Det danske magasin i Spanien
En eksplosion af aroma og smag

Friske rosé og hvide vine med frugtaromaer til sommervarmen…

To forfriskende rosévine og en hvidvin tilsat frugtaromaer er det sidste nye fra Frankrig. De to rosévine er producerede på garnacha-druen (i Frankrig Grenache), og tilsat henholdsvis naturlige aromaer af grapefrugt og ribs. Vinen er frisk og elegant, med kirsebær- og hindbærdufte i næsen, og så den forfriskende syrlige aroma og smag fra grapefrugt og ribs sammen med den lidt sødlige rosévin, der giver en dejlig balance og en let fyldighed i smagen. Hvidvinen er lavet på Chardonnay-druen og er aromatiseret med fersken, som giver den en yderst blød smag.

Dette er sommervine, som kan nydes uden og med mad, som en aperitif sammen med vennerne eller som longdrink med masser af is en sen eftermiddag på terassen eller ved poolen. Men pas godt på; selv om det smager forfriskende, frugtigt og inviterer til endnu en flaske, er alkoholprocenten altså 11,5%, og når det er varmt, skal man være varsom.

Pamp Rosévin med aroma af Grapefrugt
Lavet af 100% Garnacha-druer. Eksplosion af modne hindbær, syrlige jordbær og røde appelsiner og grapefrugt. I munden er vinen fyldig med den perfekte balance mellem den lidt syrlige smag fra grapefrugten og den runde frugtige smag fra druerne, uden at der specielt er en, som dominerer.
Yderst forfriskende som aperitif, men passer også godt til risretter (paella), fisk, skalddyr og desserter.

Pamp Hvidvin med aroma af Fersken
Lavet af 100% Chardonnay-druer. Skøn, klar, gylden og brilliant i farven. Kombinationen mellem den delikate fersken og den sødlige hvidvin gør vinen egnet til en lækker velkomstdrink til en barbecueaften i haven eller som en longdrink ved swimmingpoolen en sen eftermiddag. Meget forførende og silkeblød i smagen.
Skøn kombination til tørrede frugter, tapas og desserter.

Pamp Rosévin med aroma af søde Ribs
Lavet af 100% Garnacha-druer og tilsat aromaer og smag af de søde og syrlige, sorte ribs. Den perfekte blanding mellem det friske fra druerne og den mere sødlige smag af modne skovbær. Vinen har lang og fyldig eftersmag af karamel og en blanding af modne, røde skovbær. En helt anderledes rosévin som bare bør prøves.
Dejlig til pateer, foie, frugtsalater, krydderede retter, som aperitif eller til desserter. 

Pampvinen kan også bruges til cocktails – her er nogle eksempler, som I kan eksperimentere med denne sommer:

VodkaPamp
1/3 rød vodka
2/3 Pamp vin
Knust is
Serveres i højt slankt glas (tubo)

NicoPamp
1 cl jarabe de horchata
1 cl triple seco
10 cl Pamp vin
Knust is
Serveres i et cocktailglas

Pamp ô chô
2 cl rom
10 cl de Ô-Pamp’
15 g kanel
Kog rommen med pampvinen, tilsæt kanel, mix og server i et cocktailglas med en skive rød grapefrugt.

Lime Pamp
2 cl Malibu Lima
10 cl Ô-Pamp’

Rigtig god fornøjelse!

Af Jeanett Lorentzen, Birdie Vinos

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.