Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

I denne første artikel vil jeg beskrive den ene af de discipliner, som IAT-teknikken bygger på. Læseren vil i de kommende udgaver kunne læse om andre metoder, bl.a. refleksløsningsteknikker, unikke træningsmetoder, statikkorrektion, begrebet Peak Performance Coach samt EFT (Emotional Freedom Technique). Generelt er IAT en smertefri behandlingsmetode, hvor patient og behandler samarbejder om at afspænde og løsne muskler og led i hele kroppen. Al behandling indenfor IAT bygger på en forståelse af kroppen og sindet som en helhed, men beskæftiger sig ikke med åndelige former for behandlinger.

Hvilke problemer hjælper IAT med?
Hold i ryg/nakke, tennisalbue/skulder, springerknæ, muskelinfiltrationer, vokseværk, sovende fingre, migræne, fibromyalgi, iskiassmerter, museskader, OCD, ADD/ADHD, seneskedehindebetændelse/carpalttunnelsyndrom, diskusprolaps, piskesmæld, iskias, Scheuerman/pukkelryg, apopleksi og overbelastningsskader. Sportsfolk bruger desuden IAT med succes for at opnå bedre resultater, vi kender alle til en dårlig dag på banen, ikke?

Baggrunden for denne unikke måde at behandle på
For det første må en behandling ikke gøre ondt. For det andet skal ingen led give et kraftig knæk eller smæld, det er ren vold mod kroppen. Man vil opleve, at behandleren mange gange i løbet af behandlingen spørger ”om det gør ondt”, for dette er bestemt ikke meningen. ”Tryk avler modtryk,” sagde min mor altid. Mange patienter er ofte ængstelige, for vi har alle prøvet én eller anden behandling, hvor det gjorde ondt eller at en person pressede så hårdt, at det gav nogle voldsomme knæklyde fra ryggen, og derfor er man måske blevet bange for den slags. Man vil aldrig opleve, at IAT behandleren gør noget sådant.
Hvis en muskel er anspændt og øm, hjælper det ikke at tilføre den yderligere smerte ved at presse eller massere den hårdt. Men sammen kan vi, ved afspændings- og udstrækningsteknikker, løsne problemet blidt og uden smerter. Ingen behandler kan strække en muskel eller sene, hvis ikke patienten også selv arbejder med. Man kan således blive ved og ved med at massere på den samme muskel, uden de store resultater. IAT arbejder derimod ud fra ideen om, at det er patienten selv, der løsner sine infiltrationer, og dermed opnås en dybdevirkning i muskler og led, som er helt unik.
Under behandlingen vil man blive instrueret i nogle specifikke øvelser, skræddersyet til den enkelte. Disse øvelser er ikke tilfældige, men beregnet på, at man kan fortsætte behandlingen hjemme, og ved at følge disse nøje og flittigt, vil man hurtigere komme af med sine smerter. Disse vil også hjælpe til at styrke kropsholdning og hjælpe muskler til at støtte kroppen fremover. Uanset om man sidder på en stol hele dagen eller arbejder fysisk hårdt, kan man hjælpe sig selv til at forblive frisk, smidig og stærk.
I de næste artikler vil læseren få mine bedste råd og teknikker leveret, så man kan gå i gang med at bruge dem som inspiration til hjemmetræning eller til at hjælpe sine medmennesker.

Det er din krop, pas godt på den, du skal have den resten af livet – og I skal have det godt sammen.

Af John Gjettermann, IAT Klinikken

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa