Kære læser november 2010

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Et par af en tilfældig efterårsdags avisoverskrifter lyder: Aktiemarkedet står til at åbne med kursfald, Pengemangel får Baggers ekskone til at droppe retssag, Irsk bankmareridt fortsætter, Antallet af personlige konkurser eksploderer, Valutakrig mellem USA og Kina, Finansaktier trak ned på Wall Street… Jamen, godmorgen så! Det er ikke nemt at bevare optimismen og komme godt fra start, når man, som jeg, er nyheds-freak og kaster sig over computeren sekundet efter, at vækkeuret har ringet. De spanske nyheder er ikke meget bedre, og inden jeg lader mig gribe af den dårlige stemning, klikker jeg ind på en af mine yndlings-webshops. Må finde styrke i små ting. Mærkevarer for eksempel. Jeg bestiller et par gummistøvler, og i højt humør kaster jeg mig ud i den nye dag. På redaktionen arbejder vi med nyhederne, og når I læser videre, vil I måske foranlediges til at tro, at det alligevel lykkedes dem at forkludre mine planer om at være glad i låget. Men nej, så nemt er det ikke. Derimod bruger jeg mine simultankapaciteter, og er, skal vi kalde det, optændt og glad på én gang.

En af månedens korte nyheder her i La Danesa beskriver undersøgelsen, der viser, at det største antal danskere, der tager deres dagpenge med til udlandet, tager til… Ja, rigtig gættet: til Spanien, hvor de, som juridisk konsulent i Ingeniørernes a-kasse (IAK) Jes Flatau udtaler, søger job. Undskyld jeg spørger, men tror han selv på det? At tro på, at nogen tager deres dagpenge med til et af Europas mest arbejdsløshedplagede lande for at søge job, er ikke bare dumt. Det er skrigende naivt. Især når man tager med i betragtning, at her også er Europas bedste klima og god rødvin. Forestil dig lige, kære læser, at man mødte op hos de spanske myndigheder og bad om at få sine dagpenge med på et tre måneders ophold i DK. Bare det overhovedet at bede om dagpenge, ville få enhver spansk skrankepave til at dø af grin. Begrebet eksisterer heldigvis ikke her. Nu ved jeg godt, at der sidder nogen i et eller andet efterårshelvede af en provinsby i udkantsdanmark og har lyst til at rejse til Spanien alene for at slå mig hårdt. Jamen, kom bare an. Få det ud! Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende at være vidne til sådan et åbenløst svineri med offentlige midler. Og nu, hvor vi er ved det med porquerías, så må PP da snart være trådt så kraftigt henover egen tolerancetærskel, at selv det mest ivrige partimedlem må have svært ved at se de lyse fremtidsudsigter. Her tænker jeg selvfølgelig på det nyeste skud på stammen af korruption i Valencia. Lidt ligesom i DK er den borgerlige fløj pinligt ofte i mediernes søgelys pga. fejl, misforståelser, misfortolkninger etc. Men modsat Danmark har vi så ikke en venstrefløj med hæderkronede dage. Selv en af PSOE’s egne spidser, nemlig José Mª Barreda i Castilla La Mancha, opfordrede i sidste måned statsministeren til at gå af for at redde ikke blot regeringen men også selve partiet. Senere forsøgte han at trække i land ved at rose regeringens krisestyring… Hvem er frisk på at starte en spansk version af LA op? Kom nu!

Nå, men solen skinner fra en blå, blå himmel og i næste måned er det jul. Nej, mig får de ikke ram på.

he

Af Helle Espensen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa