DGL lakrids – Deglycyrrhizinated Lakrids

DGL lakrids – Deglycyrrhizinated Lakrids

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Lakridsplanten hører til urtefamilien og har siden de ældste tider været brugt som både levnedsmiddel og medicin. I den kinesiske urtelære er lakrids en ingrediens i næsten alle urteblandinger. Formålet med at bruge lakrids har traditionelt været at ”harmonisere” blandingerne.

Lakridsroden indeholder forskellige aktive ingredienser. Den mest analyserede er glycyrrhizin, som har vist sig at indeholde anti-inflammatoriske, hostelindrende, anti-virale, korticosteroid-forøgende og østrogen- og aldosteron-lignende aktiviteter. Brugen af DGL Lakrids kapsler sammenlignet med et standardmedikament er et klassisk eksempel på at behandle den underliggende årsag til en sygdom i stedet for blot at blokere et symptom, i dette tilfælde med syrebindende midler og/eller midler der blokerer udskillelsen af mavesyre. De fleste mennesker får nemlig ikke mavesår på grund af en overudskillelse af syre. Årsagen er oftest, at der sker skader på slimhinden i mavesækken. Syrebindende og syreblokerende midler kan bremse symptomerne og give en midlertidig bedring, men de angriber ikke den egentlige årsag. Det gør derimod DGL Lakrids ved at fremskynde en virkelig heling.

Sår i mavesækken
Mavesår er ofte resultatet af indtagelse af alkohol, aspirin eller andre NSAID-præparater og/eller koffein samt en række andre faktorer, som gør slimhinden i mavesækken mindre modstandsdygtig. Da DGL har vist sig at kunne reducere den blødning, der kan opstå som følge af indtagelse af aspirin, anbefaler man stærkt at indtage DGL som forebyggelse af mavesår hos patienter, hvis lidelse kræver langtidsbehandling med mavesårsfremkaldende medicin som f.eks. aspirin, NSAID-præparater og corticosteroider.

DGL indeholder desuden visse flavonoider, som har antimikrobial aktivitet, bl.a. mod den mavesårsfremkaldende bakterie Helicobacter Pylori. Dette kunne også være en del af forklaringen på DGLs virkning.

Man finder hele tiden frem til nye stoffer i lakrids, og det er muligt, at nogle af disse stoffer også spiller en rolle for DGLs virkning. DGL har vist sig at være godt til behandling af sår i mavesækken og tolvfingertarmen.

DGL Lakrids kan købes i Vitamina i Centro Idea som kapsler og pulver.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa