Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

 

Sheiken: Vi løber ikke fra klubben
Og det gør La Peña de Dinamarca heller ikke – trods Madrid-farcen

Der kunne såmænd være flere grunde til at vende Málaga CF ryggen. Træner Pellegrinis elendige resultater med La Liga-mandskabet og deres farceforestilling i den isnende kulde på Santiago Bernabeu stadion i Madrid sent om aftenen torsdag den 3. marts. 7-0 til Kongeklubben i en kamp, hvor Pellegrini lod flere af sine bedste spillere blive udenfor.

De skulle skånes til søndagens hjemmematch mod Osasuna fra Pamplona, der ligesom Málaga CF lå i bunden af rækken.Nordspanierne vandt 1-0 og Manuel Pellegrini – med lokker, der gråner mere og mere dag for dag – stod tilbage med den helt store fiasko!Den arabiske ejer af Málaga CF, sheikh Al-Thani, og hans folk, der i flere måneder har ført en tilbagetrukken tilværelse i Doha i Qatar, sendte omgående vicepræsident Abdullah Gnub til krisemøder med Pellegrini og den øverste daglige stab i Málaga CF.
På et hurtigt indkaldt pressemøde onsdag den 10. marts bedyrede han, at Al-Thani ikke iler fra borde trods den sportslige fiasko i klubben. Fyring af træner Pellegrini kunne heller ikke komme på tale. En sådan ville koste seks millioner euro, og indtil nu har araberne på ni måneder investeret omkring 60 mio. euro i projektet, som på få år skulle bringe klubben op mellem de 6-8 bedste i La Liga.Nu ligger holdet til nedrykning til 2. division.Og den investering, som Al-Thani med en række investorer og kommunal support i Málaga Kommune, vil foretage i et nyt stadion i Málaga til 65.000 tilskuere, føres ud i livet, bebudede Gnub. Blot forsinkes den sportslige proces.
Gnub havde ingen kommentarer til Málaga-farcen (eller skandalen alt efter temperament) i Madrid.
Vel er Real Madrid på Bernabeu en næsten uoverevindelig modstander for de fleste, men i stærkeste opstilling sidste år opnåede Málaga CF et beskedent og ærefuldt 0-2 nederlag. Flere medier i Andalusien rasede også i dagene efter det usædvanlige 7-0-facit over Pellegrinis disposition. Egnen var blevet ydmyget og latterliggjort.

Rundt – og hurtigt op
I den danske supporterklub af Málaga CF, La Peña de Dinamarca, er der absolut ikke udsøgt begejstring for Pellegrinis dispositioner. Tage til Madrid for at overvære et bevidst svækket Málaga-hold lå ikke i kortene, da den succesrige tur til den spanske hovedstad blev arrangeret. Af de positive oplevelser blev rundvisningen på Bernabeu med den ferme Yael María i spidsen, et hej til Heros Mocholes Lorenzo med medlemskab på 58. år i Real Madrid, et skue på den alenlange række af trofæer og portrætter af Real-spillere gennem tiderne – 37 nationer er repræsenteret med Flemming Poulsen, Michael Laudrup, Henning Jensen og Thomas Gravesen fra Danmark – en tur gennem luksuriøse omklædningsrum med spa, betrædelse af grønsværen på stadion og et hvil på den ene af de to udskiftningsbænke.
Den, hvor Pellegrini agerede så besynderligt med sit hold.Uanset om han er med i næste sæson og Málaga CF spiller i den næstbedste række vil La Peña de Dinamarca fortsat ved fuld styrke være på lægterne. For det bliver til hurtig oprykning. Modsat andre nedrykkere vil Málaga med Al-Thani i ryggeen have mulighed for at forstærke sig.
Nyt La Liga-håb tændtes med 2-0 sejren over Real Sociedad i San Sebastian den 13. marts.

Entre betaler en spillerløn
Real Madrid skal hente mange ekstra-indtægter for at kunne klare sine enorme økonomiske forpligtelser – ikke mindst i forhold til de fantasifulde spillerlønninger.
En af gevinsterne er de succesrige rundvisninger på Bernabeu stadion. 2000 er med hver eneste dag og ved højtiderne når tallet op på 5000 mennesker.
Indgangsprisen er 13 euro pr. person uden guide og 22 med.
Når året er omme kan den samlede indtægt her være oppe på 15 mio. euro, hvilket dækker lønnen for en af de kendte konge-spillere.

Siden sidst
Málaga CF – Almeria 3-1 (0-1).
Real Madrid – Málaga CF 7-0 (3-0)
Málaga CF – Osasuna 0-1 (0-0)
Real Sociedad – Málaga CF 0-2 (0-1)
Málaga CF – Espanyol…?

Kommende kampe
3. april: Levante – Málaga CF
10. april: Málaga CF – Deportivo La Coruña
17. april: Málaga CF – Mallorca
24. april: Racing Santander – Málaga CF
1. maj: Málaga CF – Hercules

Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i Danmark er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-fodbold på La Rosaleda stadion i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
De koster fra 40 euro pr. kamp.
Forinden frokostarrangement og bus tur retur til stadion fra Fuengirola.

Kontaktpersoner:
Formand: Morten Møller 617 700 424, moellemorten@gmail.com
Næstformand: Uffe Madsen 952 568 343, uffespain@invest.net

La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF.
Den tæller mere end 150 medlemmer og støtter årligt cancerhospice Cudeca i Benalmádena.
www.Málaga-support.dk

Seks spillere forlod Málaga
Seks nye spillere sikrede Málaga CF sig fra transfervinduets åbning i januar – har været præsenteret i La Danesa – og klubben skilte sig af med følgende seks:
Juanito blev løst fra sin kontrakt og vendte tilbage til Almería. Luque blev løst fra sin kontrakt. Baha blev løst fra sin kontrakt og spiller nu i AEK Athen. Edu Ramos er lånt ud til 3. divisionsklubben Leganes i Madrid. Ivan Gonzales er lånt ud til Real Madrids 2. hold, Castilla. Edinho er lånt ud til Maritimo i Portugal.

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa