Det danske magasin i Spanien
IAT og Sport – Hvordan kan IAT hjælpe sportsfolk?

IAT Klinikken er meget koncentreret om sport, på såvel det fysiske som det psykiske område. Ved at løsne muskler og led i hele kroppen, vil den reagere hurtigere på de bevægelser, som du ønsker at foretage samt være mere smidig og give dig et mere flydende spil. Samtidig vil du opleve færre skader og smerter som følge af lange dage på banen. Denne frihed vil give dig et bedre spil og en større glæde.

Men hvad nu hvis du af en eller anden grund ikke kan komme videre. Hvorfor kan du ikke sænke dit handicap, hvorfor kan du aldrig serve hårdt og præcist, når du spiller mod en bestemt person eller når der er nogle der kigger på? Og så videre.

Golferes erfaringer
Mark Sibley PGA er golf pro på Miraflores. Han træner både professionelle og amatør golfere. Han har fortalt mig, at én af grundene til, at han måtte stoppe sin karriere var, at hans resultater ikke var konstante nok. Han havde prøvet traditionel psykologi, sportspsykologer samt et utal af forskellige trænere. Ingenting hjalp. For at gøre en lang historie kort, hjalp jeg ham til at se, hvordan hans hjerne kædede det med manglende succes på banen sammen med tidligere dårlige oplevelser.
Sammen brugte vi en lektion på at tale og tappede på det at være mere rolig og ligeglad, når han skulle putte. Samtidig arbejdede vi med at stoppe op midt i et slag, hvis han ikke var 100% sikker på det, tappe og tage sigte igen – og så ligger bolden i hul. Husker du da Tiger Wood gjorde det?
Han oplevede med det samme, at han blev mere rolig mere fokuseret og med det samme en bedre spiller. Han sagde, at hvis jeg havde kunnet hjælpe ham dengang, var det nok gået bedre. Mark har bedt mig om at træne og ‘tappe’ ham klar til den kommende senior tour.
Jeg har lige trænet golf pro Franck Spies fra La Noria. Vi opstillede et meget lille mål 250 meter væk, som han skulle ramme. Han skulle selv give point fra 0 – 4 for hvert skud. Hver omgang bestod af 10 skud. Første omgang gav 11 point. Så tappede vi på det at blive bedre til at fokusere og ramme målet (hans lange drives bøjer ofte af til venstre). Anden omgang gav 14 point. Nu kunne jeg se, hvad der irriterede ham, og jeg spurgte ind til det, og tappede på det, som vi fandt frem til. Det hjalp ham til at se mere positivt på sig selv, sit liv og sit spil.
Tredje omgang fik han 27 point. Han var chokeret over, at så lidt hjalp så meget så hurtigt. Han sender nu mange klienter til mig, som f.eks. Tomas, en spanske pensioneret skolelærer, der har haft en blodprop og stort ønske om at komme tilbage til sit elskede spil. Første behandling gav ham bedre balance og smidighed samt længere rækkevidde i sine skud. Han glæder sig til næste behandling.

Sponsorerer tennishåb
Jeg er begyndt at sponsere Ashley Dearden på 15 år fra Daryll Collins tennisklubben. Hans serv blev mere nøjagtig efter første gang, vi tappede. Nu er vi i gang med fysikken, og hans formkurve ser ud til at blive fænomenal denne sæson. Næste gang skal han lære at læse sin modstander, som de bedste strateger gør det.

Af John Gjettermann, IAT Klinikken, iatclinic@gmail.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.