Det danske magasin i Spanien
300.000 boliger legaliseres

300.000 boliger legaliseres

Usikkerheden for tusindvis af boligejere har ulmet under overfladen i flere år, men nu er den mangeårige strid om de delvist ulovligt opførte boliger løst. Junta de Andalucía og centralregeringen har definitivt indgået en aftale, som giver de mange boligejere ro i sindet. Med aftalen legaliseret næsten 300.000 boliger i Andalusien, hvoraf en meget stor del ligger i Málaga-provinsen. 

Konflikten tog fart under 00’ernes byggeboom, hvor utallige kommuner udstedte byggetilladelser i stor stil. Tilladelserne fulgte dog ikke altid de overordnede retningslinjer fra Junta de Andalucía, som greb ind i 2007. I en overgang var det på tale at nedrive alt ulovligt opført byggeri, men den tanke blev hurtigt droppet, da det ville have medført utallige erstatningssager mod kommunerne, som jo havde udstedt tilladelserne.

Efter 12-13 års strid og usikkerhed er det nu definitivt lagt låg på sagen.

(Kilde: Diario SUR)

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.