Det danske magasin i Spanien

Dybt skuffet over pludselig at ryge af holdet i Málaga CF

Han kæmpede til blodet sprang fra en flænge i hovedet i sin debutkamp for Málaga CF den 30. januar 2009 mod Atlético Madrid på La Rosaleda. Han blev ført fra banen med en brækket næse, da Real Madrid-stjernen Ronaldo i irritation over hans pågåenhed slog ham til jorden med et albue-stød på Bernabeu stadion i Madrid den 24. januar 2010.
Den ukuelig fight har altid været den nu 30-årige Patrick Mtiligas varemærke.Men i februar 2011 satte træner Manuel Pellegrini ham ud på bænken, efter han havde spillet en god kamp mod Zaragoza og lagt op til Dudas mål.
Vi træffer Patrick på Kirkepladsen i Fuengirola og tager i restaurant La Plaza en personlig snak om, hvad der rører sig i ham. Han er jo kommet til Málaga CF for at spille fodbold – og her i hans karrieres efterår er det vigtigt med kampe, når ambitionen er endnu flere år i gamet.
Trods situationen er Patrick som altid i godt humør. Storsmilende med en smittende latter og stunder til også alvorlig snak, hvor han reflekterer på såvel de forudsigelige som uforudsigelige stunder i livet.Han står i en af de sidstnævnte. ”Ærgerligt at blive sat udenfor”, siger han.
”Jeg blev trist i starten og da også meget skuffet”.Træner Pellegrini valgte at sætte den offensive portugiser Eliseu ned på Patricks venstre back-position. En træningsdag spurgte han til årsagen. Pellegrini fortalte ham, at han såmænd havde været god nok, men at han i situationen ville prøve noget nyt. For nylig ramtes Patrick Mtiliga så af en lyskenskade under træningen, hvilket jo blot forværrede hans situation hos Kysten bundhold i La Liga.

Kontrakten
Også sidste sæson røg danskeren for en stund af holdet under træner Muñiz. Det var efter hans hurtige skadespause, men han kom igen, hvad han også håber at komme her mod slutningen af denne sæson. I sæsonen 2009-2010 blev det til 23 La Liga-kampe – sæsonen rummer 38. Det var et fodboldår også præget af skader og karantæner for Mtiliga. I dette var han fast mand indtil afsættelsen. Hans kamptal står på 21. Han skal op på 25 for kontraktforlængelse. Patricks popularitet har altid været stor i den bredde fanskare i Málaga. Da La Peña de Dinamarca var i Madrid til farcen Real Madrid – Málaga CF (7-0) spurgte tilrejsende Málaga-supportere danskeren om, hvorfor han ikke var på holdet?

Og La Danesa ringes op af spanske journalister med samme spørgsmål?Hans agent-team har haft kontakt til Málaga CF for at få en afklaring om hans fremtid i klubben, men er ikke blevet klogere.

Fremtiden
Selv håber Patrick på flere år i Málaga CF, selvom nedrykning vil betyde lønnedgang.
”Jeg har nogle fodboldår i mig endnu”, siger han. ”Og både min kæreste Mai og vore to drenge er glade for at være på Costa del Sol. Børnene går i en fin skole og vi har en skøn omgangskreds”.
”Og hvad så, når det hele er forbi?”
”Jeg ved endnu ikke rigtigt, hvad jeg skal lave, men en mulighed kunne være at blive spilleragent”, siger han. ”Med mine mange år i fodbold føler jeg, at jeg har de rigtige forudsætninger – i forhold til såvel de unge spillere som klubberne.”
Patrick Mtiliga gik i Danmark ud af 10. klasse for at fortsætte i en gymnasieklasse for sportstalenter. De planlagte fire år blev til blot tre måneder. Fra klubben B 93 og det danske U-landshold gik turen i 1999 videre til en professionel karriere i Holland. Ti år senere havnede han og familien i Málaga. Fortsættelsen er ukendt.

Kaldt hjem til landsholdet
For Patrick Mtiliga blev det en stor opmuntring, da landstræner Morten Olsen torsdag den 10. marts kaldte ham hjem til det danske landshold. Han indgik sammen med sin holdkammerat i Málaga CF Kris Stadsgaard i brutto-truppen til EM-kvalifikationskampen mod Norge på Ullevaal stadion i Oslo lørdag den 26. marts og testkampen tre dage senere mod Slovakiet.
Mtiliga var også med på det danske landshold til VM i Sydafrika i sommeren 2010, men kom grundet en skade ikke med i slutkampene.

Mtiligas karriere
1998 – 1999: B93 i Danmark
1999 – 2006: Feyenoord i Holland
1999 – 2004: Lånt ud til Excelsior i Holland
2006 – 2009: Breda i Holland
2009 – ????: Málaga CF i Spanien
28 U- og 4 A-landskampe for Danmark

Af Morten Møller Foto: Málagacf.com og Nils Munch Amdisen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.