Sommersmuk og slank i solen – tips og ideer

Sommersmuk og slank i solen - tips og ideer

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

I Euromarket banker et nyt lille "barn" på min dør og vil gerne være en del af Anni’s Vitalshop familien. Jeg bliver meget glad, men tænker samtidig på, hvordan jeg dog skal nå at pleje denne nye lille Anni’s Vitalshop. Jeg vil jo også gerne tage sol, sørge for at spise den rigtige kost, være slank og tilgodese min hud, nu hvor sommeren står for døren. Jeg vil, ligesom alle andre, uanset alder og køn, gerne tage mig bedst muligt ud i sommerens lette beklædning. Men den vigtigste prioritet er mit livsværk; Anni’s Vitalshop og dens trivsel. Med fantastisk gode og entusiastiske medarbejdere glæder jeg mig fra det inderste af mit hjerte til at søsætte og byde dette nye skud på stammen et stort velkommen! Og pyt – så er det godt, der er noget, der hedder selvbruner, Tan Optimizer, tabletter, der modvirker rynker og gode styrkende cremer, der hjælper mig til at "snyde" lidt.

Solen og huden
Det har været en uendelig lang vinter med regn og kulde, som ingen kan mindes, vi har haft før. Nu skinner solen endelig, og vi modtager på mange forskellige måder, med glæde og taknemmelighed, dens livgivende stråler.
For at holde huden ungdommelig og elastisk bruger vi gode og plejende cremer, men det siges, at cremer kun påvirker din hud ca. 20% og resten, der skal hjælpe til hudens skønhed, skal komme fra det, du indtager som mad og drikke. Forskellige kosttilskud kan også hjælpe med at forskønne huden.
Personligt er jeg meget glad for Imedeen Tan Optimizer om sommeren. Da jeg fra naturens side er meget lys, har jeg opdaget, at Tan Optimizer mindsker rødmen, og hjælper mig til en mere gylden farve, så jeg ikke behøver anden make up udover en god ansigtscreme med solfaktor. Pharma Nord har en dejlig dagcreme med bl.a Q 10 og pycnogenol, der indeholder solfaktor 15. Pycnogenol er velkendt for dets evne til at opbygge hudens collagen og elastin. Der er skrevet en bog af Nicholas Perricone der hedder "Rynkebogen" hvor pycnogenol bliver rost helt til skyerne.

Desuden skifter jeg hele året mellem kosttilskuddene Evelle og Imedeen Prime Renewal. Imedeen-familien består af den nye Derma One, som er til dem med en blød evt. lidt beskadiget hud, Imedeen Time perfection, der er til anti-aging og reduktion af fine linier og Imedeen Prime Renewal, der er hudopstrammende og er til os, der er ovre den første ungdom. Vil du læse mere om Imedeen serien, kan du klikke www.imedeen.dk
Af vitaminer og mineraler til en sund, stærk og smuk hud skal især tænkes på vitamin A – B – C og E, essentielle fedtsyrer omega 3 – og 6, lecithin, selen og silicium.
Q 10 får antageligt også hudens celler til at fungere bedre og medvirke til at bremse ældningstegn. Forskellige forskere mener også, at Q 10 giver håret livskraft og ungdom.

Det er både dejligt, sjovt og sundt at være ude om sommeren, men husk solcremen med den beskyttelsesfaktor, der passer til dig og situationen. Når du smører dig ind så vær ekstra opmærksom på dine hænder og giv dem evt. en ekstra omgang med en højere faktor, de er nemlig hele tiden ude i solen uden tøj på, og bløde velplejede hænder ser pæne ud og virker tiltrækkende.
Avivir Aloe sun lotion spf 15 er en lotion med blanding af fysiske og kemiske solfiltre, hvilket sikrer en optimal beskyttelse mod solens UVA og UVB stråler. Cremen indeholder 70% aloe Vera, der styrker hudens forsvar og samtidig igangsætter genopbygningen af huden under selve solbadningen. Derved mindskes risikoen for soleksem. Produktet er vandafvisende. Til børn findes f.eks. Aloe VeraKids sunsafe SpF 25. Som en tommerfingerregel er doseringen en håndfuld creme til en krop.
Huden er vores største organ. Vores hud ånder og lever og har brug for, at vi plejer den. Har du, trods alle advarsler, fået en solforbrænding, kan Aloe Vera gel bruges mod solskoldning og soleksem. Har du ikke lige Aloe Vera ved hånden kan du bruge yoghurt eller tomatsaft. Hvis du drikker Aloe Vera, får du også en sundere hud og færre rynker. Saften kan også være god mod forstoppelse.
Sidste mode er at bruge hat, så brug gerne en smart solhat, når du bevæger dig udendørs. Det er også en god beskyttelse mod solens stråler for håret. Brug evt. lidt jojobaolie, hvis du har tørt hår, den har en solbeskyttelse på 4. Trænger håret til at blive styrket, findes der forskellige kosttilskud med sammensætninger af urter og vitaminer i f.eks. Arcon, Hair Nutrients, HårPlus, der alle kan hjælpe til et fyldigere og sundere hår.

Fødderne må også plejes. Om sommeren er vi mange, der døjer med hævede fødder. Gør det til en vane med et dagligt fodbad. Det lindrer ømhed og hjælper med at udskille affaldsstoffer. Efter fodbadet så brug en kølende creme. Scholl har mange forskellige dejlige fodbade og skønne kølende cremer, der giver dine fødder et øget velvære. Har du fået vabler, fordi dine stiletter skulle luftes i bare fødder og har du ikke lige Scholls vabelplaster ved hånden, så brug lidt lavendelolie at duppe på vablen med jævne mellemrum.

Synes du, dit ansigt har brug for en god serum, men at du ikke lige ønsker at investere i en af de dyre, så kan det være en god ide at bruge en hybenkerneolie som serum. Den styrker cellevæggene og absorberes let af huden og efterlader ikke en fedtet hinde.
Lige i øjeblikket bruger jeg selvbruner til at hjælpe min sommerkulør lidt på vej. Anne Børlinds selvbruner er, efter min mening, ren og dejlig at bruge og giver en dejlig let naturlig farve. Er det en løsning, du også tyer til så husk at bruge en god skrubbecreme, før du selvbruneren på, så er det lettere at få en smuk ensartet farve.
Lider du af ru albuer så brug evt. lidt citronskal til at gnide dem med. Brug evt. en badesvamp, der er god til at skrubbe. En skrap svamp bør højest bruges 2 – 3 gange ugentligt.
Vil du forkæle din hud, når du tager brusebad, så brug en natursvamp. Den er vidunderlig blød mod huden, og så er den antibakteriel, hvilket vil sige, at den bare skal overhældes med kogende vand for at holdes ren.

Slank og sund
Hører du til dem, der ligesom mig, elsker mad og har en sød tand og samtidig gerne vil være slank, så husk at spis den mørke chokolade, når du skal have lidt sødt. Ofte indfinder trangen til sødt sig om eftermiddagen, og et studie har vist, at hvis du spiser lidt mørk chokolade, så kan du uden at presse dig selv spise op til 15% mindre af næste måltid. Da det jo som regel er aftensmaden, hvor vi, efter min mening, helst skal spise sparsomt, kan det være en brugbar oplysning. Spis mange grønsager, de har et lavt kalorieindhold og fylder godt i maven. Grønsager, der mætter rigtig godt, er broccoli, squash, ærter m.m. Det er bedst at spise aftensmad mindst 3 timer inden sengetid. Det er ingen undskyldning for at gå sent i seng.
Det kan være lidt svært at holde en egentlig kostplan i sommermånederne, derfor kan du holde dig til en overordnet plan, der går ud på at spise godt med blåbær, appelsiner, peberfrugt, gulerødder, mandler, hørfrøolie og fisk især laks.

Tænker du på, at du gerne vil spise dig til god beskyttelse af huden, så spis en masse bær f.eks jordbær, blåbær, tranebær, hindbær og solbær. De beskytter huden indefra ved at neutralisere frie radikaler og hjælper kroppens evne til at producere collagen, der medvirker til at holde huden elastisk og frisk. Lad også økologiske gojibær være en del af din sommerkost, de stimulerer udskillelsen af de foryngende hormoner i hypofysen og har en foryngende effekt på menneskets krop og sind. Yderligere hjælper de kroppen til vægttab og til at modstå fristelsen til at småspise mellem måltiderne. De smager dejligt og forøger søvnkvaliteten. Også morbær/mulberry stabiliserer dit blodsukker og smager pragtfuldt. Fås også i kapsler.

Husk at drikke masser af vand i sommervarmen, det er både sundt og billigt. Du kan også lave din egen iste ved at tilsætte lidt friskpresset citronsaft og lidt rørsukker til en kande te. Hæld det på en flaske og put det i køleskabet og nyd det, når du trænger til lidt frisk og sødt. Grøn te kan f.eks. bruges til iste. Teens sunde egnskaber er de samme, hvadenten teen drikkes kold eller varm. Den grønne te kan nedsætte optagelsen af fedt fra vores mad udover alle de andre sundhedsmæssige egenskaber, den indeholder.

Motion
Motionen er som sædvanlig vigtig. Er du f.eks. på ferie og dermed i andre omgivelser end de vante, så kan det være svært lige at få vedligeholdt den vante motionsform. Men der er altid plads til et sjippetov i kufferten. At sjippe er en god motion, der kan udføres næsten allevegne og på rekordtid. Det kan medvirke til at vedligeholde eller forbedre din kondition.
Udgangspunktet er selvfølgelig den sunde kost kombineret med motion. Dertil kan det være en hjælp at tage kosttilskuddet C.L.A. + T. Det er conjungeret fedtsyre og grøn te. Sammen med motion hjælper det til at forbrænde fedt og opbygge muskelvæv. Men motion skal til, ellers hjælper det ikke. Spis 6 kapsler dagligt.
Har du adgang til en pool, kan det være supereffektivt at lave øvelser i vandet. Vand laver modstand og har samme effekt som almindelig træning. Belastningen af kroppens led nedsættes væsentligt i vandet. Det er en dejlig sport, der smager af sommer og sagtens kan kombineres med din almindelige motion. God regelmæssig motion øger din selvtillid, styrker kroppens evne til at afgifte sig selv og giver velvære.

Søvn
Skal du holde den slanke linie, så brug din selvdisiplin til at gå tidligt i seng og få en god kvalitetsnattesøvn, hvilket kan være lidt svært, nu hvor de lune og lyse aftener lokker til at blive siddende og hygge sig længere end nødvendigt. Søvnmangel kan få mæthedshormonet Leptin til at falde og øge apetitten af det appititstimulerende hormon. Har du besvær med at falde i søvn, kan det måske være en hjælp at spise Zenbev. Zenbev består af græskarkernemel og forsyner hjernen med de råstoffer, der behøves for at stimulere nathormonet melatonin. En undersøgelse viste, at Zenbev gav kortere indsovningstid og reducerede vågenperioderne om natten. Melissa kan også hjælpe til en sund nattesøvn. Det består bl.a. af en gammel kendt lægeurt, som vi egentlig kender som citronmelisse. Melissa virker ikke sløvende.
Undgå også i videst mulige omfang stress. Mange af os kender til, at vi i en særdeles stresset situation, kaster os over maden og især efter mad med stor velsmag. Vi guffer bare en masse i os og overhører totalt de små signallampers blinken.
Til allersidst. Vi bruger solen både til nydelse og helbredelse. Mange mennesker med ledsmerter og psoriasis mærker tydeligt, at solen hjælper, men overdriv ikke soldyrkningen. 1 time i solen dagligt er rigeligt for sundhedens skyld.

Af Anni Dahms, Anni’s Vitalshop

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa