Det danske magasin i Spanien
Forlæng antallet af solskinstimer på balkonen

Forlæng antallet af solskinstimer på balkonen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Hvorfor indglasse sin balkon i den spanske bolig, når vejret næsten året rundt er så godt?

David Göransson fra Lumon España har flere, meget valide svar på det spørgsmål. ”Af årets 12 måneder kan det godt blæse de otte-ni måneder. Det betyder, at man i den periode udmærket kan anvende balkonen om dagen, men ikke når temperaturen falder om aftenen. Er balkonen indglasset kan man jo gøre alt – spise både morgenmad og aftensmad eller måske sidde og læse, skrive eller male – og det uanset årstiden, tidspunktet på dagen eller vejret,” forklarer David. Han gør desuden opmærksom på, at man roligt kan lade børn lege alene på balkonen, da vinduerne kan låses, og man behøver derfor ikke at bekymre sig om deres sikkerhed.

Udsigten hæmmes ikke af rammer eller andre afgrænsninger, og selvom man er omgivet af ruder, føles det, som om man stadig sidder ude i det fri.
”De kunder, der har fået deres balkon indglasset, siger, at de har flyttet livet ud på balkonen – ud i lyset. Det eneste, de har skulle tænke på, er indretningen af balkonen, der pludselig giver en række nye muligheder,” fortsætter David, der har arbejdet for Lumon España i otte år.

Praktisk og enkelt
Man skal heller ikke bekymre sig om tidligere tiders besværlige systemer, hvor man nærmest skulle løfte ruderne ud, med risiko for at tabe dem. Lumons systemer er enkle at rengøre, da ruderne skubbes til side, hvormed man får nem adgang til begge sider af glasset.
”Ruderne er meget enkle at åbne, det klarer alle på ingen tid, også selvom man ikke nødvendigvis er specielt handy eller stærk. Derudover er det enkelt at installere. Og det er nemt at bestille. Man skal blot ringe til Lumon for at bestille en tid. Jeg besøger altid kunden, så jeg kan se balkonen, måle og regne ud, og naturligvis tale med kunden om, hvordan vi bedst imødekommer vedkommendes ønsker,” forklarer David.

Finsk design og kvalitet
Lumon kommer oprindeligt fra Finland, hvor firmaet har eksisteret i 30 år. Ved at fremstille systemer af høj kvalitet, i både praktisk og lækkert finsk design, er firmaet i dag den største producent af indglasningssystemer i Europa. Lumon har afdelinger i både Finland, Sverige, Norge, Tyskland samt her i landet, mens systemerne kan købes i over 30 forskellige lande.
Den spanske afdeling, Lumon España, har eksisteret 15 år, og fra at være et lille firma med tre medarbejdere har det nu 50 ansatte, og man har høstet stor erfaring med spanske forhold og spanske bygninger.
Fra et lille kontor i Torremolinos, der stadig er åbent, flyttede man for otte år siden størstedelen af aktiviteterne til et stort showroom og kontorer i Polígono Guadalhorce. Her viser David omkring og fortæller om de forskellige slags systemer og generationer af glas.
”Efter 30 år er firmaet nået til femte generation af glas. Vi har tre forskellige modeller af ruder samt glastag, der kan være praktisk til store terrasser og til restauranter,” forklarer han, mens han viser eksempler på indglasninger af en restaurant – de kalder den for Restaurante Lumon – og hvorfor ikke?
”I starten var alle vore kunder skandinaver, men nu har vi også rigtigt mange spanske kunder, så man kan sige, at vi har eksporteret et helt koncept,” siger Lumon Españas skandinaviske repræsentant, der glæder sig over, at spaniere såvel som skandinaver har opdaget, hvor nemt det kan være at få meget større glæde af balkonen.


Lumon i Spanien
Tlf. 952 173 823, David: 679 498 450
C/ Didierot 9, naves 17-21 B
(bag ITV)
Poligono Industrial Guadalhorce
29004 Málaga

Læs mere på www.lumon.comAf Jette Christiansen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa