Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lufthavnsstrejke afblæst

Der bliver ingen strejke i Spaniens lufthavne. Hverken i påskedagene eller den kommende sommer. Så meget skriver El País fra morgenstunden.
Luftfartsselskabet AENA og lufthavnsmedarbejdernes fagforeninger nåede i går frem til en aftale, der skal forhindre de 22 dages strejke, som fagforeningerne havde truet med at holde på de travleste rejsedage. Medarbejderne er utilfredse med, at staten vil privatisere 49 procent af AENA, samt overføre driften af Madrids Barajas og Barcelonas El Prat til private selskaber, hvormed de frygtede at miste deres rettigheder som offentligt ansatte.
AENA har nu indvilliget i, at medarbejdernes nuværende overenskomst forlænges til 2018. Ydermere har man forpligtet sig til at fastansætte 700 medarbejdere, der i øjeblikket kun har en midlertidig kontrakt.
Aftalen inkluderer ikke flyvelederne, der for et par uger siden opnåede en særaftale.


Syv spaniere anholdt i verdens største pædofilsag

Det europæiske politisammenslutning Europol optrævlede i går et netværk af pædofile, som formodes at have været verdens hidtil største.
Det har taget Europol tre år at undersøge netværket, indtil man endelig i går kunne slå til i operationen kaldet Operation Rescue (i Spanien Operación Rescate).
Netværket bestod af 70.000 medlemmer fordelt på 30 lande. Blandt disse er Spanien, hvor politiet i går anholdt syv personer, mens ni andre er under mistanke. Undersøgelser har fundet sted i 12 provinser. På verdensplan er foreløbig i alt 184 personer anholdt, og 670 andre er mistænkte.
De var medlemmer af en internetsite (boulover.net), som tilbød seksuel omgang med mindreårige. Sitet havde base i Holland.
230 mindreårige er samtidig sat under beskyttelse, hvilket ifølge Europol også er det hidtil største antal børn, man har skullet beskytte. Endog forventes antallet af involverede børn at stige, efterhånden som undersøgelserne skrider frem, ligesom man forventer at foretage mange flere anholdelser.


Skoler i Málaga indfører forbud mod pyjamas

Rektorer på en række skoler i Málaga har forbudt eleverne at gå i skole i pyjamas. De mener, at de har været tvunget til det, da forældre afleverede børn i morgenkåbe og størstedelen af eleverne kom iklædt i samme stil.
Moden opstod i forstæder til Málaga, hvor elever forsøgte at efterabe stilen fra kendte amerikanere, som dog kombinerer dyrt nattøj og højhælede sko, mens moden kom til udtryk på en helt anden måde i Málaga. Der er det blevet almindeligt at se unge piger gå rundt med Hello Kitty-tøffler, og en kombination af pyjamasbukser og almindelige trøjer.
Nogle skoler som f.eks. Sierra Bermeja har desuden indført forbud mod provokerende påklædning, som at lade undertøjet være synligt, og det er nu forbudt at gå rundt i skolen med bar mave. Andre skoler har forbudt badebukser og strandsandaler.


Større krav til immigranter i Catalonien

Dagen efter en meningsmåling viste, at et flertal af den catalanske befolkning mener, at der er for mange indvandrere, kommer Cataloniens lokalregering (CiU) med et forslag om at stramme reglerne for immigranter, der ansøger om opholdstilladelse.
Nu skal det stilles som krav, at indvandrerne lærer catalansk og får basal viden om regionen. En talsmand fra det catalanske styre, Francesc Holms, udtaler til El País, at kendskab til Catalonien er meget vigtigt for at bo i regionen.
Meningsmålingen viste, at næsten halvdelen af de 1.600 adspurgte mener, at der er for mange indvandrere i regionen, mens en fjerdedel er direkte imod indvandring.
Partido Popular har nu krævet, at castiliansk sidestilles med catalansk.
Operasangeren Montserrat Caballé har dog sagt det bedst: ”At være stolt af sit sprog, er ikke det samme som at tvinge andre til at tale det”.


Egern hærger i Alicante

De skovrige egne ved den sydøstlige kyst bliver hærget af et stort antal egern, skriver El País. Landmændene i området er bekymrede for deres afgrøder, da de små gnavere kan gøre stor skade på bl.a. vandingsanlæg. ”Egern er en stor plage. De har ingen naturlige fjender og de ødelægger mine afgrøder,” siger landmand Enrique Mas til avisen. ”De har fundet ud af, at de kan få vand ved at gnave gennem mine rør i vandingsanlægget,” beklager manden, der indtil videre har brugt mere end 6.000 euro på reparationer.
Carlos Mansanet fra økologigruppen La Carrasca i Alcoi ser ikke det store problem i den voksende bestand: ”Jeg mener, egernbestanden vil regulere sig selv på et tidspunkt.”
Skovrider Carlos Esteve er enig: ”Egern er fredet, og de har ikke mange fjender. Samtidig er der masser af mad. Det har fået antallet til at stige, men jeg tror, det vil udligne sig.”
Selvom der ikke er en oversigt over antallet af egern i Spanien, er det anerkendt, at antallet er støt stigende.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa