbage på Málagas hold.
Man skal forstå min beslutning om at rejse til Brasilien. Jeg har næsten i ti år været behandlet af læger i staben omkring der brasilianske landshold og jeg var sikker på, at de kunne forkorte mit fravær fra fodboldbanen.
I Brasilien nåede kommentarer mig omkring mit ophold her, som gjorde mig vred. Men jeg var altså ikke på badeferie, men til hurtig genoptræning, så jeg i en fart kunne blive klar for Málaga CF. Min karriere har været pletfri. Jeg har aldrig voldt problemer for de klubber, jeg har spillet i. Min indstilling har altid været meget professionel.
Under mit ophold i Brasilien havde jeg hele tiden kontakt til folk i Málaga CF og det var meget vigtigt”.
Den 30-årige Julio Baptista kaldes, grundet sin for en brasilianer store fysiske styrke, ”Bæstet”.
Hvilket han ikke har noget imod. Nu er det blot spændende, hvor mange kræfter der er i ham efter operationen og rekreationen i Brasilien.

Facts om Baptista
Født den 1. oktober 1981 i Sao Paulo, Brasilien.1,87 meter høj
Position: Forward eller offensiv midtbanespiller.

Trøje nummer: 6:
Senior-karriere:
2000-2003:

Sao Paulo: (75 kampe – 10 mål)

2003 – 2005:
Sevilla (63 – 38)

2005 – 2008:
Real Madrid (59 – 11)

2006 – 2007:
Lånt til Arsenal (24 -3)

2008 – 2011:
Roma (57 – 12 )

2011 – 2014:
Málaga CF (5 – 2)
47 kampe på det brasilianske landshold med fem scoringer.

Fire kontrakter ophører
Det er ikke kun danske Patrick Mtiliga, der efter denne sæson har kontraktophør i Málaga CF.
Det gælder også anden-målmanden Arnau, højre backen Manolo Gaspar og forwarden Quincy.
For den 36-årige Arnau bliver det et vemodigt farvel, men alderen har indhentet ham.
Som en af de mest loyale spillere i klubben blev det til en del sæsoner på førsteholdet. Han kom ved årtusindskiftet fra FC Barcelona.

Check fra Málaga CF til norske Rosenborg for Kris Stadsgaard
Der er nu sket noget i sagen om manglende transferpenge fra Málaga CF til norske Rosenborg, hvorfra Málaga købte danske Kris Stadsgaard i august 2010.
Til den norske avis Aftenposten har Rosenborgs økonomidirektør, Kathrina Erlandsen, oplyst, at Málaga CF har betalt første rate – men for sent. Og da Rosenborg endelig fik penge, var beløbet på checken lavere end aftalt. Derfor indgik de to parter en ny betalingsaftale, men Rosenborg var stadig ikke tilfreds og fremsendte Málaga CF et krav om betaling af renter for den overskredne betalingstid.
Også Kris Stadsgaards tidligere danske klubber, Sengeløse, AB og FC Nordsjælland har krav på såkaldte udviklingspenge for danskeren.

Siden sidst
3. april: Levante – Málaga CF 3-1 (2-0)
10. april: Málaga CF – Deportivo La Coruña 0-0.
16. april: Málaga CF – RCD Mallorca…
Herefter lå Málaga CF nummer…???

Kommende kampe
1. maj: Málaga CF – Hercules
8. maj: Atlético Madrid – Málaga CF
11. maj: Málaga CF – Sporting Gijón
15. maj: Athletic Bilbao – Málaga CF
22. maj: Málaga CF – FC Barcelona
(Med forbehold for at enkelte kampe kan blive flyttet til lørdag eller mandag)

Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i Danmark er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-fodbold på La Rosaleda stadion i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
De koster fra 40 euro pr. kamp. Forinden frokostarrangement og bus tur retur til stadion fra Fuengirola.

Kontaktpersoner:
Formand Morten Møller 617 700 424, moellemorten@gmail.com
Næstformand Uffe Madsen 952 568 343, uffe@spaininvest.net

La Peña de Dinamarca er den eneste officielle supportklub for Málaga Club de Fútbol.
Den tæller mere end 150 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmadena.

Den dansk-grønlandske handels- og servicevirksomhed Arctic Group har ferie- og fodboldtilbud på programmet for sine medarbejdere. Ferielejligheder i La Cala de Mijas og fodboldbilletter i La Peña de Dinamarca. Et meget populært koncept med pres på til storkampe i Málaga mod Real Madrid og FC Barcelona. Her ses bestyrelsesformand Poul Jørgen Nielsen sammen med Kristina, Per Kondrup og sønnen Niclas samt nogle tilrejsende venner inden en kamp.
Arctic Group med hovedsæde i Nørresundby er VIP erhvervssponsor i La Peña de Dinamarca.

Politisk besøg hos La Peña
La Peña de Dinamarca fik overraskende politisk besøg under Forårsmessen i Club Danés i april.
PSOEs borgmesterkandidat i Fuengirola, advokaten Javier García León, kiggende forbi og hilste på formand, Morten Møller. Han bidrog straks til foreningens virke ved køb af La Peña-dress. Sammen med PSOEs nummer to til kommunevalget den 22. maj, svenske Johanna Forsell, aflagde han alle stande på messen et besøg.
Hans ”bodyguard”, der er medlem af en supporterklub for Málaga CF i Fuengirola, udtrykte ligesom León begejstring på La Peña de Dinamarcas virke.

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa