Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Der er mange fordele ved at have en hund, men det er vigtigt, at man tænker over det langsigtede ansvar ved at anskaffe sig en hund. En hund er ikke et legetøj, som man kan gemme væk i skabet, når man er træt af den. Der er derfor mange ting, man bør overveje, før man anskaffer sig en hund, specielt hvis der er tale om en hvalp.
Omkostningerne
Det kan være dyrt at have en hund, og det skal man være opmærksom på, allerede før man køber hunden. Der er omkostninger til mad, loppemiddel, forebyggende medikamenter, dyrlægebesøg, forsikringer, klipning, legetøj og andet udstyr. Det første år kan omkostningerne derfor nemt løbe op på 1.000 euro.

Tid
En hund kræver megen tid og opmærksomhed, specielt hvis der er tale om en hvalp. Bare det at få hunden til at blive stueren kan nemt tage to uger, og det er ikke en nem opgave. Små hvalpe tisser mindst 10-12 gange om dagen. Så når hvalpen har spist, leget meget eller lige er vågnet, bør den med det samme bringes hen til sit udvalgte ”tissested”.

Din livsstil
Du bør vælge en hunderace, der passer til din personlighed og livsstil. Et hund lever i gennemsnit 13 år, så tænk over din nuværende livsstil, og om det kan blive et problem på længere sigt, for eksempel hvis du tænker på at stifte familie eller flytte til et andet land. Desuden er du nødt til at overveje, om du vil kunne afsætte nok tid til hunden de første uger, du har den. Vil du ofte være nødt til at lade hunden være alene hjemme, eller er der mulighed for, at du kan bringe hunden med dig? Vil du have tid til mindst en gang om dagen at gå en lang tur med hunden? Hvis du bor i en lejerbolig, må du så godt have en hund? Hvis du har flere negative svar end positive, er det ikke en god ide at købe en hundehvalp.

Race
Valg er race er også yderst vigtigt. Du bør finde ud af hvilken race, der passer bedst til dig og din livsstil. Størrelsen på dit hjem samt hvor meget motion og tid den pågældende race kræver, er også vigtigt. Snak med en dyrlæge eller en hundetræner om, hvilken hund der passer bedst til dig. Du kan også få råd og vejledning på de forskellige hundekenneler. Hvis du kender en person, der har samme hunderace, som den, du påtænker at anskaffe dig, kan denne person måske besvare mange af dine spørgsmål. Du kan også læse bøger om de forskellige hunderacer. Når du har taget en beslutning, er næste skridt at kontakte en autoriseret hundekennel (i de fleste lande er kennelerne reguleret).
Når du kontakter kennelen, bør du bede om at få lov til at se hvalpens mor og hvis muligt også faren. Inden du foretager et endeligt valgt skal du have lov til at observere og røre hvalpene. Kræv at få en skriftlig aftale på købet, og bed din dyrlæge undersøge hvalpen nøje. Bed om 48 timer til at kunne aflevere hvalpen tilbage til kennelen i det tilfælde, at den ifølge dyrlægen ikke har det godt helbredsmæssigt. Du kan også bede dyrlægen om at tage med dig ud på kennelen og se hvalpen og moren for at undersøge, om begge har et godt helbred. På den måde kan du både spare penge og undgå at blive skuffet, hvis der skulle ske noget med hvalpen på længere sigt.
I Spanien er det meget populært at købe en hund i en dyrehandler. Men det er ikke anbefalelsesværdigt. Du bør heller ikke tage en gadehund. Hvis du er interesseret i en herreløs hund, kan du besøge et af de mange hundehjem, det findes på kysten. Her kan de hjælpe dig med at adoptere en herreløs hund, som passer netop til dig.
Som sagt er der mange overvejelser, man bør gøre sig, inden man anskaffer sig en hund. Desværre er der mange, der bare anskaffer sig en hund uden større omtanke, og derfor findes der hver dag flere og flere efterladte hunde. Så tænk på at det ikke kun drejer sig om dig, men lige så meget om det nye medlem af familien. Hvis du har spørgsmål, så kontakt din dyrlæge.


Susanne Kamu, Skandinavisk Smådyrsklinik
Autoriseret dyrlæge, D.V.M
contact@petvetkamu.com
www.petvetkamu.com
Tlf. 952 667 333

Af Susanne Kamu, Skandinavisk Smådyrsklinik

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa