Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på emailDinner-arrangementer i Fuengirola, når fodboldfeberen snart rammer os.

La Peña de Dinamarca er igen på mærkerne, når vi alle i juni rammes af fodboldfeberen.
Den officielle danske supporterklub af Málaga CF med over 100 medlemmer står for TV-arrangementer med dinner, så alle på Costa del Sol – såvel fastboende som de mange tilrejsende feriegæster – kan samles og i festligt fællesskab støtte det danske landshold ved slutrunden om verdensmesterskabet i Sydafrika.
La Peña de Dinamarca vil efter bedste evne forsøge at følge succesen i september og oktober sidste år op. Her samlede klubben til fire VM-kvalifikationskampe mod Portugal, Albanien, Sverige og Ungarn over 800 glade mennesker i Casa Danesa.
Og som den gang bliver den tidligere danske landsholdsanfører og rekordsætter Henning Munk Jensen, to gange kåret som Årets Fodboldspiller i Danmark, den gennemgående figur med kvalificerede oplæg før kampene mod Holland, Cameroun og Japan. Med en fortid som professionel i PSV Eindhoven har han fortsat et indgående kendskab til hollandsk fodbold.
I juni bliver det i den bymæssigt centrale restaurant Golden Days på Calle Lamo de Espinosa 3 i Fuengirola – gaden med det kendte Hotel Pyr tæt ved havnen.
I en sludder om sommerens store fodboldbegivenhed begynder Henning Munk Jensen med at sige:
”Hvad jeg oplevede sidste sensommer var ganske enkelt fantastisk. Sikke en opbakning. Den viste, at vi danskere står sammen, når det gælder og hvilken stor betydning fodbold har.
Kampene vist på storskærme med spisning var flotte arrangementer. Jeg stiller med glæde op igen. La Peña de Dinamarcas arrangementer er imponerende. Sikke et arbejde denne klub lægger for dagen”.
På Golden Days stiller værten Marcus Rubin fem storskærme op i ideelle og atmosfærefyldte omgivelser.

Til fodbold-bryllup
Henning Munk Jensen, der er uddannet skolelærer i Danmark og spillede for AaB i sin fødeby Aalborg, er nu bosiddende på Costa del Sol og tilhører en større fodboldfamilie. Den 22. maj rejser han således til Svendborg, hvor hans niece Majka, skal giftes med den danske landsholdsspiller Per Krøldrup, der i dag spiller for Fiorentina i Italien. Majka er datter af Henning Munk Jensens tvillingesøster Sonja og den tidligere professionelle i franske Nantes og danske landsholdsspiller Jan Michaelsen. Majkas bror, Jan, spillede i sin tid i græsk fodbold med en del kampe for Danmark.
Henning Munk skal under brylluppet have sig en god snak med Per Krøldrup om VM. Begge er optimister omkring de danske muligheder.

Danmark går videre
”Holland har altid gode spillere samlet i nogle af de faste storklubber i udlandet og Holland,” siger Henning Munk Jensen.
Denne nation er favorit i den danske gruppe, og så er det jo spørgsmålet, hvor stærke Cameroun og Japan er? Umiddelbart kan Danmark vel besejre begge, men man skal aldrig undervurdere hold, der har kvalificeret sig til en slutrunde. Vi skal være tilfreds med en 2. plads i vor gruppe efter Holland og så går vi jo videre i turneringen. For Danmark bliver det store spørgsmål, om de ældre spillere på holdet er holdbare og om de nye, unge kan stå distancen. Ligesom jeg kan være lidt bekymret for vores forsvar. En mand som forwarden Nicklas Bendtner bliver en hovedfigur. Han har vist stor målfarlighed for sin engelske klub Arsenal”.
Henning Munk Jensen er klar med flere vurderinger i restaurant ”Golden Days” juni.

De danske VM-kampe

Danmark er ved VM-slutrunden i Sydafrika i gruppe med Holland, Cameroun og Japan.
De to bedste i gruppen går videre til 1/8 finalerne.

De danske kampe falder således:
Mandag den 14. juni kl. 13.30 i Johannesburg: Danmark – Holland.
Lørdag den 19. juni kl. 20.30 i Pretoria: Danmark – Cameroun.
Torsdag den 24. juni kl. 20.30 i Cape Town: Danmark – Japan.
Kvalificerer Danmark sig til en kvartfinale, spilles den enten fredag den 28. eller lørdag 29. juni.
En eventuel mirakuløs fortsættelse vil også blive vist på Golden Days ligesom semifinalerne mandag og tirsdag den 5. og 6. juli og VM-finalen søndag den 11. juli. Med La Peña de Dinamarca som arrangør.
Spisning og oplæg halvanden time før kampene.

Tilbage til start-stedet
Med valget af restaurant Golden Days til de danske VM-kampe er La Peña de Dinamarca nu tilbage ved startstedet. Klubbens første fodbold tv-succes fandt sted på Area 51, da Danmark den 5. juni sidste år besejrede Sverige på Råsunda i Stockholm med 1-0. Thomas Kahlenberg scoerede. Siden har svenske Marcus Rubin og hans kone Christina overtaget stedet og omdømt det til Golden Days.
Efter en ombygning kan restauranten nu rumme op mod 150 til spisning og tv-fodbold. Og barforholdene er fine.
”Et helt ideelt sted for os”, siger formanden for La Peña de Dinamarca, Eddie Møller. ”Vi var i september og oktober sidste år glade for at være i restaurant Casa Danesa, men midt sommer skal vi være sikre på en mørklægning under tv-kampene. Den kan lade sig gøre på Golden Days, ligesom restaurantens centrale placering i Fuengirola gør det let for de mange fodboldinteresserede turister at gå til stedet fra deres hoteller.
Og parkeringsmulighederne er talrige på de mange gader i kvarteret, ligesom en parkeringskælder er placeret få hundrede meter fra restauranten.
Vi ser frem til samarbejdet med Golden Days. Her lægger vi op til store fodboldoplevelser og vi håber da også på svensk, norsk og finsk opbakning. Danmark er jo den eneste nation i Skandinavien med et landshold i slutrunden i Sydafrika”, slutter Eddie Møller.

Bordbestilling og forudbetaling er nødvendig på de enkelte kampaftener. 22 euro for to retters menu med en halv flaske vin og vand. Kontakt venligst kassereren i La Peña de Dinamarca, Torsten Padkjær, på 952 054 679 (torsten@padkjaer.dk) eller restauratør Marcus Rubin, Goldens Days, Calle Lamo de Espinosa 3, Fuengirola, på 952 477 894 (efter kl. 16).
Også nordmænd og svenskere er selvfølgelig hjertelig velkomne til at støtte op omkring deres danske broderfolk, skulle vi hilse og sige fra La Peña de Dinamarca.

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa