Grøn the – en stærk antioxidant

Grøn the – en stærk antioxidant

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Der findes tre hovedtyper af the: sort the som er blade fra thebusken (Thea Sinensis eller Camellia Sinensis), der er fermenterede og tørrede. Grøn bitter the, der fremstilles ved at tørre thebladene ved høje temperaturer; og olong the, som består af delvis fermenterede blade. Under fermentering går de fleste af de medicinsk relevante stoffer tabt, derfor retter interessen for theplanten sig udelukkende mod grøn bitter the.

Grøn bitter the har siden 1970 været genstand for videnskabelig interesse. F.eks. har flere epidemiologiske undersøgelser i Japan vist, at forekomsten af cancer er signifikant lavere hos personer, der drikker meget grøn the, sammenlignet med gennemsnitsforbruget i den japanske befolkning. Siden har undersøgelser vist, at grøn bitter the ikke blot kan medvirke til at forebygge cancer, men også kan være et vigtigt supplerende middel for patienter, der allerede er ramt af sygdommen. Grøn bitter the er et af de vigtigste ”rensningsmidler”, der kan hjælpe på et stort antal sygdomme, herunder risiko for hjerteslag, cancer og infektionssygdomme.
I antioxidantundersøgelser var grøn bitter the 200 gange stærkere end vitamin E med hensyn til at hæmme lipid peroxidation i hjernen. Det er nu fastslået, at skader påført af frie radikaler er en medvirkende faktor til forskellige former for senilitet samt den normale aldringsproces.

Forebyggelse af hjertekarsygdomme
De fleste hjerteanfald og slagtilfælde er forårsaget af en anormal blodansamling, som blokerer blodstrømmen i en arterie, hvad der resulterer i, at en del af hjertet eller hjernen dør. Sådanne blodansamlinger dannes ved, at blodpladerne klumper sig sammen. I en klinisk undersøgelse af virkningen af grøn bitter the viste det sig, at de, der drak store mængder af grøn bitter the, havde en 50 pct. reduktion af deres risiko for slagtilfælde.

Nedsættelse af blodtrykket
Grøn bitter the reducerer blodtrykket ved at hæmme angiotensin-converterins ansymet (ACE). ACE afsondres fra nyrerne. Det fremkalder sammentrækning af blodkarrerne, hvad der resulterer i et for højt blodtryk. Grøn bitter the har en blodtrykssænkende effekt hos både mennesker og dyr. I en 12 ugers undersøgelse af 37 personer med for højt blodtryk havde personer, der drak grøn bitter the en gennemsnitlig reduktion i det systoliske blodtryk fra 84,5 til 76,6. Samtidig blev det gode HDL-kolesterol hævet med 6 pct.

Sænkning af blodsukkerværdierne
Undersøgelser af levealderen har demonstreret ønskværdigheden af at holde værdierne lave for at reducere alderdomsaccelererende virkninger af glykosylation, der resulterer i alvorlige skader på blodkar og nerver.
Grøn bitter the blokerer stigningen i blodsukkeret ved at hæmme enzymet amylase, som kroppen har behov for, for at absorbere sukker fra stivelse.

Forebyggelse af cancer
Interessen for grøn bitter the som en sundhedsdrik opstod, da epidemiologiske undersøgelser viste en lavere forekomst af cancer i områder, hvor der drikkes meget grønt the. Kostundersøgelser i Japan viste, at folk, som indtog store mængder grøn bitter the havde en lavere forekomst af cancer i mave, lever, bugspytkirtel, lunger, spiserør og hud. En rapport i 1991 viste, at japanske cigaretrygere, der drak grøn bitter the, havde en 45 pct. reduktion i risikoen for at få lungecancer sammenlignet med rygere, der ikke drak grøn bitter the. Denne rapport blev omtalt i mange medier og øgede interessen for at bruge grøn bitter the som et sygdomsforebyggende middel.

Vitamina i Centro Idea har flere forskellige typer grøn the, også i kapsler.

Af Vitamina

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa